روزنامه اعتماد یازدهم شهریور یادداشتی را به قلم شهرام شیروانی منتشر کرد و نوشت: چند روز پیش آقای مهندس ضرغامی اولین جلسه کاری خود را با رییس جامعه حرفهای هتلداران ایران داشتند. بنا به آنچه آقای دکتر حمزهزاده درباره محتوای آن نشست دو نفره توضیح دادند، نشست بسیار سازندهای بوده و میتواند مقدمهای برای همکاریهای آینده باشد. ما امیدواریم که آقای مهندس ضرغامی به بحث جذب گردشگران خارجی که از موضوعات مهم و مورد تاکید در برنامه توسعه کشور است، توجه ویژهای داشته باشند.
یکی از امکانهایی که در سایه تعامل وزارت گردشگری با وزارت خارجه میتواند کمک بسیار زیادی به این موضوع بکند، استفاده از رایزنهای گردشگری در سفارتخانههای ایران در کشورهای دیگر است. در این بخش تا به امروز با کاستی بزرگی روبهرو بودهایم و متاسفانه اطلاعات و تبلیغاتی در این زمینه وجود نداشته و عملا در بازاریابی ضعیف بودهایم. امیدواریم با آمدن آقای مهندس ضرغامی که سابقه مدیریت گستردهترین دستگاه رسانهای کشور یعنی سازمان صدا و سیما را عهدهدار بودهاند، در این بخش شاهد موفقیتهای چشمگیری باشیم.
موفقیتهایی که لازمه نزدیک شدن ما به پیشبینی ۲۰ میلیون گردشگر برای سال ۱۴۰۴ در سند چشمانداز کشور است. جامعه حرفهای هتلداران ایران در این ارتباط از هیچ تلاشی در همکاری با وزارتخانه برای ایجاد زمینهای مساعد جهت شناساندن جاذبهها و مقاصد گردشگری ایران به دنیا فروگذار نخواهد کرد.
موضوع دیگری که ضرورت دارد به آن توجه شود، واکسیناسیون کامل کارکنان هتلهای کشور است. در بعضی استانها این واکسیناسیون انجام شده و در بعضی استانها هم در حال انجام است. در این زمینه پیگیریهای زیادی انجام شده و همچنان ادامه دارد. بعد از واکسیناسیون کارکنان هتلها، وقتی درصد واکسینهشدههای کشور به بالای ۵۰درصد رسید، انتظار این است که دستگاههای دولتی در قالب تفاهمی با جامعه هتلداران ایران، برای کارکنان خود سفرهایی را درنظر بگیرند که از این طریق هم جامعه از بهت و فشار ناشی از کرونا تا حدی بیرون بیاید و صنعت گردشگری از رکود بیسابقه یک سال و نیم گذشته خارج شود و چرخه اقتصادی آن به حرکت دربیاید.
تاسیسات گردشگری و از جمله هتلها از بحران کرونا دچار آسیبهای شدید شدند. طبعا این تاسیسات توقع دارند که وزیر جدید نگاه ویژهای به آنها داشته باشند و با رایزنی در هیات دولت و جلب همکاری و تعامل سایر دستگاههای مرتبط، زمینهساز معافیتهایی برای تاسیسات گردشگری شوند تا این طریق بخشی از خسارتهای واردشده به آنها جبران شود. از آن جمله میتوان به مساله مالیات، هزینه حاملهای انرژی، بدهیهای معوقه بانکی، بدهی به بیمه و... اشاره کرد.
بار دیگر باید تاکید کنم بر اینکه همه این خواستهها در حالی مطرح میشود که صنعت گردشگری در برنامه هفتم توسعه بسیار مورد توجه قرار گرفته و در واقع روی ظرفیتهای آن برای رشد اقتصادی کشور حساب شده است. بنابراین انتظار از وزیر گردشگری این است که تصمیمها و سیاستهایی را به کار ببندند که مسیر رسیدن به چشمانداز برنامه هفتم توسعه آن تصمیمها و سیاستها را اقتضا میکند.
باتوجه به جایگاه آقای مهندس ضرغامی در مدیریت کشور و نیز تواناییهایی که در مسوولیتهای گذشته در بیان مسائل و پیشبرد برنامههای دستگاه تحت مدیریت خود نشان دادند، ما بسیار به دوره ایشان خوشبین هستیم و میخواهیم صنعت گردشگری در دوران وزارت ایشان در هیات دولت جایگاه واقعی خود را پیدا کند.
نظر شما