به گزارش ایرنا، این پایگاه خبری قرار است به پنج زبان عربی، فارسی، کردی، انگلیسی و ترکی اخبار و تحولات اجلاس را پوشش دهد؛ اجلاسی که روز شنبه آینده (ششم شهریورماه ۱۴۰۰) در بغداد شروع می شود.
اجلاس کشورهای همجوار، منطقه ای و بین المللی بغداد براساس اعلام سابق وزارت امور خارجه عراق دو روز به طول خواهد انجامید اما بعدها از سه روز سخن به میان آمد.
از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، اردن، کویت و عربستان سعودی به عنوان همسایگان عراق به این اجلاس دعوت شده و دولت عراق گفته است که نمایندگانی هم از دولت سوریه حضور خواهند داشت.
علاوه بر اینها از سازمان ملل، کشورهای دائم شورای امنیت شامل فرانسه، آمریکا، انگلستان، چین وروسیه نیز دعوت شده و قرار است بیشتر این کشورها در سطح سفیر حضور داشته باشند.
فرانسه به عنوان عضو شورای امنیت سازمان ملل و نماینده اتحادیه اروپا در سطح ریاست جمهوری حضور خواهد داشت و امانوئل مکرون عازم بغداد می شود.
سوال دیگر سطح شرکت کنندگان به ویژه ایران و ترکیه است.
گفته می شود که مصر نیز در سطح رییس جمهوری و اردن در سطح پادشاه این کشور به عنوان مقامات عالی در اجلاس، حاضر خواهند بود.
کویت در سطح نخست وزیر و عربستان سعودی در سطح وزیر امور خارجه حضور دارند اما سطح حضور ترکیه و ایران هنوز نامشخص است.
سوال دیگر در باره اهداف اجلاس بغداد است.
ابتدا گفته شده بود «اجلاس کشورهای همسایه عراق» اما اکنون از کشورهای غیر همسایه و خارجی از جمله کشورهای عضو دائم شورای امنیت هم دعوت شده که با نام اجلاس همخوانی نداشت و شاید این یکی از عللی بوده که برگزار کنندگان اجلاس، تصمیم به تغییر عنوان آن به «اجلاس همکاری و شراکت» گرفته اند.
گفته شده که بخشی از تلاش های الکاظمی فراهم کردن زمینه ها برای بهبود روابط تهران و ریاض بوده و حتی برگزاری این اجلاس را در همین چارچوب تعریف کرده اند به ویژه اینکه ایران و عربستان در بغداد مذاکراتی هم داشته اند.
اخراج نیروهای بیگانه، گویاترین سرفصل اجلاس بغداد
با وجود برخی سوالات در باره اجلاس بغداد درعین حال کارشناسان، اصل برگزاری این اجلاس را در این برهه که منطقه در نتیجه تحولات افغانستان دستخوش مشکلاتی شده، برای آرامش اوضاع حائز اهمیت خوانده اند.
از نگاه این دست از کارشناسان، اجلاس بغداد با توجه به حضور گسترده منطقه ای و بین المللی در آن، می تواند اقدام مثبتی برای کاهش اختلافات و جایگزین کردن مناسبات اقتصادی به جای اختلافات سیاسی باشد.
به رغم منتقدان و موافقانی که اجلاس بغداد در داخل عراق قبل از خارج آن داشته آنچه به نظر می رسد اهمیت دارد، دستاوردهای آن در سطح منطقه ای است که در این مرحله در نتیجه سیاست های غلط آمریکا دچار بی ثباتی شده است.
از این رو با توجه به قانون پارلمان مصوب اوائل ۲۰۲۰ مبنی بر خروج نیروهای بیگانه از خاک عراق، اعتقاد این است که تاکید بر خروج کامل نیروهای بیگانه و در راس آنها آمریکا از منطقه به عنوان عامل اصلی مشکلات منطقه، می تواند گویاترین سرفصل برای اجلاس بغداد باشد.
نظر شما