آیین‌های مذهبی منطقه هورامان در جهان منعکس شود

سنندج - ایرنا - نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: نیاز است هورامان به عنوان گنجینه‌ای غنی از آیین‌های تاریخی به جهانیان معرفی شود.

به گزارش ایرنا، ماموستا فایق رستمی شامگاه جمعه در دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی کردستان و مدیر پایگاه منظر فرهنگی هورامان اظهار داشت: ثبت جهانی هورامان دستاوردی بزرگ برای کردستان بود که باید به بهترین شیوه از آن برای امیدآفرینی بهره گرفت.

وی با بیان اینکه مشارکت مردم در اجرای برنامه‌های فرهنگی و توسعه‌گرا حائز اهمیت است، افزود: بهره‌مندی از مزایای ثبت جهانی می تواند منجر به پیشرفت منطقه و رفع کمبودها منجر شود.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: یکی از ویژگی های مردم منطقه هورامان خودکفایی است که با بسترسازی در حوزه های صنایع دستی و کشاورزی می توان به آنان در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی کمک کرد.

ماموستا رستمی با بیان اینکه جایگاه دینی مردم هورامان بسیار پررنگ است که این ظرفیت و آیین های این دیار باید به جهانیان معرفی شود، گفت: علمای منطقه نیز می توانند با جایگاه ارزشمندی که دارند در پیشبرد اهداف میراث فرهنگی مثمرثمر واقع شوند.

وی یادآورشد: کرامت‌ و معنویت هورامان می تواند منجر به توسعه گردشگری مذهبی در کشور و استان کردستان شود.

در ابتدای این دیدار پویا طالب نیا ،مدیر پایگاه منظر فرهنگی هورامان گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای به سرانجام رسیدن پرونده ثبت جهانی هورامان را ارائه کرد.

«منظرفرهنگی هورامان» در چهل‌ و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (سه‌شنبه پنجم مرداد ۱۴۰۰ برابر با ۲۷ جولای ۲۰۲۱) در شهر فوجوی چین، با تصویب اعضای کمیته، به‌ عنوان بیست و ششمین میراث ملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است. این منطقه استان‌های کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمی‌گیرد که در کردستان، بخش‌هایی از شهرستان سنندج، کامیاران و سروآباد و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی را شامل می‌شود.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هورامان بیش از ۷۰۰ روستا را در این ۲ استان غربی ایران شامل می‌شود و شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان می‌دهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده و ۹۱۵ اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی بوده که ۹۱۵ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۸ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۵ مورد میراث طبیعی، ۹۳ مورد میراث معنوی و ۲۹ مورد میراث منقول است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha