راغب الفت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشترین روستاهای دارای مشکل کم آبی در دیواندره با ۲۵ روستا، بیجار ۲۳، مریوان و کامیاران هرکدام ۱۷ روستا هستند که برای رفع مشکل آنها شرکت آبفا تهمیدات لازم را انجام داده است.
وی اضافه کرد: حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد روستاهای کردستان با تنش آبی درگیر هستند که به دلیل خشکسالی و کمبود منابع آبی این مشکل در فصول سال تداوم دارد.
مدیرکل امور روستایی استانداری کردستان یادآور شد: امسال از محل اعتبارات استانی ۸۰۰ میلیارد ریال و از محل منابع ملی ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای رفع مشکل کم آبی روستاهای کردستان اختصاص یافته است.
الفت ادامه داد: به دلیل خشکسالی و کمبود منابع آب زیرزمینی امسال مشکلات کم آبی در روستاهای استان افزایش یافته است و تا منابع آبی احیا نشوند این مشکلات در سایر فصول سال نیز ادامه دارد.
براساس اعلام اداره هواشناسی کردستان، میانگین بارندگیهای استان از آغاز سال زراعی جاری(اول مهر پارسال) تاکنون ۳۰۲ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته (۵۲۲ میلیمتر) ۴۲ درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت (۲۵ تا ۳۰ سال قبل) حدود ۴۵۲ میلیمتر، ۳۳ درصد کاهش را نشان میدهد.
بیشترین کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته را شهر قروه با ۵۱ درصد و کمترین را سقز با ۳۰ درصد داشته و نسبت به دوره بلندمدت نیز سروآباد با ۴۷ درصد بیشترین کاهش و شهر دیواندره با ۱۸ درصد کمترین کاهش را داشته است.
از مجموع یک هزار و ۶۷۷ روستای کردستان، یک هزار و ۱۲ روستا زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارند.
سال زراعی از اول مهر هر سال شروع میشود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه مییابد.
نظر شما