علی محمد هوشمند روز یکشنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا با بیان اینکه کشاورزان برای استقرار سامانه های نوین آبیاری می توانند از کمکهای بلاعوض دولت برخوردار می شوند، افزود: باتوجه تداوم خشکسالی در ۲۵ سال گذشته و کم آبی شهرستان ابرکوه، لذا کشاورزان وبهره برداران با استفاده از سامانه های نوین آبیاری مانند کم فشار ، قطره ای ، زیرسطحی ، تیپ و تشتکی ، می توانند میزان بهره وری آب در اراضی زراعی و باغی را تا ۸۵ درصد افزایش می دهد.
وی اظهارکرد: آبیاری به شیوه غرقابی (سنتی) در حوزه کشاورزی دراین شهرستان جوابگو نیست و لذا ضروری است تا کشاورزان علاوه بر استفاده از سامانه های آبیاری نوین نسبت به توسعه کشت محصولات کم آب خواه و با ارزش افزوده بالا اهتمام بیشتری داشته باشند.
سرپرست جهاد کشاورزی ابرکوه با بیان اینکه امسال حدود ۵۰۰ هکتار اراضی برای تجهیز آبیاری نوین در دست اجراست.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار و ۸۰۰ هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است.
هشت هزار و ۵۰۰ خانوار،۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۸۴ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق کشاورزی و همچنین ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند.
سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در ابرکوه تولید و بخشی از آن در بازار استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه میشود و در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصولات کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان در سال تولید می شود.
ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.
مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما