به گزارش ایرنا؛ مجموعههای تفریحی و توریستی بام ملایر و مینیوُرلد را به جرات میتوان پیشانی توسعه و پیشرفت این شهرستان در حوزه گردشگری دانست که در غرب کشور بینظیر است و با وجود اینکه هنوز به طور کامل تکمیل نشده، سالانه میزبان شمار زیادی از گردشگران است، ایدهای خلاقانه که شهرداری ملایر در پرونده عملکرد خود به ثبت رسانده است.
در حال حاضر بیش از پنج پروژه عمرانی و گردشگری در مجموعه بام ملایر و ۲۴ پروژه در مجموعه مینیوُرلد در دست ساخت است که شهرداری ملایر تمام همّ و غمّ خود را بر تکمیل این پروژههای مهم گردشگری گذاشته تا بتواند طبق اولویت و تخصیص منابع مورد نیاز یکی پس از دیگری آنها را تکمیل و به بهرهبرداری برساند.
تکمیل پروژههای رستوران سنتی به مساحت ۲۳۰ مترمربع، رستوران جزیره به مساحت ۵۹۰ مترمربع، تکمیل مجموعه متلهای بام به مساحت حدود یکهزار و ۵۰۰ مترمربع و ۵۰۰ متر طول دیوارکشی، مجموعه جویبارهای مصنوعی به طول سه هزار متر و آبرسانی به کوه گرمه ملایر به طول یکهزار و ۲۰۰ متر در مجموعه تفریحی و توریستی بام ملایر از جمله این طرحها در حوزه گردشگری است.
مجموعه عظیم تفریحی و توریستی مینیوُرلد نیز که در خاورمیانه بینظیر است و تاکنون میلیاردها تومان اعتبار برای اجرای و نصب ۱۳۸ اثر شاخص ایران و جهان در آن هزینه شده است.
درحال حاضر بیش از ۲۴ پروژه در این مجموعه تفریحی، گردشگری در دست اجرا است که به گفته شهردار ملایر، هر کدام از این آثار و المانها خود به اندازه یک پروژه بزرگ است.
مینیوُرلد؛ ویترین عملکرد موفق شهرداری ملایر
بنای تاج محل، آرامگاه فردوسی، دیوار چین، اهرام ثلاثه مصر، کاخ خورشید، گنبد قابوس، دروازه قرآن، باغ مشاهیر، باغ دولت آباد، قلعه فلکافلاک، آمفیتئاتر، آرامگاه بوعلی، بنای استن هیج، آکروپلیس یونان، برج پیزا، دروازه براندنبورگ، مجسمههای شیلی، بنای طاق بستان، برج ایفل، تخت جمشید، محوطهسازی و دیوارکشی اطراف مجموعه مینیوُرلد هم اکنون در دست اجرا است و با تکمیل این مجموعه ظرفیتهای گردشگری ملایر برای میزبانی از گردشگران مهیاتر از گذشته خواهد شد.
از دیگر پروژههایی که ملایر را به شهری پویا تبدیل کرده، میتوان به احیا و بازسازی آبنما و پیادهراه بلوار پارک تاریخی سیفیه، ساماندهی بلوار حاج محمد ملایری، بلوار حاج طوسی، کریم خان زند، گازرسانی با کارخانه آسفالت شهرداری، احیا و بازسازی مهمانسرای پارک، تکمیل بوستان شقایق، ساخت دیوار حائل کنار استخر کوثر، احداث سایهبان در مجموعه خدمات شهری، ساختمان اداری شهید کاملی و شهید باکری، پروژه تجاری و فرهنگی جویبار، پروژه تجاری بهارستان، اجرای کانال پشت ناسیونال و پروژه پارک بانوان (۲) اشاره کرد.
در همین رابطه هفته دولت فرصت مغتنمی بود تا شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر، پروژههای در دست اجرای شهر را بهتر و بیشتر برای مردم تشریح کند، بوستان شقایق، اجرای کانال پشت ناسیونال، پروژه تجاری و فرهنگی جویبار، پروژه تجاری بهارستان، ساختمان اداری خدمات شهری و پارکینک و سایبان مرکز خدمات شهری شهرداری و رستوران جزیره و کلاسیک بام ملایر از جمله پروژههایی بود که با برگزاری تور رسانه ای، روند اجرای آنها برای خبرنگاران و مردم تبیین و تشریح شد.
بازدید از ساختمان اداری معاونت خدمات شهری و سایبانهای ایجاد شده برای نگهداری ماشینآلات سنگین شهرداری نخستین پروژهای بود که خبرنگاران بازدید کردند و سرپرست شهرداری ملایر این پروژه را یکی از اولویتهای شهری دانست.
«حسین بابایی» در این باره اظهار داشت: به دلیل مراجعههای زیاد به حوزه معاونت خدمات شهری در ساختمان مرکزی شهرداری، ساختمان این معاونت در سه طبقه به مساحت ۶۵۰ مترمربع احداث شد که تاکنون ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای آن هزینه شده و با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی طی ۱۰ روز آینده تکمیل و افتتاح خواهد شد.
تکمیل کانال پشت ناسیونال تا یکسال آینده
وی با بیان اینکه بخشی از این محوطه محلی برای اسکان موقت کارگران در شرایط بحرانی است، ادامه داد: یکی از سیاستهای ما تجمیع انبارهای شهرداری به منظور جلوگیری از تخریب، سرقت، حفظ و نگهداری بهتر ماشینآلات و مدیریت منابع انسانی بود که در این راستا ۲ سایبان هر کدام با یکهزار مترمربع و اعتباری حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در مجموعه خدمات شهری احداث شده است.
کانال پشت ناسیونال شاید یکی از مهمترین پروژههایی است که شهرداری پس از سالها امید را به ساکنان این منطقه از حاشیه شهر تزریق کرد و زندگی دوباره به آنان بخشید و به گفته سرپرست شهرداری ملایر پشت ناسیونال یکی از بدترین محلات حاشیه شهر است که به دلیل رها شدن فاضلاب خانگی، وضعیت خوبی در این منطقه وجود نداشت.
بابایی در مورد این طرح گفت: در حوزه بازآفرینی پنج محله مطالعه شد که ۲ منطقه شامل شمسآباد و سرجو در اولویت قرار گرفت و پشت ناسیونال جزء منطقه شمسآباد در نظر گرفته شد که در این منطقه به دلیل رها شدن فاضلاب خانگی، مشکلات زیاد زیست محیطی را برای ساکنان آن ایجاد کرده بود.
وی با بیان اینکه جلسههای زیادی با استانداری و فرمانداری ملایر تشکیل و قرار شد اعتباری از حوزه بازآفرینی شهری و دولتی برای احداث کانال این منطقه اختصاص یابد، گفت: طول این کانال یکهزار و ۲۰۰ متر است که در مراحل نخست حدود ۳۰۰ متر از آن سرپوشیده و ۹۰۰ متر آن باقی مانده است.
سرپرست شهرداری ملایر با اشاره به اینکه امسال اعتباری توسط فرماندار ویژه ملایر به این طرح اختصاص یافته، یادآور شد: در حال حاضر ۴۰۰ متر از اجرای کانال پشت ناسیونال و سرپوشیده کردن آن توسط شهرداری در دست اجرا است.
به گفته وی تاکنون چهار میلیارد تومان برای آن هزینه شده و همین مبلغ را تا تکمیل نیاز دارد که در صورت تخصیص اعتبار مورد نیاز تا یکسال آینده تکمیل خواهد شد.
بابایی همچنین درباره اجرای بوستان شقایق در منطقه شهرک ولیعصر(عج) ملایر اظهار داشت: این بوستان به مساحت ۱.۸ هکتار با حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است و تاکنون یک میلیارد تومان اعتبار برای آن هزینه شده و اگر مشکل اعتباری نداشته باشد، تا یکسال آینده افتتاح میشود.
مجتمع تجاری بهارستان؛ زمینه ای برای توسعه اقتصاد و اشتغال
در ادامه این تور رسانهای، خبرنگاران از مجتمع تجاری بهارستان به مساحت ۱۳ هزار مترمربع بازدید کردند که یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی شهرداری به شمار میرود و به گفته بابایی ۲ هزار مترمربع آن تجاری است و از ساخت و فروش آنها، سه هزار و ۵۰۰ مترمربع آن برای احداث مجتمع مرکز فرماندهی آتشنشانی ملایر در نظر گرفته شده است.
وی گفت: تاکنون سه میلیارد تومان برای اجرای این پروژه هزینه شده و ۲ میلیارد تومان تا تکمیل نهایی نیاز دارد و پیشبینی میشود تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
سرپرست شهرداری ملایر همچنین در بازدید از پروژه ساختمان تجاری، فرهنگی جویبار گفت: این پروژه در سه طبقه به مساحت یکهزار و ۹۰۰ مترمربع در مرحله نازککاری است که طبقه نخست این پروژه شامل هفت واحد تجاری و طبقه دوم با کاربری کتابخانه و دارای ۲ سالن مجزا برای خانمها و آقایان است.
بازدید از رستوران جزیره آخرین بخش تور رسانهای بود که به گفته سرپرست شهرداری ملایر رستورانها را یکی از شاخصهای توریستپذیر دانست و گفت: سعی کردیم فضای سه رستوران بام ملایر شامل سنتی، کلاسیک و جزیره را طوری طراحی کنیم که مراسم در این مکانها برگزار نشود، چرا که رستوران باید در اختیار فضای تفریحی باشد.
بابایی افزود: رستوران جزیره به مساحت ۵۹۰ متر مربع در دست اجرا است و فضای رستوران متفاوت و طبق سلیقه جوانان است و بیشتر به صورت فستفود مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
نظر شما