به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روزنامه آبث اسپانیا، پس از ماهها تاخیر در تحویل محمولههای واکسن توسط این شرکت دارویی انگلیسی- سوئدی و شکایت کمیسیون اروپا در دادگاه بلژیک به دلیل نقض قرارداد امضا شده، برنامه زمانی جدید برای تحویل ۲۰۰ میلیون دُز واکسن، روند قضایی جاری را باطل خواهد کرد.
بر اساس زمانبندی جدید قرار است ۶۰ میلیون دُز واکسن تا پایان سه ماهه سوم ۲۰۲۱، ۷۵ میلیون دُز تا پایان سه ماهه چهارم سال جاری میلادی و ۶۵ میلیون باقیمانده تا پایان سه ماهه نخست ۲۰۲۲ تحویل داده شود.
هر چند توافقنامه جدید مشروط به تایید آژانس دارویی اروپا است اما مساله تامین دُزهای واکسن از هر گونه مراکز تولیدی مورد تایید شرکت آسترازنکا و بدون محدودیت جغرافیایی به عنوان یکی از اصلیترین موارد اختلاف رفع شده است.
به نوشته آبث، اکنون که بیشتر کارزارهای واکسیناسیون در بسیاری از کشورهای اروپایی به پایان رسیده، باید دید این دُزهای باقیمانده و دیرهنگام در چه مواردی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. همچنین به نظر میرسد که کشورهای اروپایی، در تزریق دُزهای تقویت کننده (دُز سوم) نیز واکسنهای فایزر و مدرنا را در دستور کار قرار دادهاند.
پس از گذشت چهار هفته از طرح واکسیناسیون سراسری کووید-۱۹ در اتحادیه اروپا که به صورت رسمی از ۲۷ دسامبر (هفتم دی ماه) آغاز شد، مشکلات پشتیبانی پیشبینی نشده و دشواریها در اجرای یک برنامه تولید و توزیع روشن و هماهنگ با شرکتهای دارویی سبب شد تا برنامهریزیهای ابتدایی دولتهای اروپایی به فراموشی سپرده شود.
تا اینکه سرانجام، رئیس کمیسیون اروپا سه شنبه گذشته اعلام کرد که ۷۰ درصد از بزرگسالان در اتحادیه اروپا به طور کامل در برابر کووید-۱۹ واکسینه شدهاند.
کمیسیون اروپا تا امروز به چهار واکسن فایزر- بایوانتک، جانسن از شرکت جانسون اند جانسون، مدرنا و آسترازنکا چراغ سبز نشان داده است. سهولت در نگهداری و قیمت پایین تر آسترازنکا، اگر چه این واکسن را در رده نخست واکسنهای تزریق شده در جهان قرار داده است اما گزارش مواردی از عوارض از جمله لخته خون در افراد دریافت کننده و بدعهدی این شرکت در تحویل به موقع محمولههای توافق شده، موجب عقب نشینی برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا شد تا جایی که ۲۶ کشور عضو به سمت استفاده از واکسن فایزر برخلاف قیمت بالاتر آن، متمایل شدهاند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، از زمان آغاز برنامه واکسیناسیون تا این لحظه، واکسن فایزر مورد استفادهترین واکسن در اتحادیه اروپا بوده است.
نظر شما