به گزارش ایرنا ، مهدی قاسمی شامگاه چهارشنبه به رسانهها ابراز داشت: اولین جلسه تشکیل این کارگروه به ریاست معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری دامغان و با حضور اعضای کارگروه در محل سالن اجتماعات فرمانداری دامغان برگزار شد.
وی ادامه داد: این کارگروه به استناد تصویبنامه هیات وزیران با عنوان آئیننامه پاسداری از میراث ناملموس شهرها و روستاها و ماده ۵ تصویبنامه مذکور تشکیل شده است.
قاسمی اضافه کرد: بر اساس این آییننامه، وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی موظف است با همکاری دستگاههای عضو کارگروه ملی میراثفرهنگی ناملموس نسبت به برنامهریزی، ارائه ساز و کار اجرایی، تصویب الگوی مشارکت، نظارت، پایش و روزآمدسازی آن از طریق این کارگروه اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی موظفاند اداره ها و نهادهای تابعه خود را در سطح استانی با هدف معرفی و ترویج میراثفرهنگی ناملموس فعال کرده و اقدامات لازم را با همکاری و نظارت وزارت میراثفرهنگی به انجام برسانند.
قاسمی یکی از مهمترین ویژگیهای بارز میراثفرهنگی ناملموس را انتقال آن از نسلی به نسلی دیگر دانست و بیان کرد: دانشها و مهارتها و دیگر اجزای میراثفرهنگی ناملموس، به طور شفاهی و از روی تقلید، همواره در حال انتقالاند و در این انتقال نیز تکامل و توسعه یافته و حیات دوباره پیدا میکنند.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان تصریح کرد: سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت در زمینه حفظ، احیا و ترویج آداب و سنت های ملی و مذهبی با مشارکت فعال دستگاههای اجرایی عضو کارگروه و معرفی گسترده میراث ناملموس شهرستان با هدف بستر سازی فرهنگی مناسب برای توسعه گردشگری دامغان از اهداف اصلی این کارگروه است.
به گزارش ایرنا، شهرستان دامغان با قدمت هفت هزار ساله، دارای ۲ هزار اثر تاریخی و فرهنگی است که از این تعداد ۴۰۰ اثر شناسایی و تاکنون ۱۳۱ اثر ثبت ملی شدند.
نظر شما