علی محمد هوشمند عصریکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از این میزان تولید ۳۰ درصد ارگانیک است که بیشتر انار ، زردآلو ، گوجه فرنگی و ۵۰ درصد هم محصول پسته ، پیاز ، بادمجان و زعفران است که ارزش این میزان تولید در مجموع هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد می شود.
کلمه ارگانیک به معنای « محصولی که به دور از کود و آفت کش شیمیایی تولید شده باشد در سال ۱۸۳۱ میلادی به ثبت رسید » و به محصولی ارگانیک گفته میشود که اولاً منشأی آن کاملاً طبیعی باشد، ثانیاً در فرایند تولید آن از هیچ گونه ماده شیمیایی یا فرآیندی که باعث تغییر در ماهیت طبیعی مواد تشکیل دهنده آن شود، استفاده نشده باشد.
وی اظهار کرد: سالانه ۲۲۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در این شهرستان تولید و بیش از ۸۰ درصد آن علاوه بر عرضه به بازار برخی استان ها به خارج از کشور هم صادر می شود.
تولید ۵۰ گونه محصول کشاورزی به ارزش چهار هزار میلیارد تومان
این مسئول بخش کشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصول کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش چهار هزار میلیارد تومان در سال تولید می شود.
سرپرست جهاد کشاورزی ابرکوه همچنین به برداشت محصول انجیر اشاره کرد و گفت : امسال باتوجه به شرایط آب و هوایی و آبیاری با استفاده از روش نوین متوسط تولید این محصول با ۱۰ درصد افزایش از ۴.۵ تن به پنج تن در هکتار افزایش یافت.
هوشمند بابیان اینکه برداشت این محصول از اواخر مردادماه آغاز شد و تا نیمه نخست مهرماه ادامه داد، پیش بینی کرد که از ۴۰ هکتار باغ های شهرستان ۲۰۰ تن انجیر برداشت شود.
وی بیان کرد: توسعه کشت این محصول از سویی باغداران در دست اجراست و بیشتر ارقام محصول « مله» ، زرد ، سیاه و آبان ماهی است که امسال نیز کاشت انجیر از ارقام استهبان در باغ های منطقه فراغه در حال توسعه است .
این مسئول ادامه داد: بهترین نوع این محصول « زرد» است که از لحاظ طعم از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است.
وی بابیان اینکه حدود ۴۵۰ خانوار در تولید محصول انجیر فعالیت دارند خاطرنشان کرد: محصول درخت انجیر در کنار باغ های انار و دیگر محصول کشاورزی تولید وبرداشت می شود.
وی اضافه کرد: بیشتر محصول تولیدی به صورت تازه خوری مصرف می شود و بخشی از آن به بازارهای محلی ابرکوه عرضه می شود .
این مسئول بخش کشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: انار ، انگور ، زردآلو ، هلو ، انجیر ، پسته ، بادمجان و گوجه فرنگی عمده محصول باغی شهرستان است که متوسط تولید برخی از این محصول تا چند برابر واحد سطح است .
وی با بیان اینکه کشاورزان با رنج و مشقت زیادی با توجه به محدودیتهای منابع آبی و دشواری در افزایش راندمان تولید محصول کشاورزی ، تلاش مضافی دارند، یادآورشد : تدوام تجهیز باغ ها به سیستم آبیاری نوین در اولویت کاری کشاورزان است.
وی با بیان اینکه از سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی ، فرآورری ، تاسیس سردخانه برای میوه های تولیدی در این شهرستان حمایت می شود، تاکید کرد: دولت از متقاضیان به سرمایه گذاری در این حوزه به جدحمایت می کند.
هوشمند یادآور شد : با اجرای این طرح ها فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران در بخش اشتغال و تولید فراهم و بهبود درآمد بخش کشاورزی را نیز به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: باتوجه به افزایش بهره وری آب و تولید محصول حدود پنج هزار و۵۰۰ هکتار از اراضی و باغ های شهرستان به آبیاری نوین تجهیز است و ۴۰۰هکتار هم در دست اجرا است.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار و۸۰۰ هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است.
هشت هزار و ۵۰۰ خانوار،۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۸۴ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق کشاورزی و همچنین ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند.
مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما