به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ویژه نامه تاب آوری فرهنگی کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نام یک ملت ایستادگی با همکاری ستاد پدافند غیرعامل کشور در تابستان ۱۴۰۰ به مدیر مسئولی اصغر کاراندیش و سردبیری سعید جابری انصاری منتشر شد.
سردیبر این ویژه نامه در سرمقاله نوشت: تاب آوری فرهنگی مفهومی است که به نقش فرهنگ و زمینه فرهنگی تاکید داشته و مشخص می کند که چگونه فاکتورهای فرهنگی می تواند نقشی بسزا در موفقیت سازگاری ایفا کند. در واقع ساز و کار تاب آوری فرهنگی شبکه ای از اعمال اقدامات متقابل، تعهدات و درخواست ها و دارایی ها، پویایی، سازگاری و تطبیق را تبیین می کند.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مهمترین متولی حوزه فرهنگ کشور، بدون شک نقش حساس و کلیدی در راهبری سیاست های فرهنگی کشور در جهت ارتقای تاب آوری فرهنگی ایفا می کند. همین احساس ضرورت، سبب شد تا مدیران این وزارتخانه در سال های اخیر با همکاری سازمان پدافند غیر عامل کشور راهبردهایی متمرکز بر تاب آوری فرهنگی اتخاذ کند که این اقدامات و تلاش ها به صورت متمرکز در کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری و دنبال شده است.
جابری انصاری اضافه کرد: این کمیته در سال های اخیر اقدامات بسیاری را برای ارتقای تاب آوری حوزه فرهنگی کشور راهبری کرده است که ثمره این تلاش ها در تدوین سند اراهبردی پدافند فرهنگی کشور تبلور یافته که به عنوان یک سند بالادستی، افق پیش رو را مشخص کرده است.
در ویژه نامه یک ملت ایستادگی این مطالب دیده می شود: تاب آوری فرهنگی و حفاظت از امنیت فرهنگی یک ملت به قلم سعید جابری انصاری، پدافند فرهنگی ضامن صیانت از هویت ملی در گفت و گو با علی اصغر کاراندیش، کار فرهنگی از دیدگاه دیده بان انقلاب، مروری بر اهداف و سیاست های پدافند غیرعامل فرهنگی نوشته محمدمهدی انصاری، قلم روشنفکران پشتوانه سرنیزه رضاخان یا گزارشی درباره همکاری و همفکری روشنفکران با رضاخان، نگاهی به عملکرد کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیریت فرهنگی و افزایش تاب آوری ملی به قلم غلامرضا حسین زاده و سواد رسانه ای گمشده فضای مجازی نوشته مرتضی احمدی.
همچنین عنوان شرط افزایش تاب آوری، باور به راه حل فرهنگی است در گفت و گو با حجت الاسلام مهدی شیخ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم منتشر شده و ترویج خودباوری، راهبرد توسعه پدافند فرهنگی نیز گفت و گویی با مهدی گلشنی، نظریه پرداز ایرانی، مترجم، استاد بازنشسته و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
افکار عمومی و نقش مدیران فرهنگی در مواجهه با جنگ روانی نوشته علی اسماعیلی، مولفه های قدرت فرهنگی گفتمان قاسم سلیمانی نوشته عارف بهرامی، شبکه های اجتماعی؛ ستادهای فرماندهی جنگ های نوین، زن، هجمه غرب و تاب آوری فرهنگ ایران اسلامی نوشته حجت الاسلام علی غلامی استاد جامعه الزهرا (س) و تاب آوری فرهنگی و ویروس کرونا نوشته غلامرضا قجاوند در این شماره آمده است.
الزامات دیپلماسی فرهنگی و زمینه های گسترش قدرت نرم انقلاب اسلامی عنوان گفت و گویی با حجت الاسلام مهدی ایمانی پور معاون علمی فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است و راهبردهای سازمان پدافند غیرعامل کشور برای ارتقاء تاب آوری فرهنگی در گفت و گو با محسن محبی معاون توسعه فرهنگی و اطلاع رسانی سازمان پدافند غیرعامل کشور بررسی شده است.
همچنین امیرحسین بانکی پور عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این ویژه نامه به لزوم ایجاد رصدخانه مقابله با تهدیدات فرهنگی پرداخته، سید احسان قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بایسته های مدیریت فرهنگی در تراز انقلاب اسلامی را مورد بررسی قرار داده و غلامرضا منتظری نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به این موضوع پرداخته است که کشورها بدون تاب آوری فرهنگی مجبور به تسلیم هستند.
این ویژه نامه در ۶۶ صفحه منتشر شده است.
نظر شما