مهدی فتحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به اهمیت مصرف کود اوره در کشت پاییزه گندم و جو در استان اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به آخرین یافته های محققان مصرف قسمت عمده کود اوره مورد نیاز گندم دیم در هنگام کشت، با بهره گیری از بذرکارهای دومخزنه با قابلیت جایگذاری کود در زیر بذر برای حفظ، افزایش و تضمین عملکرد محصول به ویژه در شرایط خشکسالی بسیار لازم و ضروری است.
وی اضافه کرد: می طلبد دیمکاران بدون هیچگونه نگرانی از آبشویی کود در خاک به دلیل بارندگیهای زمستانه، نسبت به مصرف حداقل ۹۰ الی ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار کود اوره در هنگام بذرکاری اقدام کرده و از موکول کردن کوددهی به سرک بهاره خودداری کنند.
مسوول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان به مزایای مصرف کود اوره در پاییز در هنگام کشت اشاره کرد و افزود: افزایش حداقل ۲ برابری عملکرد محصول نسبت به عدم مصرف و یا مصرف کود به صورت سرک بهاره به ویژه در شرایط خشکسالی از مزایای مصرف کود اوره در هنگام کشت است.
فتحی بر قرارگیری کود در زیر بذر و در مناسبترین محل دسترسی گیاه به کود تاکید کرد و گفت: با استفاده از کود اوره در هنگام کشت شاهد رشد و استقرار مطلوب گیاه و استفاده حداکثری از بارندگیهای اواخر زمستان و اوایل بهار خواهیم بود.
وی یادآور شد: سهولت مصرف در هنگام کشت و حذف هزینه های عملیات ماشینی و کارگری مورد نیاز کوددهی سرک بهاره و رفع نگرانی از اثرات سوء کوددهی سرک بهاره در محصول در شرایط خشکسالی از دیگر مزایای مهم استفاده از کود در هنگام کشت پاییزه است.
مسوول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: اطمینان از مصرف کافی کود در پاییز و رفع نگرانی در خصوص احتمال عدم بارندگی بهاره برای انجام کوددهی سرک به ویژه در شرایط خشکسالی از دیگر موارد ضروری است که انتظار می رود کشاورزان استان به آن توجه کنند.
کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تُن است.
نظر شما