کرونا در فارس به قله پنجم نزدیک می‌شود

شیراز - ایرنا- مسئولان بهداشت و درمان استان فارس می گویند: با افزایش شمار افراد بستری در بیمارستان ها و مراکز درمانی و همچنین فزونی یافتن تعداد قربانیان کرونا در فارس ، این بیماری به قله پنجم خود نزدیک می شود و بیش از هر زمانی در این استان در اوج کارزار است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز روز دوشنبه در سیصد و نود و چهارمین نشست ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید ۱۹، بر مراجعه به موقع به پزشک و مراکز ۱۶ ساعته برای کاهش خطر کرونا تاکید کرد.

مهرزاد لطفی که همچنان به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری است، از طریق ویدئو کنفرانس در نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه افزود: کرونا همچنان در حال گسترش است و با یکه تازی، روزانه قربانیان بیشتری می گیرد و خانواده های بسیاری داغدار می شوند.

او با اشاره به روند افزایشی موارد ابتلا و فوت ناشی از کرونا افزود: تنها راه پیشگیری از ابتلا به کرونا  و کاهش خطر جدی این بیماری در صورت ابتلا، مراجعه به موقع افراد با علائم به پزشک و مراکز ۱۶ ساعته است، بیماران با مراجعه زودهنگام به مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا و شناسایی به موقع بیماری، اجرای صحیح قرنطینه خانگی و مراقبت می توانند از پیشرفت علائم بیماری پیشگیری کنند.

لطفی به ویژه از افراد دارای بیماری های زمینه ای خواست تا با مراقبت از خود در برابر این بیماری و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و پرهیز از حضور در جمع ها و مکان های شلوغ، مانع از ابتلای خود به این بیماری شوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با قدردانی از خدمات تیم های سلامت در مراکز ۱۶ ساعته استان؛ مراجعه افراد دارای علائم کرونا  به مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا را موجب کاهش حجم مراجعه به بیمارستان ها و مراکز درمانی دانست.

 لطفی تاکید کرد: در شرایط کنونی و با توجه به سرایت پذیری بالای گونه‌های جدید کرونا ، ضرورت دارد بسیجی عمومی برای قطع زنجیره انتقال بیماری و رهایی استان از وضعیت فوق بحرانی کنونی شکل بگیرد.

او با ابراز نگرانی از کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی در برابر کرونا  در فارس، خروج از وضعیت فعلی در استان را نیازمند مشارکت، همکاری و همدلی بیش از پیش مردم عنوان کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین وضعیت آمار مبتلایان به کرونا  و جانباختگان این بیماری در شیراز و مناطق مختلف استان، روند انجام تست های pcr در مراکز ۱۶ ساعته، تست های سریع، فعالیت آزمایشگاه های تشخیصی کووید۱۹ و اقدامات کارگروه های مختلف ستاد دانشگاهی مدیریت این بیماری را ارزیابی کرد.

پیک پنجم هم چنان در نزدیکی قله است

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز با اعلام آخرین وضعیت کرونا در استان فارس، از پذیرش ۵۲۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان خبر داد.

سید روح اله حسینی گفت: از مجموع چهار هزار و ۵۱۰ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند، ۳۹۹ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU ، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

او ادامه داد: در طی شبانه روز گذشته، ۵۲۰  بیمار جدید مثبت و مشکوک دارای علایم کرونا در بیمارستان های استان بستری شدند، در حالی که تنها حدود ۳۶۰ بیمار از این بخش ها مرخص شده اند؛ این مساله بیانگر این است که تعداد بیماران بستری بسیار بیشتر است و پیک پنجم در نزدیکی قله به سر می برد.

حسینی با ابراز تاسف از جان باختن ۴۰ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون را شش هزار و ۱۲۰ نفر عنوان کرد.

به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در طول بحران بیماری کووید ۱۹، در مجموع بیش از یک میلیون و ۳۹۶ هزار و ۱۷۷ مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده که از این تعداد یک میلیون و ۲۳۶ هزار و ۶۶۵ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده است و با بررسی نمونه های انجام شده، ۳۷۵ هزار و ۴۳۲ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

 همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۵۹ هزار و ۵۱۲ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۳۳ هزار و ۹۷۱ بیمار مثبت شناسایی شده و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۰۹ هزار و ۴۰۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از بهبودی ۳۵۹ هزار و ۳۴۵ نفر از ابتدای شیوع بیماری تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

مراجعه به موقع به مراکز معتبر درمانی، عامل حفظ جان بیماران

او با بیان اینکه بیمارانی که به بیمارستان ها مراجعه می کنند، وضعیت عمومی بدتری نسبت به قبل دارند، مواجهه با این شرایط را به دو عامل مرتبط دانست و توضیح داد: بی توجهی برخی بیماران به تغییرات بالینی خود و مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی از سویی و اقدام به خود درمانی از سویی دیگر، موجب بروز این مشکل شده است.

حسینی افزود: در کشور ما خدمات درمانی به دو شیوه طب سنتی و طب مدرن در مراکز معتبر و رسمی ارائه می شود و بیماران به صورت اختیاری می توانند شیوه درمان خود را انتخاب کنند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم استان فارس و به ویژه بیماران خواست تا به جای عمل به توصیه های افراد ناآگاه، به مراکز معتبر درمانی مراجعه کنند و در صورت توصیه ارجاع به بیمارستان، زودتر اقدام کنند تا دچار عارضه های جدی نشوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha