مبارزه با فساد و احیای اعتماد مردم، اولویت های مهم برای دولت سیزدهم

استان‌ها- ایرنا- کارشناسان، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در دیدار هفته گذشته رییس‌جمهوری و اعضای هیات دولت با ایشان، تاکید کردند: مقابله دقیق و جدی با فساد و احیای اعتماد مردم به دولت اولویت های مهم برای دولت سیزدهم باشد.

هر ساله، دولتمردان در هفته دولت با رهبر معظم انقلاب دیدار می کنند و اعضای دولت سیزدهم نیز در نخستن دیدارشان با رهبری، از رهنمودها و توصیه های ایشان بهره مند شدند، توصیه‌هایی که مبارزه با فساد، دیپلماسی اقتصادی و همچنین عمل کردن به وعده‌ها از محورهای اصلی آن بود. . 

آیت الله خامنه‌ای  در دیدار رئیس‌جمهوری و اعضای دولت جدید، با تأکید بر لزوم استفاده کامل دولت از هر ساعت فرصت گذران خدمت به مردم، تمرکز دولت بر بازسازی «انقلابی، عقلانی و خردمندانه» در همه عرصه‌های مدیریتی کشور را ضروری خواندند و با اشاره به اولویت مسائل اقتصادی، نکات و توصیه‌های مهمی را درباره «مردمی بودن»، «عدالت‌ورزی»‌، «فسادستیزی»، «احیای امید و اعتماد مردم» و «انسجام و اقتدار و اشراف دولت» بیان کردند.

ایشان، حرکت بر ریل انقلاب و ایجاد تحرک انقلابی در همه بخش‌های «مدیریت اقتصادی، سازندگی، خدمت‌رسانی، سیاست خارجی، فرهنگ، آموزش و دیگر بخش‌ها» را ضروری خواندند و در عین حال تأکید کردند: انقلابی بودن حتماً باید با عقلانیت و اندیشه‌ورزی و خردمندی همراه باشد و این شیوه جمهوری اسلامی از آغاز بوده است.

فسادستیزی و مقابله دقیق و جدی با فساد از توصیه های مهم دیگر رهبر معظم انقلاب به رئیس‌جمهور و دولت جدید بود.

رهبر انقلاب در تبیین نخستین توصیه مهم خود به کارگزاران نظام، به جلوه‌های مختلف مردمی بودن و احیای اعتماد و امید مردم اشاره کردند و افزودند: رفتن به میان مردم و گفت‌وگوی بی واسطه با آنها از ابعاد بسیار خوب مردمی بودن است .

کارشناسان و فعالان سیاسی سراسر کشور توصیه های مهم رهبر معظم انقلاب به دولتمردان را به مثابه چراغ راهی دانستند که مسیر آینده کشور را روشن کرده و سبب حل مشکلات و پیشبرد امور و توسعه کشور خواهد شد .

این کارشناسان در گفتگو با خبرنگاران ایرنا در استان ها تاکید کردند که لازم است فسادستیزی  و احیای اعتماد مردم به دولت اولویت مهمی در برنامه‌های دولت سیزدهم باشد.

مبارزه با فساد و احیای اعتماد مردم، اولویتی مهم برای دولت سیزدهم

مردمی بودن دولت سیزدهم در پیشبرد امور کشور راهگشا است

یک فعال سیاسی چهارمحال و بختیاری، مردمی بودن را از ویژگی‌های دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب، دولتمردان با ساده‌زیستی و ارتباط بدون واسطه با مردم، آنها را در پیشبرد امور کشور به خوبی مشارکت دهند تا در پیشبرد امور راهگشا شود.

بهروز مردانی‌نژاد با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای هیات دولت سیزدهم افزود: امید است روحیه مردمی بودن آیت‌الله رییسی در تمامی بدنه دولت شکل گیرد و با حضور مستمر و بدون واسطه در بین مردم در رفع مشکلات کشور اقدامات موثری انجام شود.

وی ادامه داد: مردمی بودن مد نظر رهبر معظم انقلاب به این معنا است که علاوه‌بر اینکه دولتمردان ارتباط مستقیم و پررنگی با مردم داشته باشند، بسیاری از امور کشور را به آنها واگذار کنند و مردم را در اداره کشور مشارکت دهند.

مردانی‌نژاد تصریح کرد: بنا بر آمارهای موجود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم وجود دارد که اگر این اعتبار به درستی مدیریت شود بسیاری از مشکلات کشور حل می‌شود.

عمل به وعده ها از سوی مسوولان، امید را در دل مردم زنده می‌کند

عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه نیز با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای هیات دولت، گفت: عمل به وعده ها توسط مسوولان، اعتماد و امید را در دل مردم زنده می‌کند.

پروفسور میرحسن سید عامری افزود: امروز در روانشناسی تربیتی و حتی در رفتار سازمانی، یک کارمند وقتی به مدیر خود اعتماد داشته باشد، خروجی کارش بهتر خواهد بود.

وی اضافه کرد: اگر صریح، شفاف و صادقانه اتفاقات صورت گرفته برای مردم مطرح شود، اطمینان و اعتماد مردم به مسوولان افزایش یافته و مانع بدبینی آنها به کارگزاران می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه، انسجام مجموعه دولت را از دیگر نکاتی عنوان کرد که باید مورد توجه‌ قرار گیرد و دولتمردان اعم‌ از معاونان وزرا حرفشان یکی بوده و انسجام در بدنه دولت باشد.

پروفسور عامری پرهیز از اشرافی گری را یکی دیگر از محورهای مورد تاکید مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: این امر موجب ایجاد امید در دل مردم می شود و همچنین مشکلات را با ملت درمیان گذاشتن و با آنها صحبت کردن، اعتماد آسیب دیده در دوره های گذشته را ترمیم می کند.

وی مردمی بودن را هم‌ از فرامین مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: مردمی بودن مسوولان، از جلوه های زیبای ایجاد امید در دل مردم است؛ شنیدن مشکلات آنها و به میان آنها رفتن یاعث دلگرمی و اعتماد مردم به کارگزاران می شود.

مبارزه با فساد و احیای اعتماد مردم، اولویتی مهم برای دولت سیزدهم

فرامین اخیر رهبر معظم انقلاب، چراغ راهی برای مسوولان است

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری هم گفت: فرامین رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با هیات دولت، چراغ راهی برای مسوولان در سال های آینده است.

آیت الله شیخ جواد مجتهد شبستری با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر ترمیم اعتماد عمومی، افزود: یکی از راههایی که می تواند موحب عملی شدن این مقوله مهم‌ شود، یکی شدن حرف و عمل مسوولان است یعنی دولت مردان به وعده هایی که می‌دهند عمل کنند تا زمینه برای آسیب دیدن اعتماد مردم فراهم نشود.

وی با بیان اینکه ‌به فرموده رهبر معظم انقلاب، بزرگترین سرمایه یک دولت اعتماد مردم است، اضافه کرد: وقتی جامعه می تواند رشد کند که مردم به مسوولان اعتماد داشته باشند؛ اعتماد متقابل بین مردم و مسوولان سبب پبشرفت کشور می شود ولی اگر مسوولان چیزی بگویند و مردم بگویند دروغ است، کشور به سمت پیشرفت حرکت نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه مردم در گذشته از شعارهایی که عمل نمی شد، خسته می شدند، اظهار کرد: اگر مردم احساس کنند مسوولان با آنها صادقانه برخورد و ‌به گفته خود عمل می‌کنند، زمینه بازسازی اعتماد مردم فراهم می‌شود.

رویکرد انقلابی و عقلانی باید در تمام سطوح مدیریتی نمود پیدا کند

سید سعید زاهد زاهدانی استاد جامعه شناسی دانشگاه شیراز هم معتقد است که برای بازگشت به ارزش‌های انقلاب اسلامی، لازم است رویکرد انقلابی، عقلانی و مردمی در تمام سطوح مدیریتی نمود پیدا کند.

وی افزود: توصیه‌هایی که رهبر معظم انقلاب در آن دیدار به دولت سیزدهم داشتند تقریبا همان توصیه‌هایی است که به دیگر دولت‌ها هم داشته‌اند اما اینگونه نصایح و رهنمودها در دولت‌ها متناسب با میزان انقلابی بودن آنها عملیاتی می‌شد و هرجا که این نصایح نادیده گرفته شد، دولت وقت، شرایط کشور را به سمتی سوق داد که هم عدالت ضربه دید و هم اعتماد عمومی دچار آسیب و خدشه شد.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم با توجه به نوع انتخابی که مردم داشته‌اند و همچنین وزرایی که توسط رئیس دولت به مجلس معرفی و با رای بالایی نیز انتخاب شدند دارای خصلت انقلابی است و امیدواریم که این دولت رهنمودهای رهبری را در عمل اجرا کند.

او اظهار داشت: توصیه مردمی بودن به دولت چیزی است که اعتماد و امیدی را که لازم است مردم به کارگزاران خود داشته باشند، به طور کامل تامین می‌کند.
 

مبارزه با فساد و احیای اعتماد مردم، اولویتی مهم برای دولت سیزدهم

دولت با مظاهر فساد برخورد کند

  رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز نیز در  باره محور فسادستیزی گفت: مبارزه با مظاهر فساد وظیفه‌ای خطیر برای یک دولت توسعه گرا محسوب می‌شود که نیاز به شجاعت، اراده و زمان دارد.

ابراهیم عباسی بوشهری اظهار کرد: فساد تنها به اختلاس، رشوه و ارتشا که شیوه های سنتی هستند محدود نمی شود، بلکه توزیع نامتوازن و غیربهینه بودجه، هزینه‌کرد بودجه برای دستگاه‌هایی که هیچ نقشی در تولید ملی ندارند، اجرای پروژه‌ها در جایی که مثمرثمر واقع نمی‌شود یا شرایط امکان سنجی برای آن در نظر گرفته نشده است را نیز می توان از رایج‌ترین انواع فساد قلمداد کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز بیان کرد:تأخیر در اجرای پروژه ها یا وجود هرگونه عدم شفافیت یا تعارض منافع و حتی صدور مدرک‌های جعلی و قلابی نیز از دیگر مظاهر فساد در کشور محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: نیاز است تمهیدات لازم برای حل این معضل اندیشیده شود. البته این موضوع مهم را هم باید در نظر بگیریم که رفع این مشکل بدون توجه همه‌جانبه، آب در هاون کوبیدن است.

عباسی بوشهری همچنین با بیان اینکه تشکیل دولت قوی نخستین اولویت دولت سیزدهم است که این امر مهم در شعارهای انتخاباتی نیز مورد تأکید بسیار قرار گرفت، اظهار کرد: افزایش اقتدار دولت به معنای خودکامگی و استبداد نیست، ساماندهی مناسب جامعه در گرو دولت قوی و ملتی قدرتمند است. در واقع دولت مقتدر و جامعه قدرتمند می توانند همدیگر را در وضعیتی متعادل و بالانس نگه دارند.

اعتماد مردم با اقدام انقلابی دولت سیزدهم احیا می‌شود

تحلیلگر مسائل سیاسی از استان لرستان هم معتقد است که اعتماد مردم با اقدام انقلابی و جهادی مسوولان و مدیران دولت سیزدهم ترمیم و احیا می‌شود.

امیرعلی حیدر امیری اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با هیات دولت نکات کلیدی را فرمایش کردند که راهگشای تمامی دولت ها می‌باشد اما دولت یازدهم و دوازدهم برطرف کردن مشکلات اقتصادی را بر پایه برجام و رفع تحریم ها می دانست که یک مشکل بزرگ مدیریتی محسوب می‌شد.

وی افزود: رهبری فرمودند مشکلات اقتصادی را موکول به رفع تحریم‌ها نکنید و برنامه‌ریزی‌ها با وجود تحریم صورت گیرد چراکه مدیریت تحریم بر عهده ما نیست و باید با همت، تدبیر و همچنین کار جهادی مشکلات اقتصادی را پشت سر بگذاریم و دیپلماسی را به مسئله هسته‌ای گره نزنیم.

وی با بیان اینکه اعتماد و امید مردم در دولت قبل آسیب دیده است که باید توسط دولت سیزدهم ترمیم شود ادامه داد: مردم نسبت به دولتمردان بی اعتماد شده اند که احیای این اعتماد بسیار مهم است چرا که بزرگترین سرمایه دولت محسوب می شود.

امیری گفت: رهبری در دیدار خود با هیات دولت اظهار کردند برای برنامه‌های اقدامی از سوی مسوولان روزشمار تعیین شود تا مردم از زمان اجرای آن آگاه باشند همچنین پیوست عدالت برای بخشنامه ها و مصوبات باید در نظر گرفته شود و نگاه از بالا به مردم از بین رود چرا که مردم ولی نعمتان مدیران هستند.

مبارزه با فساد و احیای اعتماد مردم، اولویتی مهم برای دولت سیزدهم

عمل به وعده دولتمردان سبب اعتماد مردم می‌شود

در همین حال، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی برگرداندن اعتماد عمومی مردم را کار بسیار سختی دانست که بخش مهمی از آن به عملکرد مسوولان و کار و تلاش آنها و عمل به وعده هایشان برمی‌گردد.

مهدی طغیانی  اظهار داشت: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب مهمترین مساله این است که مردم نباید احساس کنند در تحمل مسائل و مشکلات اقتصادی تنها هستند و دلسوزی، تلاش و پیگیری به میزان کافی توسط مسوولان صورت نمی‌گیرد. 

وی افزود: شاید برخی تصور کنند سفرهای استانی و رفتن مسوولان بین مردم،شبیه سفر رییس جمهوری به خوزستان، مشکلات را ریشه ای حل نمی‌کند اما نفس بودن در بین مردم و درک مشکلات از نزدیک این پیام را دارد که مسوولان متوجه و پیگیر حل مسائل هستند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:  این سلوک و روش مورد تاکید مقام رهبری هم هست و از این به بعد مسوولان باید حضور و درک مستقیم بین مردم را جدی بگیرند و از ظرفیت رسانه ای استفاده و آن را منعکس کنند.

مبارزه با فساد و احیای اعتماد مردم، اولویتی مهم برای دولت سیزدهم

مبارزه مسوولان با فساد، اعتمادآفرین است

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز معتقد است که مبارزه با فساد، یکی از مواردی است که حس امید و اعتماد آسیب دیده مردم نسبت به دولت را ترمیم می‌کند.

حجت الاسلام مرتضی همتی‌فر افزود: رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدار اعضای هیات دولت سیزدهم با ایشان فرمودند اعتماد و امید مردم به دولت آسیب دیده و باید احیا و ترمیم شود و در این مسیر، عدالت خواهی و برافراشتن پرچم عدالت در جامعه و برنامه ریزی برای محقق شدن این مهم، نیز دیگر مولفه‌ای است که می‌تواند در اعتمادآفرینی موثر باشد.

وی ادامه داد: مسوولان، اخلاص و روحیه جهادی را در رفع نیازهای مردم مورد توجه قرار دهند این که مردم دغدغه و تلاشگری مسوولان را در کنار تخصص در دستگاه حاکمیت و ارکان آن مشاهده کنند در اعتماد به دولت موثر است و در این راه برقراری ارتباط ساده مسوولان با مردم، موجب قوت قلب و تقویت اراده آنان می‌شود .

بازسازی انقلابی باید براساس ضوابط و عقلانی انجام شود

عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان بوشهر هم گفت: بازسازی انقلابی یکی ازضرورت‌هایی است که باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد و بر اساس ضوابط و عقلانی انجام شود.

نصرالله شفیعی با اشاره به بیانات رهبری، افزود: در بازسازی انقلابی انجام رفتارهای بدون ضابطه و غیر خردمندانه مورد نظر رهبر انقلاب نیست.

وی تاکید کرد: اگر این بازسازی‌های انقلابی خردمندانه و عقلانی باشند به بهترین نتیجه در امور اجرایی، فردی و اجتماعی دست خواهیم یافت.

عقلانیت و انقلابی بودن در عمل باید مشهود باشد

اما استاد حقوق بین‌الملل و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد معتقد است که عقلانیت و انقلابی بودن با حرف محقق نمی شود بلکه در عمل باید مشهود باشد.

دکتر غلامرضا خواجی گفت: طبق تاکیدات رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار با هیات دولت سیزدهم، انقلابی بودن باید با عقلانیت همراه باشد، این دو با هم تکمیل می‌شوند.

به بیان این استاد حقوق بین‌الملل، انقلابی بودن نیز تعریف مشخصی دارد و فرد انقلابی رفتاری نمی‌کند که باعث سوء استفاده بدخواهان نظام شود.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: سیاه‌نمایی کردن و تضعیف اعتماد مردم با انقلابی بودن همخوانی ندارد لذا نمایندگان مردم و وزرا باید به جای سر دادن شعار در خصوص نواقص و کاستی‌های موجود و نسبت دادن آن به دولتهای گذشته، با برنامه عملیاتی حساب شده به فکر رفع این کاستی‌ها باشند.

وی افزود: باید واقع‌گرا بود و با درک نواقص موجود در جهت رفاه و آسایش مردم، با اقدام موثر در جهت رفع کاستی‌ها اقدام کرد.

این استاد دانشگاه افزود: مدیر انقلابی واقعی، منویات رهبر معظم انقلاب را به عنوان چراغ راه مورد توجه قرار می‌دهد و با تکرار شعارهای بی‌اساس و بی برنامه، بی اعتمادی را در مردم تشدید نمی‌کند بلکه در جهت امیدآفرینی تلاش می‌کند.

دولت سیزدهم توسعه همه جانبه را مورد نظر داشته باشد

همچنین قائم مقام حزب مردم سالاری مازندران با اشاره به اینکه هدف و آرمان هر دولتی توسعه یافتگی است ، گفت :این امر زمانی می تواند موفقیت آمیز و رضایبتخش باشد که در تمام جوانب صورت بگیرد و دولت سیزدهم توسعه یافتگی همه جانبه را مورد نظر قرار بدهد .

محمد عسگری افزود : مولفه های توسعه یافتگی هر کشوری به سه شاخص و توسعه در آنها منوط است که اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی مولفه های توسعه یافتگی محسوب می شوند .

وی ادامه داد : اینکه توجه دولتی تنها به یکی از این مولفه ها باشد باعث توقف مولفه های دیگر می شود و نمی توان انتظار داشت که به معنای کامل در زمینه توسعه به خواسته مورد نظر رسیده ایم .

این فعال سیاسی با اشاره به اینکه بیشتر مسائل و مشکلاتی که جامعه امروز با آن مواجه است حول موضوع اقتصادی می باشد ، گفت : بیکاری ، تورم و عدم ثبات قیمت در بازار از جمله این مسائل اقتصادی می باشد که مردم کشور با آن درگیر هستند اما باید توجه شود که در کنار ارائه راهکار برای رفع این مسائل و رسیدن به توسعه و پیشرفت اقتصادی دیگر بخش ها نیز مغفول نماند.

مبارزه با فساد و احیای اعتماد مردم، اولویتی مهم برای دولت سیزدهم

دولت برای پیاده‌سازی گفتمان عدالت از نخبگان جامعه استفاده کند

استادیار رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه گنبدکاووس نیز گفتمان عدالت را یکی از مهمترین تاکیدات رهبر معظم انقلاب در چند سال اخیر برشمرد و گفت: پیاده‌سازی این نوع گفتمان در جامعه نیازمند استفاده بیشتر دولت از نقطه نظرات نخبگان علمی، دینی و دانشگاهی به نمایندگی از مردم است.

سیدمهدی رحمتی یادآور شد: گفتمان عدالت، تولید علم، اقتصاد دانش بنیان، پیشرفت ایرانی - اسلامی و کمک مومنانه از مهمترین محورهایی است که رهبر معظم انقلاب در چند سال اخیر به آن تاکید کردند.

وی گفت: گفتمان عدالت از منظر رهبری یک باور عمومی است که باید بر اساس منطقی عالمانه و به دور از افراط و تفریط و با زبان خوش توسط دولتمردان در جامعه تبیین شده تا برای مردم قابل قبول باشد.

دولت برای ترویج عدالت عملی و همه‌جانبه تلاش کند

همچنین نماینده سابق مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: مطابق تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی، سیزدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران باید برای ترویج عدالت عملی و همه‌جانبه در تمامی عرصه‌های جامعه و کشور تلاش کند.

جواد آرین‌منش پیرامون فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای هیات دولت جدید افزود: معتقدم حاکمیت، مسوولان و اعضای هیات دولت به عنوان کسانی که در این دوره با شعار عدالتخواهی و فسادزدایی پا به عرصه میدان گذاشتند باید در رفتارها و برنامه‌های خود و البته در نظارتهایی که خواهند داشت زمینه اجرای عملی عدالت را در کشور فراهم کنند.

وی ادامه داد: در تئوری، فراوان از عدالت گفته و شنیده شده است اما آنچه در جامعه دیده می‌شود در حقیقت برقراری عدالت در صحنه‌های گوناگون نیست و شاهد تبعیضهای ناروا در همه عرصه‌ها هستیم.

این فعال سیاسی گفت: از جمله عدالت در رفتار مسوولان و اصلاح قوانین هم باید مشاهده شود به این معنا که مجلس شورای اسلامی باید در جهت تحقق عدالت به سراغ قوانین تبعیض آمیز و اصلاح آنان حرکت کند.

آرین منش افزود: بحث عدالت و عدالتخواهی یکی از مهمترین مسایلی است که همچنان که رهبر انقلاب هم بر آن اشاره و تاکید کردند جزء اصلی‌ترین رسالتهای پیامبران الهی بوده و از آیات قرآن کریم نیز همین امر برداشت می‌شود.

وی اضافه کرد:نظام جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان یک نظام برگرفته از آموزه‌های اسلامی است با شعار برقراری عدالت و محرومیت زدایی زمام امور را در دست گرفته است و این شعارهای اسلامی و الهی را در قانون اساسی خود متجلی کرد.

دولت در کنار عقلانیت به عدالت اجتماعی حساسیت ویژه داشته باشد

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان قزوین نیز گفت: رهنمودهای مقام معظم رهبری باید نقشه راه دولت سیزدهم باشد و در کنار عقلانیت به عدالت اجتماعی حساسیت ویژه داشته باشد.

محمدحسین شفیعی ها با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدار با رییس‌جمهوری و اعضای هیات دولت، افرود: یکی از مهم‌ترین تأکیدات مقام معظم رهبری در این دیدار تلاش برای بازسازی اعتماد عمومی به دولت بود.

وی اظهار داشت: دوره جدید جمهوری اسلامی که از روی کار آمدن دولت آقای رییسی آغاز شده است شرایط سهل و در عین حال سختی را در پیش دارد. 

این فعال سیاسی افزود: آسان از آن جهت که به لطف تغییر نگاه مردم در انتخاب نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی و ریاست جمهوری یک هماهنگی و وحدت رویه را می‌توان انتظار داشت که طبعاً بخش های مختلف نظام با توجه به شرایط بغرنج اقتصادی برای خدمت واقعی به مردم با آهنگ واحدی حرکت خواهند کرد. 

شفیعی ها تصریح کرد: از سویی نیز دوران سختی در پیش روی دولت جدید قرار دارد چرا که باید تلاش بیشتری کند تا شرایط خاص به ویژه در حوزه معیشت و اقتصاد را که به جهت برخی کم کاری ها و نیز تحریم های سخت در کشور ایجاد شده بهبود ببخشد.

وی اضافه کرد: دولت سیزدهم باید در یک برنامه کوتاه مدت ۶ ماهه تا یک ساله با اصلاح روند امور در بخش های مختلف به ویژه سلامت و اقتصاد، گشایش های محسوسی را برای مردم به ارمغان آورد تا زمینه تنفس عادی در جامعه ایجاد و روح امیدواری در مردم زنده شود که به باور ما چنین امری شدنی و امکان پذیر است. 

مبارزه با فساد و احیای اعتماد مردم، اولویتی مهم برای دولت سیزدهم

رییس جمهوری نیز شامگاه شنبه ۱۳ شهریورماه در بخشی از گفت و گوی تلویزیونی و در پاسخ به پرسش مجری رسانه ملی درباره عمل به وعده های داده شده طی مدت آغاز مسئولیت و نیز قول‌های ایام انتخابات به دو مورد از آن وعده‌ها اشاره کرد. وعده نخست رییس جمهوری از همان زمان رقابت‌های انتخاباتی، ساخت سالانه یک میلیون مسکن برای مردم بود.

آیت الله رییسی درباره نحوه اجرای این وعده در دولت سیزدهم تصریح کرد: «مسکن سازی جزو صنایع پیشران کشور است و اگر دنبال شود، خیلی از صنایع را فعال می‌کند. پیش‌بینی‌های کارشناسی لازم انجام شده است و دولت در جاهایی خودش مسکن می‌سازد و در جاهایی مانند بافت‌های فرسوده تسهیلات می‌دهد و مردم و انبوه‌سازان مسکن می‌سازند، در روستاها دولت مکلف به بازسازی و مقاوم سازی ۲۰۰ هزار مسکن است که با مشارکت خود مردم انجام خواهد شد. زمین که اصلی‌ترین موضوع است باید برای مسکن‌سازی آماده شود.»

مبارزه با فساد هم از مهم‌ترین وعده های آیت الله رییسی در زمان انتخابات و از اساسی ترین دستاوردهای وی در مسئولیت پیشین خود در قوه قضائیه بود. بر اساس آنچه رییس جمهوری شامگاه گذشته در نخستین گفت و گوی تلویزیونی خود به آن اشاره کرد؛ دولت در پی تدوین منشوری برای مبارزه با فساد به عنوان کارویژه اصلی است.

رییس جمهوری شامگاه گذشته در بخش های مختلف سخنان خود به نقش و جایگاه مردم در پیشبرد برنامه‌های دولت سیزدهم اشاره و تاکید و تصریح کرد که به همکاری مردم سخت امیدوار است. رییس جمهوری گفت: «معتقدم مردم، نخبگان و دانشگاهیان خودشان همکاری خواهند کرد. در این مدت هم، اندیشکده‌ها و دانشگاه‌ها و مراکز علمی فرهنگی و حوزوی زیادی، نامه ها و طومارهایی نوشتند و بدون داشتن هیچ درخواست مادی، برای همکاری با دولت اعلام آمادگی کردند.»

دولت برای اجرایی ساختن هریک از وعده‌های اعلام شده خود، مبارزه با فساد و مبارزه با کرونا بیش از هر عامل دیگری نیازمند همکاری و همیاری همه مردم است که رییس جمهوری هم در تبیین هریک از این محورها بر این موضوع تاکید کرد. این میان اما شواهدی نشان می‌دهد که این همکاری مورد نیاز دولت از سوی مردم، وابسته به برخی تغییرات در سطوح مختلف کشور است. مردم باید باردیگر به قوای سه‌گانه در کشور به ویژه به قوه مجریه اعتماد کنند و این گزاره دستکم طی یک ماه گذشته بارها از سوی رهبر معظم انقلاب، رییس جمهوری و سران دو قوه دیگر مقننه و قضائیه مورد تاکید قرار گرفته است.

در مسیر بازسازی این اعتماد؛، رییس جمهوری در سخنان شب گذشته خود به مواردی مهمی اشاره کرد. صادق الوعده بودن با مردم، محرم دانستن آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی و حضور بی‌واسطه و مستقیم میان طیف‌های مختلف جامعه از مهم‌ترین محورهایی بود که رییس جمهوری در مسیر ترمیم اعتماد مردم به آن‌ها اشاره کرد. رییس جمهوری با تاکید بر اینکه اعتماد آسیب دیده را باید بازسازی کنیم، اظهار کرد: «راه آن صادق الوعد بودن است؛ یعنی اگر وعده‌ای دادیم در عمل به آن صداقت داشته باشیم و اگر مشکلی مانع تحقق آن وعده شد به مردم گفته شود که اقدام وپیگیری کردیم و اینجا مانع شد. صداقت را باید مردم احساس کنند.»

خبرگزاری جمهوری اسلامی پیش از این نیز گزارشی را با عنوان "کارشناسان سیاسی: رهنمودهای رهبر انقلاب نقشه راه موفقیت دولت و ملت است" ، منتشر کرد که به نظرات کارشناسان درباره دولت سیزدهم با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب می‌پردازد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha