دکتر مصطفی قانعی عصر پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: موضوع مهم دیگر شتاب گرفتن روند واکسیناسیون است، این اقدام باید در کمترین زمان ممکن انجام شود به عبارتی در کوتاه ترین مدت باید پوشش وسیعی فراهم شود.
وی ادامه داد: تزریق واکسن کرونا، بخشی از اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با این بیماری است، نه اینکه واکسن همه اقدامات پیشگیرانه باشد و مردم بعد از واکسیناسیون نباید نسبت به توصیه های بهداشتی ساده انگاری کنند.
عضو کمیته ملی واکسن کرونا، کاهش مرگ و میر را از مهم ترین ویژگی های واکسیناسیون علیه کرونا دانست و گفت: تزریق واکسن به طور قطعی در کاهش مرگ و میر در پیک پنجم اثر داشت، به عبارتی مرگ بالای ۷۰ سال را در ایران کاهش داده است.
قانعی افزود: هرچند کسانی که واکسن تزریق کردند، ممکن است باردیگر مبتلا به ویروس کرونا شوند اما در حال حاضر هدف اصلی از تزریق این واکسن، کاهش میزان فوت هموطنان است که این موضوع تاکنون محقق شده است.
تاکنون بخش خصوصی موفق به واردات واکسن کرونا نشده است
وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون بخش خصوصی موفق به واردات واکسن شده است؟، تصریح کرد: هرچند امیدواریم واردات از سوی بخش خصوصی هم انجام شود اما تاکنون این بخش موفق به واردات نشده است.
دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: بخش خصوصی اگرچه اعلام کرد که ما امکان ورود ۲۰ میلیون دز واکسن خاصی را داریم، اما تاکنون مجموعه های بخش خصوصی که مجوز واردات را دریافت کرده، موفق به واردات واکسن کرونا نشده اند.
قانعی خاطرنشان کرد: هر مجموعه ای که تمایل به واردات واکسن دارد، باید تاییدیه واکسن اصلی را از شرکت تولیدکننده دریافت کرده باشد، به عبارتی واکسن های وارداتی نباید از بازار آزاد تامین شود.
وی تصریح کرد: شرکت های تولید کننده در قالب زنجیره سرد اقدام به تحویل واکسن می کنند، از این جهت تاکنون بخش خصوصی موفق نشده است، مگر تعدادی اندک که برای مجموعه خودشان مثلا یک شرکت دارویی برای کارمندان خودش وارد و آن را تزریق کرده است.
به گزارش ایرنا، براساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا صبح پنج شنبه (۱۱ شهریور) نزدیک به ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار دز واکسن خارجی و تولید داخلی در کشور تزریق شده است.
نظر شما