به گزارش روز دوشنبه ایرنا، آمارهای منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد در حال حاضر شمار مبتلایان به این ویروس در آسیا به ۶۹ میلیون و ۶۶۷ هزار تن رسیده است.
از زمان شیوع ویروس کرونا، تاکنون چندین جهش داشته اما تنها چند مورد این جهشها نگرانی بیشتری ایجاد کرده است.
سویههای آلفا و دلتا مسریتر هستند و بهطور بالقوه منجر به بستری شدن بیشتر بیماران نسبت به ویروس اولیه میشوند. اکنون سویه لامبدا ویروس کرونا، آخرین موردی است که سازمان جهانی بهداشت آن را در فهرست جهشهای با خطر همه گیری بالا طبقه بندی کرده است.
سویه لامبدا با نام علمی «سی. ۳۷»، نخستینبار در پرو شناسایی شد و نمونههایی از آن نیز در تاریخ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی پیدا شده بودو عامل ابتلای بیش از ۸۰ درصد از مبتلایان جدید در آمریکای جنوبی گشت. یکی از دلایل اصلی تعداد زیاد موارد ابتلا به کرونا در پرو به دلیل ظهور نوع لامبدا است که در حال حاضر ۹۷ درصد موارد ابتلا به بیماری را در این کشور تشکیل میدهد.
براساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، کرونا لامبدا جهشهای زیادی را در مفاهیم ژنی شامل میشود که میتواند به افزایش قابلیت سرایت پذیری و همچنین افزایش مقاومت آن در مقابل آنتی بادیها منجر شود، همین مساله باعث شده بسیاری از متخصصان سلامت، گونه اصلی کرونا و حتی گونه پلاس را فراموش کرده و هم اکنون تمام تمرکز خود را روی گونه لامبدا کرونا قرار دهند.
آمارها نشان می دهد واریانت لامبدا در حال تبدیل شدن به تهدید جدی جهانی است و تاکنون در ۲۹ کشور از جمله آسیا واریانت لامبدا شناسایی و ثبت شده است.
در این گزارش کوشیدهایم به اخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا و روند واکسیناسیون در جمهوری اسلامی ایران و شماری از همسایگان آن از جمله افغانستان و پاکستان بپردازیم.
افغانستان
بر اساس جدیدترین آمارهای منتشر شده در پایگاه خبری سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر شمار مبتلایان به بیماری کرونا در افغانستان به بیش از ۱۵۲ هزار و ۹۶۰ تن رسیده است و بیش از ۷ هزار و ۱۰۰ تن جان خود را از دست داده اند.
پایگاه خبری انگلیسی «آی نیوز» نیز در گزارشی به نقل از «محمد حقمال» یکی از مقامات پیشین بهداشتی وزارت بهداشت عمومی «صحت عامه» افغانستان در خصوص افزایش شیوع ویروس کرونا در این کشور هشدار داده است.
بر پایه این گزارش، سازمان ملل می گوید از زمان قدرتگیری طالبان در افغانستان روند واکسیناسیون در این کشور با کاهش ۸۰ درصدی روبرو شده است.
به گزارش رویترز، براساس آمار صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) به عنوان سازمان همکار اجرای برنامه "کواکس" در توسعه واکسیناسیون کرونا، در هفته پس از ۲۴ مرداد، بیش از ۳۰ هزار تن در ۲۳ ولایت از ۳۴ استان این کشور واکسینه شدهاند.
این در حالی است که در هفته منتهی به ۲۴ مرداد ۱۳۴ هزار تن در ۳۰ ولایت افغانستان واکسینه شدند.
به دنبال اعلام خروج آمریکا و نیروهای بین الملل از افغانستان، گروه طالبان در ۲۴ مرداد کنترل کابل را در دست گرفتند. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز با صدور قطعنامه ای ضمن ابراز نگرانی شدید از تبعات حقوق بشری و بشردوستانه تحولات اخیر در افغانستان، خواستار کمک جامعه بین المللی برای واکسیناسیون آوارگان افغان شد.
پاکستان
آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد تا کنون بیش از یک میلیون و ۱۴۰ هزار تن در پاکستان به بیماری کرونا مبتلا شده اند و بیش از ۲۵ هزار نفر نیز به سبب ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
به گزارش پایگاه خبری پاکستانی «نیوز» این کشور در هفته جاری برای دومین مرتبه با افزایش بیش از ۱۰۰ نفری شمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا روبرو شده است.
بر پایه این گزارش، پاکستان در حال حاضر با موج چهارم ویروس کرونا روبرو شده است.
پیش تر نیز در تاریخ ۱۲ اوت سال جاری بیش از یک صد تن در یک روز به سبب ابتلا به بیماری کرونا جان باختند.
آمارها نشان می دهد از زمان شیوع ویروس کرونا در پاکستان، شمار مبتلایان در ماه اوت سال جاری به بیشترین میزان خود یعنی ۹۳ هزار و ۱۰۷ تن رسیده است.
گزارش های خبری نشان می دهد اگرچه پاکستان تدابیر سختگیرانه ای را با هدف کنترل شیوع بیماری کرونا اعمال کرده، اما این بیماری همچنان در حال افزایش است.
ایران
کرونا اوایل اسفند ۹۸ در ایران شیوع یافت. اکنون کشورمان در خیز پنجم کروناست که از ابتدای تیر ماه از جنوب آغاز شد و به مرکز کشور رسید.
به گزارش ایرنا، تا تاریخ هفتم شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۱ هزار و ۵۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و سه هزار و ۶۱۴ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به چهار میلیون و ۹۲۶ هزار و ۹۶۴ نفر رسید و تا کنون چهار میلیون و ۱۴۶ هزار و ۷۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
نظر شما