کاهش ورودی پرونده‌ها در اولویت پژوهشی قرار گیرد

تهران _ایرنا_ معاون حقوقی و امور مجلس قوه‌قضاییه، بر ضرورت بهره‌مندی از ظرفیت‌های پژوهشگاه قوه قضاییه به منظور حل مسائل و مشکلات دستگاه قضایی تأکید کرد و گفت: کاهش ورودی پرونده‌ها به محاکم در اولویت پژوهشی قرار گیرد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه قوه‌قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین نورالله قدرتی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از پژوهشگاه قوه‌قضاییه در نشست با رئیس و معاونان این پژوهشگاه بر استفاده از ظرفیت فقه در تمام امور قضایی تأکید کرد و گفت: اهل بیت (ع) راه نجات ما در تمام مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی هستند و جامعه‌ای که براساس فقه و اسلام پیش رود موفق خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه باید تمام مسائل براساس فقه و اسلام باشد، افزود: باید فقه را به زبان روز بیان کرد تا راهگشای تمام مشکلات حتی موضوعاتی مانند محیط زیست باشد و در راستای فقه آل محمد(ص) گام برداریم.

حجت‌الاسلام و المسلمین قدرتی در ادامه سخنان با تأکید بر اجتناب از انفعال در تمام امور گفت: در تمام مسائل باید از انفعال دوری کنیم و مطالبه‌گر باشیم. به عنوان مثال چرا نباید علیه اروپا در راستای رعایت نشدن حقوق بشر کیفرخواست بدهیم؟ به نظر می‌رسد اینها موضوعاتی است که می‌تواند موضوع کار پژوهشگاه قوه قضاییه قرار گیرد.

معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه بر استفاده از ظرفیت پژوهشگاه در حل مشکلات دستگاه قضایی تأکید کرد و گفت: در کنار سوق دادن اولویت‌های پژوهشی به حل مسائل و مشکلات قوه قضاییه، پژوهشگاه باید پرداختن به مسائل حقوقی مبتلابه مردم که نهایتاً به پرونده برای دستگاه قضایی تبدیل می‌شود را نیز در دستور کار قرار دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قدرتی تصریح کرد: به نظر می‌رسد ۳۰ درصد پرونده‌هایی که امروز در دادگستری‌ها و محاکم مطرح رسیدگی می‌شوند، مسائل و موضوعاتی هستند که اصلا نیاز به رسیدگی در دادگاه را ندارند. بنابراین می‌توان با کار پژوهشی و بررسی دقیق، گلوگاه‌ها را شناسایی کرد.

پژوهشگاه قوه‌قضاییه مرجع تصمیم ساز برای دستگاه قضا

در ادامه دکتر سید حجت‌اله علم‌الهدی، پژوهشگاه قوه‌قضاییه را بازوی علمی و پژوهشی و در جایگاه مرجع تصمیم‌ساز دستگاه قضا دانست و گفت: حقیقتا در طی سال‌های اخیر شاهد تحولی چشمگیر در تمام ابعاد و اقدامات بودیم که این امر نشان از اقدام و حرکت جهادی و جوانانه همکاران در این پژوهشگاه است.

وی با اشاره به اینکه پژوهشگاه قوه‌قضاییه ظرفیت بسیار بالایی برای رفع مشکلات دستگاه قضا دارد، افزود: خوشبختانه پژوهشگاه قوه‌قضاییه در مراجع علمی و دانشگاهی از جایگاه معتبری برخوردار بوده و نگاه ما این است که به عنوان قطب علمی در موضوعات حقوقی و قضایی مطرح شویم.

رییس پژوهشگاه قوه‌قضاییه با بیان اینکه مجموعه نیروهای پژوهشگاه افراد کارآمد و دغدغه مند برای دستگاه قضا هستند، افزود: یکی از اقدامات مهم در پژوهشگاه ارتباط تنگاتنگ با مراکز علمی و دستگاه‌های مرتبط با دستگاه قضا است به این شکل که تاکنون ۶۱ تفاهم نامه با دانشگاه‌هایی از جمله دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی منعقد شده است.

وی در ادامه با اشاره به حمایت از رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها، اظهارکرد: بسترهای لازم مانند حمایت از پایان‌نامه‌ها، جذب سرباز نخبگان، پسادکتری و اعطای فرصت‌های مطالعاتی به اساتید دانشگاه در پژوهشگاه قوه‌قضاییه فعال شده است.

استفاده از ظرفیت بیرونی و داخلی برای حل مشکلات دستگاه قضا

دکتر علم الهدی در ادامه نیز به تربیت پژوهشگران متخصص در امور قوه‌قضاییه اشاره کرد و گفت: سعی کرده‌ایم در جذب اعضای هیات علمی و پژوهشگران به گونه‌ای عمل کنیم که این افراد به عنوان سرمایه‌های انسانی، همیشه در اختیار قوه قضاییه برای حل چالش‌ها و مشکلات باشند.

وی تاکید کرد: در مجموع پژوهشگاه قوه‌قضاییه سعی کرده در کنار فعال‌سازی ظرفیت‌های داخلی و ایجاد یک تیم تخصصی پژوهشی، بر روی فعال‌سازی ظرفیت‌های بیرونی متمرکز شود تا فقط به نیروهای مستقر در پژوهشگاه محدود نباشد و بتواند از تجربیات و دانش قضات، کارکنان قضایی و اساتید دانشگاه بهره‌مند شود.

در ابتدای این جلسه و پس از بازدید میدانی معاون حقوقی و امور مجلس قوه‌قضاییه از بخش‌های مختلف پژوهشگاه قوه‌قضاییه، معاونان و مدیران پژوهشگاه قوه‌قضاییه گزارش عملکرد از اقدامات و دستاوردهای حوزه مدیریت خود ارائه کردند.

1352

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha