عزم دولت برای افزایش پوشش واکسیناسیون در استان اردبیل

اردبیل - ایرنا- مقام‌های مسئول می‌گویند که دولت برنامه ویژه‌ای برای افزایش پوشش واکسیناسیون در استان اردبیل داشته و در جریان سفر استانی هفته گذشته وزیر بهداشت، وعده افزایش قابل توجه سهمیه واکسن کرونا به اردبیل داده شده است.

بر اساس آمارهای منابع رسمی، با اینکه استان اردبیل در زمینه واکسیناسیون  مطابق میانگین کشوری اقدام کرده است  ولی روند پوشش واکسیناسیون با توجه به وضعیت بحرانی استان چندان مطلوب به نظر نمی‌رسد و به تازگی نیز وقفه‌ای در انجام این مهم در استان صورت گرفته است .

همچنین پوشش گروههای هدف نیز با وجود افزایش مراکز واکسیناسیون در حد قابل انتظار نبوده و تعداد قابل توجهی از افراد مشمول در گروه‌های سنی مختلف هنوز اقدام به تزریق واکسن نکرده‌اند و این درحالی است که استان اردبیل در جریان پیک پنجم کرونا با افزایش کم سابقه تعداد مبتلایان، افزایش بستری‌های بیمارستانها و جانباختگان بیماری کووید.۱۹ مواجه بوده است.

برخی منابع خبری به تازگی حتی مدعی واکسیناسیون ۱۸درصدی جمعیت استان اردبیل و کسب رتبه آخر کشوری را مطرح کردند که این ادعا از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل تکذیب شد.

دکتر بابک نخستین  معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: طبق اعلام سامانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۳۰۷ هزار و ۸۲۰ نفر از جمعیت ۸۷۶ هزار و ۸۴۵ نفری بالای ۱۸ سال استان اردبیل دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

وی با رد آمار منتشر شده در خصوص میزان پوشش ۱۸ درصدی واکسیناسیون در استان اردبیل افزود: استان اردبیل بر اساس آخرین سرشماری حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و تاکنون بیش از ۴۴۱ هزار دُز واکسن برای جمعیت هدف ساکنان این استان تزریق شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل بیان کرد: براساس‌ آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ایمن‌سازی بیماری کووید.۱۹ در کشور تا روز یکشنبه ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۰ پوشش نوبت اول ایمن سازی کشوری برای جمعیت هدف بالای ١٨ سال حدود ۳۱.۳ درصد بوده که این رقم در استان اردبیل ۲.۲ درصد بیشتر از میانگین کشوری و ۳۳.۵ درصد بوده است.

اکبر بهنامجو استاندار اردبیل هم چند روز پیش گفته بود که در مرحله تزریق دز اول ۳۲ درصد جمعیت استان تحت پوشش قرار گرفته‌ است.

به گفته وی ، در تزریق دز دوم نیز میانگین فعالیت استان ۱۱.۹ درصد است.

عزم دولت برای افزایش پوشش واکسیناسیون در استان اردبیل

 کارشناسان و مقام‌های آگاه در استان معتقدند که می‌بایست تاکنون جمعیت بیشتری در استان تحت پوشش واکسیناسیون قرار می‌گرفت تا جامعه اسیر موج و همه‌گیری سویه‌های مختلف کرونا نشده و مرگ و میر افزایش نمی‌یافت.

به اعتقاد آنها ، عوامل مختلفی در پوشش نسبتا کم واکسیناسیون در استان اردبیل دخیل بوده که از جمله آن می‌توان به کمبود واکسن، تبلیغات منفی در باره تاثیرات تزریق واکسن بویژه در فضای مجازی ، ترس از عوارض واکسن‌های مختلف،  کمبود مکان‌های تزریق واکسن بویژه در ماههای اولیه ، نبود تبلیغات مطلوب و گسترده در باره اثرات مثبت تزریق واکسن، پیک‌های پی درپی شیوع کرونا و ترس از حضور در مرکز واکسیناسیون و برخی موارد دیگر اشاره کرد.

استاندار اردبیل  در باره پایین بودن آمار واکسیناسیون ضمن تایید وجود کمبود واکسن در برخی مواقع  گفت: برخی تصمیم‌گیری‌ها و الزامات کشوری در این زمینه دخیل بوده است، برخی قصور و کوتاهی‌ها را قبول می‌کنیم ولی معتقدیم باید همه پای کار آمده  تا با یک الگوی مناسب بتوانیم شرایط مطلوب‌تری را در بحث واکسیناسیون و رعایت الزامات بهداشتی در استان شاهد باشیم.

در این میان بروز شایعات بی اساس  در زمینه تاثیرات منفی تزریق واکسن نیز موجب روی گردانی تعداد قابل توجهی از افراد از تزریق واکسن شده است.

یک شهروند ۶۵ ساله اردبیلی در باره علت عدم تزریق واکسن به خبرنگار ایرنا گفت: شنیده ام که چندین نفر پس از واکسن زدن فوت کرده‌اند.

وی بیان کرد: تاکنون خود به صورت مستند چنین موردی را سراغ ندارم اما از همسایه‌ها  بروز چندین مورد فوت بر اثر تزریق واکسن را  شنیده‌ام .

شایعات مربوط به فوت، سکته و بستری شدن بر اثر تزریق واکسن این روزها به کرات از زبان افراد مختلف و فضای مجاری مطرح می‌شود، شایعاتی که گویا در تصمیم گیری اشتباه بسیاری تاثیرگذار بوده است.

آغاز گام‌های عملی برای تسریع و افزایش واکسیناسیون در استان اردبیل 

در این میان با توجه به تاکید متخصصان برای مهار شیوع کرونا از طریق واکسیناسیون و رفع مشکلات موجود مسئولان استان برای افزایش سهمیه واکسن استان و نیز اجرای طرح‌های ویژه، گام‌های مهمی برداشته‌اند.

استاندار اردبیل گفت: وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در سفر اخیر خود وعده داده است تا  سهمیه واکسن کرونا این استان افزایش ‌یابد و در این راستا ۶۰۰هزار دز واکسن در طول یک ماه آینده به استان ارسال خواهد شد.

اکبر بهنامجو تشریح کرد: برای پوشش حداکثری واکسیناسیون افرادی که قادر به حضور در مراکز بهداشتی و محل‌های تزریق واکسن نیستند با هماهنگی بسیج و دانشگاه علوم پزشکی، آنها در منازل مسکونی خود  واکسن دریافت خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه تزریق واکسن کرونا در استان اردبیل محله محور می‌شود، از شروع این طرح در شهرستان خلخال خبر داد و بیان کرد: در تلاش هستیم با با بردن واکسن به درب خانه های مردم ، واحدهای تولیدی ، کارخانه های صنعتی و استفاده از ظرفیت کامل پایگاه های بسیج ، جمعیت هلال احمر ، مساجد و ظرفیت سالن ها و اماکن بهداشتی دستگاه های اجرایی استان تعدادی زیادی از مردم را واکسینه کنیم.

بهنامجو اضافه کرد: هم اکنون روزانه تا ۱۵ هزار دز واکسن در استان تزریق می‌شود و قصد داریم این میزان را با دو برابر افزایش به ۳۰ هزار دز در دروز افزایش دهیم.

استاندار اردبیل اضافه کرد: برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جاری و ادامه تحصیل حضوری دانش آموزان نیاز به واکسناسیون ۹۵ درصدی فرهنگیان در کنار اجرای طرح تزریق واکسن به اولیای دانش آموزان داریم.

او بیان کرد: با توجه به پیش بینی ۴۴۰ هزار اولیای  ۲۲۰ هزار دانش آموز مدارس استان اجرای سریع طرح واکسیناسیون این افراد نیازمند بکارگیری ظرفیت مدارس و تزریق واکسن اولیا در مدارس قبل از آغاز سال تحصیلی است.

بهنامجو افزود: با وجود همه تلاش‌های صورت گرفته برای پوشش کامل واکسیناسیون فرهنگیان در استان تاکنون ۷۴ درصد از مجموعه فرهنگیان و کادر مدارس این استان واکسن کرونا تزریق کرده اند که اداره کل آموزش و پرورس استان مهلت یک هفته ای را برای فرهنگیان جا مانده از تزریق واکسن کرونا را تعیین کند.

وی گفت: در صورتی که هر کدام از فرهنگیان در مهلت تعیین شده نسبت به دریافت واکسن کرونا اقدام نکنند از راه یابی به مدارس منع و حقوق دریافتی ماهانه آنها نیز از سوی اداره کل آموزش و پرورش قطع شود.

 دکتر شهرام حبیب زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل نیز گفت: در حالی که زمان تزریق واکسن کرونا کمتر از ۳۰ ثانیه است، ثبت نام در سامانه سلامت و استفاده از ابزار اینترنتی برای ثبت نام تزریق شوندگان زمان اجرای طرح واکسناسیون را افزایش می دهد.

او افزود: در تلاش هستم تا با استفاده از راهکار جدیدی زمان تزریق واکسن را کاهش و سرعت واکسیناسیون را به حداکثر افزایش دهیم. 

عزم دولت برای افزایش پوشش واکسیناسیون در استان اردبیل

به گزارش ایرنا، روند کاهشی شیوع کرونا در استان اردبیل همچنان ادامه دارد و تعداد بستری های کرونا در استان به  ۷۰۴ نفر کاهش یافته است.

در عین حال با وجود کاهش شمار مبتلایان بستری، آمار جان‌باختگان کرونا در استان اردبیل همچنان بالاست و شمار مجموع جان‌باختگان پنج موج شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان به ۲ هزار و ۳۰۳ نفر رسیده است.

هم‌اکنون شهرستان‌های کوثر، نیر، نمین و اصلاندوز در وضعیت زرد، شهرستان گرمی در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های اردبیل، خلخال، سرعین، مشگین‌شهر، پارس‌آباد و بیله‌سوار همچنان در وضعیت قرمز قرار دارند.

بالاترین آمار مربوط به فوت بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل در هشتم آذرماه سال گذشته با ۲۲ فوتی، بیشترین آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا با ۱۸۹ نفر و بالاترین رکورد بستری همزمان مبتلایان نیز با ۸۹۷ نفر در روز ۳۱ مردادماه ۱۴۰۰ به ثبت رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha