درباره سیدحسن فیروزآبادی

۱۳ شهریور ۱۴۰۰، ۸:۴۴
کد خبر: 84458804
درباره سیدحسن فیروزآبادی

تهران- ایرنا- سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی یکی از فرماندهان نظامی بود که نقشی کلیدی و راهبردی در ایجاد هماهنگی، اتحاد و انسجام میان ارکان مختلف نیروهای مسلح ایفا کرد. بدون شک بخش بزرگی از دستاوردهای پدافند غیرعامل مرهون هدایت عالی و تدابیر وی بوده است.

پیش از وقوع انقلاب اسلامی سردار سرلشکر بسیجی سیدحسن فیروزآبادی از پیشگامان مبارزه با رژیم ستمشاهی و همراهان راستین نهضت امام (ره)خمینی بود. همچنین این شخصیت مبارز و انقلابی در سال‌های پس از انقلاب نیز عمر خود را صرف خدمت صادقانه به کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی کرد. او افزون بر خدمت در جهاد سازندگی و نقش‌آفرینی در پروژه‌های محرومیت زدایی در سال‌های نخست انقلاب و همچنین مجاهدت‌ خالصانه و بی‌دریغ در سال‌های دفاع مقدس و ایفای نقشی مهم در ارتقای توان دفاعی کشور در آن سال‌ها، در نزدیک به سه دهه با بر عهده داشتن مسوولیت خطیر ریاست ستاد کل نیروهای مسلح، نقشی ماندگار در ارتقای توان دفاعی کشور و همچنین هم‌افزایی و هماهنگی نیروهای مسلح ایفا کرد و در تمام سال‌های خدمت خستگی‌ناپذیر خود به ایران اسلامی مجاهدت های ارزشمندی از خود بر جای گذاشت.

درباره سیدحسن فیروزآبادی

زندگی نامه

سید حسن آقایی فیروزآبادی، در  ۱۴ بهمن ۱۳۲۹ خورشیدی در مشهد چشم به جهان گشود. می گویند دانشگاه برای او دوران «خیلی حساسی» بود. این را خودش گفته است. همزمان مبارزه با شاه آغاز شده بود و افرادی که پیرو امام خمینی (ره) بودند، تاکید داشتند «شاه باید برود و حکومت اسلامی جای او بیاید.» دانشگاه که شروع شد در هفته اول برای او از موسسه در راه حق قم، یک سری کتابچه درباره حجاب آمد. ۱۹ سال داشت که انجمن اسلامی جوانان را تشکیل داد.

وی همزمان با فعالیت در راه نهضت امام خمینی(ره) تحصیلات خود را تا مقطع دکتری در مشهد گذراند و در ۱۳۵۹ وقتی ۲۹ سال داشت با معدل عالی، مدرک دکتریش را از دانشگاه علوم پزشکی مشهد دریافت کرد.

او یکی از افراد فعال و پیرو نهضت امام(ره) در سال های پیش از انقلاب بود، به طوری که  در کلاس‌های درس رهبر معظم انقلاب آیت‌الله خامنه‌ای در ۲ مسجد کرامت و امام حسن مجتبی(ع) شرکت می کرد و بعدها به علت حضور در مبارزات سیاسی ضد رژیم پهلوی در مشهد دستگیر و به زندان افتاد. فیروزآبادی از ابتدا نسبت به آیت الله خامنه ای ارادت و علاقه ویژه ای داشت، وی در این باره می گوید: «جلسه اول ۱۰-۱۵ نفر آمده بودند. بعد کم کم مسجد پر شد. گسترشش دادند.» او در ادامه اظهار می کند که من یک حرفی را که تا حالا نزده ام باید عرض کنم که درصد بالایی از مدیران موفق نظام جمهوری اسلامی، همان شاگردان آقا در مسجد امام حسن (ع) هستند. چند هزار فرد را ظرف ۲ سال پرورش دادند که بعدا همه به درد انقلاب خوردند. این هم آشنایی با آقای بود. ما طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن را که تفسیر شده بود، پیش آقا خواندیم. این شد، بنیان حرکت انقلابی بچه های مسلمان و خراسانی امام.

فعالیت های اجرایی سرلشکر فیروزآبادی

در همان روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) دستور تاسیس جهاد سازندگی را صادر کردند و در همان زمان سرلشکر فیروزآبادی به جهاد سازندگی رفت و از بنیانگذاران جهاد سازندگی در خراسان شد و سپس در ۱۳۶۱ با حکم نخست وزیر وقت به عنوان عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی کشور منصوب شد.

فیروزآبادی که سابقه ریاست بر جمعیت هلال احمر در دولت شهید رجایی را نیز در کارنامه خود داشت، از ۱۳۶۴ خورشیدی به معاونت امور دفاعی نخست‌وزیری منصوب شد و در طول هشت سال دفاع مقدس نیز مسوولیت‌هایی نظیر جانشینی نخست‌وزیر در قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص)، ستاد امداد و درمان جنگ کشور، امور پناهگاه‌ها و دفاع غیرعامل، پدافند شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای، مهندسی صنعتی جنگ، کمیته ساخت موشک زمین به زمین و… را بر عهده گرفت.

سرلشکر فیروزآبادی در جبهه های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و جزایر حضور مستقیم داشته و به مدت ۸۰ ماه نیز مسوولیت پشتیبانی از جبهه ها را بر عهده گرفت. 

عضویت در هیأت مؤسس جهاد سازندگی خراسان، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، مسوول جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، عضویت شورای مرکزی جهاد سازندگی، معاون امور دفاعی نخست‌وزیر، جانشین نخست‌وزیر در قرارگاه خاتم‌الانبیا، مسوول ستاد امداد و درمان جنگ، مسوول امور پناهگاه‌ها و دفاع غیر عامل، دبیر کمیسیون مهندسی صنعتی جنگ دولت و مسوول کمیته ساخت موشک زمین به زمین، مسوول کمیته تحقیقات مهندسی صنعتی جنگ، جانشین رییس ستاد فرماندهی کل قوا، رییس ستاد کل نیروهای مسلح از ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۵، عضویت در شورای عالی امنیت ملی از بدو تأسیس تاکنون، عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت در بسیج مستضعفین، عضویت در هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عضویت در هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله، رییس هیأت امنای دانشگاه عالی دفاع ملی و عضویت در هیأت تحریریه مجله علمی کوثر از جمله کارها و فعالیت های اجرایی سرلشکر فیروزآبادی به شمار می رود.

درباره سیدحسن فیروزآبادی

فرماندهی کل قوا

سید حسن فیروزآبادی در چهارم مهر۱۳۶۸ خورشیدی به فرمان حضرت آیت الله خامنه‌ای به ریاست ستاد فرماندهی کل قوا منصوب شد، او در این هنگام درجه نظامی نداشت. در ۱۳۶۹ خورشیدی فرماندهان سپاه برای نخستین بار درجه گرفتند. ستاد فرماندهی کل قوا در ۱۳۷۰ خورشیدی به ستاد کل نیروهای مسلح تغییر نام پیدا کرد. رییس ستاد فرماندهی کل قوا پنج سال بعد از تصویب دریافت درجه نظامی از این نشان برخوردار شدند.  

در ۲۸ فروردین ۱۳۷۴ خورشیدی در دیدار فرماندهان نیروهای مسلح با رهبر معظم انقلاب، درجه «سرلشکری» به همراه ۹ سال ارشدیت توسط آیت الله خامنه ای به حسن فیروزآبادی اعطا شد.

سرلشکر فیروزآبادی افزون بر ریاست ستادکل و حضور در شورای عالی امنیت ملی، با حکم رهبری به عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز درآمد و در ۱۳۷۹ خورشیدی به لحاظ ایفای نقش موثر در پشتیبانی از دفاع مقدس و اعتلای کلمه اسلام و پاسداری انقلاب و حفظ میهن اسلامی ایران، مفتخر به اخذ نشان درجه یک «نصر» از دستان رهبر انقلاب شد.

در ۱۳۸۷ خورشیدی نیز بر اساس اصل ۱۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به دلیل قدردانی از لیاقت، شایستگی و اهتمام ارزنده در حفاظت از آرمان‌های مقدس انقلاب اسلامی و حفظ کیان کشور، نشان عالی «استقلال» از سوی رییس جمهوری وقت به وی اعطا شد.

آثار سردار فیروزآبادی

سرلشر فیروزآبادی، به زبان‌های عربی و انگلیسی مسلط بود و مقالات مختلفی با زبان های مختلف به نگارش در آورده است. جنبش نرم افزاری (نهضت تولید علم)، رسالت نیروهای مسلح از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره)، رهنامه (دکترین) مهدویت، استراتژی انتظار و تکلیف مسلمانان در زمینه سازی ظهور، اصالت روحانیت و حوزه علمیه در قرآن و در مکتب امام عصر (ع)، قیام مهدی (عج) منتظر ما است (به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی)، بازمهندسی عملیات روانی، بسیج قلب امام (ره)، از جهاد تا جهاد، نقش حضرت امام (ره)، مراجع و روحانیت در دفاع مقدس، مجموعه مقالات، گنجینه دل، راه امام (ره)، ثبات انقلاب و شناخت جریان فتنه و دلایل ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر، اعتماد به نفس ملی و فردی و ده‌ها مقاله پژوهشی دیگر ارایه داده است.

سرانجام

حسن فیروزآبادی در ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ در ۷۰ سالگی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا درگذشت. در پی درگذشت سرلشکر فیروزآبادی جمعی از مقامات و شخصیت های لشکری و کشوری در پیام‌های جداگانه‌ای درگذشت رییس سابق ستاد کل نیروهای مسلح و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا را تسلیت گفتند.

 آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت سرلشکر سیّدحسن فیروزآبادی را تسلیت گفتند در بخشی از این پیام آمده است: عمری مجاهدت ارزشمند، از تلاش های مبارزاتی دوران دانشجویی در مشهد تا فعّالیّت های متنوّع و گسترده در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در عرصه‌های مهم مانند جهاد سازندگی و مجموعه‌های وابسته به شورای عالی دفاع و بویژه خدمات طولانی مدّت در رأس ستاد کل نیروهای مسلح و سرانجام عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، ذخیره‌ معنوی و توشه‌ اخروی این برادر پرتلاش و خیرخواه است. روح تعبد و تدین و صدق و ثبات در پایبندی به ایمان و عمل انقلابی، امتیاز بزرگ دیگری است که همواره با این برادر گرامی همراه بود. این خصوصیات برجسته مایه‌ رحمت و رضوان الهی برای ایشان خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha