منیژه لشگری، روز یک شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قارچ سیاه یک بیماری باسابقه در جهان است که مسری نبوده و درصورت رعایت برخی موارد و دستورالعمل های بهداشتی قابل پیشگیری است.
وی با بیان اینکه، علت بروز قارچ سیاه یک نوع کپک در خاک است،تصریح کرد: کپک خاک، باعث آلودگی روی برگ گیاه میشود و این آلودگی از طریق تنفس به داخل بدن سرایت پیدا میکند و منجر به بیماری موکورمیکوز یا همان قارچ سیاه میشود.
لشگری اظهار داشت: بدن در حالت عادی می تواند آلودگیهای قارچ سیاه را دفع کند و در صورت نبود بیماری زمینه ای هیچ گونه علائم عفونی در بدن فرد مبتلا به قارچ سیاه بروز پیدا نمی کند.
این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه، بیماری قارچ سیاه برای افرادی که دارای سیستم ایمنی بسیار ضعیف و دیابت حاد دارند خطرناک است،افزود: بیماری قارچ سیاه در شرایط عادی نگران کننده نیست و این بیماری واگیر ندارد اما اگر فردی دچار کرونا باشد و به بیماری قارچ سیاه نیز مبتلا شود، تداخل این دو بیماری مساله ساز می شود.
وی ادامه داد: در زمان کرونا سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می شود و پزشک در فاز حاد بیماری کووید ۱۹ مجبور به تجویز داروهای ضد التهاب است طبیعتا بدن با دریافت این داروهای ضد التهاب، قدرت دفاعی بالایی ندارد و در این صورت یک فضای مناسب برای رشد قارچ مهیا می شود.
لشگری اظهار داشت: عوارض بیماری قارچ سیاه مشابه با کووید ۱۹ است به همین خاطر تشخیص آن توسط بیماران ممکن نیست.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیماری قارچ سیاه در برخی از استان های کشور در حال شیوع است بنابراین توصیه می شود شهروند از خوردن داروهای سر خود پرهیز کنند و در صورت بروز علائم بیماری به پزشک مراجعه کنند.
این پزشک متخصص گفت: داروهای ضد التهاب و کورتون دار مانند دگزامتازون در برابر بیماری قارچ سیاه به خصوص در روزهای اول بیماری توصیه نمی شود.
نظر شما