قالیباف: گام اول تعامل بین دولت و مجلس با روحیه همکاری برداشته شد

تهران- ایرنا-رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به رای اعتماد نمایندگان به کابینه دولت سیزدهم گفت: گام اول در تعامل بین دولت و مجلس به خوبی، با حسن نظر و روحیه همکاری برداشته شد. اراده مجلس از روز نخست همین بود وبه همین ترتیب تداوم خواهد داشت.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار پارلمانی ایرنا، «محمد باقر قالیباف» در آغاز نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از نمایندگان که در بررسی رای اعتماد به کابینه دولت سیزدهم با تلاش فراوان،کار فشرده و برنامه‌ریزی‌شده برگی درخشان در کارنامه مجلس یازدهم ثبت کردند، گفت: در روند بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دریک برنامه ریزی منظم برای اولین بار همه نمایندگان با تشکیل ۲۷۵ جلسه با تمامی وزرا در کمیسیون های تخصصی به صورت مستقیم و چهره و چهره آشنا شدند که این امر نقش مهمی در شناخت دقیق‌تر نمایندگان از وزرا ایفا کرد.

وی اضافه کرد: همچنین با عدم اجازه ورود افراد غیرمسئول، امکان ایجاد حاشیه‌های معمولی که بعضا در دوره‌های گذشته وجود داشت از بین رفت و فضای امن برای رسیدگی به صلاحیت وزرا ایجاد شد و در نهایت در چند روز پر کار در محیطی منطقی و با نظم ویژه فرآیند بررسی و رای به کابینه در صحن علنی مجلس نهایی شد.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: نمایندگان مجلس برای تسریع در تشکیل کابینه با اعتقاد به اینکه رئیس جمهور مسئول اجرایی کشور است، با رای حداکثری به تیم کاری جناب آقای دکتر رئیسی، زمینه تشکیل دولت قوی را برای حل مسائل اساسی مردم ایجاد کردند.

قالیباف خاطرنشان کرد: ما فکر می‌کنیم گام اول در تعامل بین دولت و مجلس به خوبی و با حسن نظر و روحیه همکاری برداشته شد. اراده مجلس از روز نخست همین بود و انشاالله به همین ترتیب تداوم خواهد پیدا کرد.

وی افزود: رییس جمهوری و اعضای هیئت دولت نیز در هفته ابتدایی از مسئولیت خود با حضورهای میدانی جدیت خود را در تشکیل دولت مردمی نشان دادند و روح امید را در جامعه دمیدند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در پیگیری مسائل اساسی مردم مخصوصاً مباحثی که در زندگی جاری مردم تاثیر دارد مانند مقابله با  آسیب‌های مرتبط با حوزه سلامت و معیشت ناشی از بیماری کرونا، قیمت ارز، حفظ ارزش پول ملی، تأمین کالاهای ضروری مردم با قیمت مناسب، ثبات اقتصادی و توجه به مناطق محروم در کنار دولت هستیم و آماده ایم نیازهای تقنینی دولت را در جهت مصالح مردم برآورده کنیم و برای کمک به دولت، وظیفه نظارتی خود را همدلانه و دلسوزانه در جهت رصد و برطرف کردن نقاط ضعف احتمالی انجام دهیم.

قالیباف با اشاره به دیدار رهبر انقلاب با اعضای کابینه دولت سیزدهم گفت: اتفاق مبارکی که در هفته گذشته صورت گرفت رهنمودهای بسیار مهم رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیئت دولت بود که نقشه راه روشن را پیش روی دولت سیزدهم قرار داد. عمل به وعده ها همراه با تعیین روز شمار از رهنمودهای مهمی است که تجربه نشان می‌دهد می‌تواند علاوه بر امیدآفرینی در مردم، بخش‌های مختلف دولت را وادار به برنامه‌ریزی دقیق از پیشرفت کار کند.

رییس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: داشتن پیوست عدالت یکی دیگر از مهمترین فرازهای این نقشه راه بود که ما در مجلس شورای اسلامی خود را مخاطب آن در تنظیم قوانین می‌دانیم. همانطور که در سال اول مجلس  سعی کردیم به این مسئله توجه کنیم، تکلیف خود می‌دانیم که با حساسیت و دقت بیشتر در قانونگذاری ها مخصوصاً در تصویب بودجه سال آینده و برنامه هفتم توسعه به آن توجه ویژه داشته باشیم.

وی ادامه داد: از همه موارد مهم تر نگاه تحول گرایانه ایشان با تأکید بر عقلانیت درانقلابی‌گری ترجیع بند مهمی بود که علاوه بر اینکه دولت وظیفه دارد در بازسازی مدیریت های اجرایی  کشور آن را به کار ببندد باید  نصب العین همه دستگاه‌های دیگر و جریان های سیاسی و اجتماعی نیز قرار گیرد.

رییس قوه مقننه با اشاره به تحولات اخیر افغانستان گفت: تحلیلگران دنیا با سلیقه‌های مختلف فرار ذلیلانه ارتش آمریکا را به عنوان نمادی روشن از افول قدرت بین‌المللی آمریکا تحلیل می‌کنند. امروز تجربه دولتمردان و مردم افغانستان پیش روی همه است.

وی خاطرنشان کرد: رها کردن کشور توسط دولت دست نشانده آمریکا در افغانستان، و استقرار بی‌دردسر طالبان در سراسر آن کشور که نتیجه نارضایتی گسترده از ۲۰ سال اشغالگری آمریکا و بی عملی دولت آمریکایی بود به وضوح نشان داد که اعتماد برخی دولتمردان افغانستانی به آمریکا جهت به ارمغان آوردن پیشرفت و امنیت برای کشورشان خطای راهبردی بود.

 قالیباف یادآورشد: بعد از ۲۰ سال حاکمیت یک دولت آمریکایی، علی‌رغم همه فشارها و تصورهای ایجاد شده نه تنها این کشور هیچ پیشرفتی ملموسی در زیرساخت‌های اقتصادی و رفاه عمومی نداشته است بلکه ابتدایی‌ترین نیاز یک جمع مدنی یعنی امنیت نیز در این کشور تامین نشده است.

وی گفت: ملت ایران بر حفظ حقوق دینی و انسانی مردم آن دیار از تمامی نژادها، زبان ها و مذاهب و برقراری امنیت سراسری و پایدار در کشور افغانستان تاکید دارد و نهایتاً اراده جمهوری اسلامی همان اراده مردم افغانستان خواهد بود و ما به آینده این همسایه عزیز خود امیدوار و حساس هستیم.

رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مدافع مردم شریف افغانستان در مقابل تلاش‌های احتمالی قدرت های سلطه گر خارجی به منظور ایجاد ناامنی و بی ثباتی خواهد بود و برنامه های آنها در این زمینه به دقت تحت اشراف قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha