دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز پنجشنبه به نقل از برهان دلیریفر گزارش داد: این افراد بکارگرفته شده در قالب گروههای نوبتکاری ۱۰۰ نفره در بیمارستانهای شهید هاشمینژاد، قائم(عج) و امام رضا(ع) مشهد هماینک در حال ارائه خدمت به بیماران مبتلا به ویروس کرونا هستند.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی نقاطی را از محدوده جغرافیایی زیرپوشش که بیشتر باید مورد توجه باشند از نخستین روزهای پنجمین موج طغیان ویروس کرونا آغاز کرد تا نیروهای جهادی بسیج دانشجویی این دانشگاه در آن نقاط مستقر و فعال شوند.
مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از نخستین روزهای شیوع موج پنجم بحران کرونا ۹ کمیته تخصصی در بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال شد که یکی از آنها بحث همیاران سلامت بود و با تلاش و کوشش بسیجیان بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مردم عادی با آموزشهای کنترل عفونت، وارد بیمارستان میشدند و در بحث تغذیه و دیگر خدمات موردنیاز به یاری بیماران کرونایی میشتافتند اما در شرایط فعلی بسیجیان بسیج جامعه پزشکی، کارهای تخصصیتر را انجام میدهند و این موارد به بسیج دانشجویی محول شده است.
دلیریفر با اشاره به این که یکی دیگر از کمیتههای فعال بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ایام بحران کرونا کمیته تکریم بیماران، خانوادهها و کادر درمان بوده است افزود: این کمیته با بهکارگیری ظرفیتهای مردمی، روزانه هزار و ۵۰۰ واحد آبمیوه طبیعی موردنیاز بیماران کرونایی را در بیمارستانها توزیع میکنند و در کنار آن ۲ مرکز جدید راهاندازی شده است که ظرفیت تولید روزانه سه هزار واحد آبمیوه طبیعی را دارند.
او ادامه داد: در دهه اول محرم آموزشهای لازم در خصوص حفظ سلامت عزاداران حسینی در هیاتهای مذهبی داده شد که این برنامه تا پایان ماه صفر ادامه دارد و در آخرین مورد آن آموزش لازم به مسوولان و متولیان ۱۵ هیات مذهبی بزرگ و شاخص شهر مشهد ارائه گشت و افراد آموزشدیده این آموزشها را به مردم منتقل کردند که اوج آن در روزهای تاسوعا و عاشورا بود که خوشبختانه به سلامت سپری شد و هیچ گونه مشکلی بهوجود نیامد.
مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:کمیته آموزش خودمراقبتی از دیگر کمیتههای فعال بود تا ضمن مراقبت بیش از پیش در حوزه سلامت در تمامی نقاط از جمله مناطق حاشیه شهر، در صورت بروز مشکل، اقدام لازم درمانی با مراجعه بهموقع صورت پذیرد و تاخیری را در این خصوص شاهد نباشیم و سلامت فرد مبتلا به خطر نیفتد.
دلری فر افزود: در این کمیته کافه گفتوگوی سلامت را در مناطق پرتردد همچون اطراف حرم مطهر رضوی و ایستگاههای مترو به راه انداختیم که با استقبال بسیارخوب مردم همراه بود و خوشبختانه اثرپذیری لازم را هم داشت و به دنبال افزایش این کافهها هستیم.
وی ادامه داد: تاکنون ۲ هزار نفر از دانشجویان بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام حضور برای مشارکت در این فعالیتها داشتهاند.
۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. این دانشگاه به عنوان قطب پزشکی در شرق کشور دارای حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی است.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون چهار میلیون و ۷۹۶ هزار و ۳۷۷ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. بیماری کووید ۱۹ جان ۱۰۴ هزار و ۲۲ نفر را نیز تاکنون در کشورمان گرفته است. همچنین چهار میلیون ۲۰ هزار و ۸۴۴ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران تاکنون بهبود یافتهاند.
وزارت بهداشت اعلام کرد هماینک ۳۵۹ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهرستان در شرایط نارنجی و ۳۰ شهرستان در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
همچنین تاکنون ۱۷ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۷۸۵ شهروند ایرانی دوز نخست واکسن کرونا و شش میلیون و ۹۰۰ هزار و ۸۳۴ نفر دوز دوم آن را تزریق کرده و واکسینه شدهاند. بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در ایران به ۲۴ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۱۹ دوز رسیده است.
نظر شما