خسرو مدیری روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال بسیاری از دام های سبک و سنگین که مولد بوده و به عنوان ذخایر ژنتیک استان باید حفظ شود، راهی کشتارگاه شدند و البته این روند هنوز هم ادامه دارد.
وی افزود: خشکسالی امسال و کاهش بارندگی ها که با گرانی نهاده های دامی همراه شد، سبب شد تا نگهداری دام به صرفه نباشد از این رو دامداران بسیاری از دام های خود را به بازار عرضه کرده و دام های زیادی راهی کشتارگاه ها شد.
وی اظهار داشت: گرانی و کمبود نهاده های دامی ادامه فعالیت دامداران را تحت الشعاع قرار داده است، با این روند کشتار دام در آینده نزدیک و در زمستان امسال با کمبود گوشت و کاهش عرضه این محصول روبه رو می شویم.
مدیری حذف دام مولد را تهدید برای صنعت دامداری عنوان کرد و افزود: کشتار دام مولد صنعت دامپروری را در سراشیبی سقوط قرار می دهد، این روند سبب می شود تا در آینده نه چندان دور جمعیت دامی استان هم کاهش یابد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران و دامپروران خراسان شمالی بدون ارائه آمار از حذف دام ها و کاهش جمعیت دامی گفت: برخی از دامداران برای اینکه نهاده یارانه دار دریافت کنند آمار حذف دام خود را گزارش نمی کنند.
وی درباره حمایت ها از دامداران اظهار داشت: نهاده یارانه دار وارد و میان دامداران توزیع می شود اما میزان آن بسیار کم است و پاسخگوی نیاز نیست، پنج و یا سه کیلوگرم جو برای هر راس دام در هر ماه نمی تواند پاسخگوی نیاز باشد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران و دامپروران خراسان شمالی افزود: قیمت نهاده های دامی روز به روز در حال افزایش است و دامدار توان تامین آن را ندارد.
خراسان شمالی قطب دامداری کشور است و در این استان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی نگهداری و پرورش داده می شود.
نظر شما