جبرییل برادری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ابلاغ جهاد کشاورزی استان تهران به جهاد شهرستان ری در سال ١٤٠٠ در خصوص احداث گلخانه ٢٥ هکتار بود که تاکنون نیمی از آن اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای سیاست های اصولی و ترغیب بخش خصوصی به کشت گلخانه ای موجب توسعه کشت گلخانه ای شده است، خاطرنشان کرد: هم اکنون احداث هر متر مربع گلخانه بیش از سه میلیون ریال هزینه دارد که کشاورزان ری استقبال خوبی از آن دارند.
برادری ادامه داد: بازدهی بالا، وجود زیرساخت های مناسب از جمله جاده، آب، برق و گاز، اقلیم مناسب، داشتن دانش بومی و نزدیکی بازار مصرف تهران از مهمترین دلایل مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی در احداث گلخانه است.
وی با اشاره به اینکه احداث هر هکتار گلخانه موجب اشتغال هشت نفر به صورت مستقیم می شود، افزود: توسعه گشت های گلخانه علاوه بر افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب و انرژی موجب اشتغال جوانان در حوزه های تخصصی کشاورزی نیز می شود.
برادری اضافه کرد: همکاری و همراهی مناسب ادارات مختلف از جمله فرمانداری ویژه شهرستان ری در حل مشکلات سرمایه گذاران بخش گلخانه نقش بسزایی در توسعه کشت گلخانه ای شهرستان ری داشته است.
این مسئول یادآورشد: توسعه کشت گلخانه ای با توجه به بحران کم آبی و افزایش تولید و بهره وری بالا، راهبرد اصلی و نیاز ضروری امروز بخش کشاورزی جنوب تهران است که در صدد جایگزین به جای محصولات دیگر هستیم.
برادری با بیان اینکه شهرستان ری در فصول سرد سال اکثر مواقع دارای هوای آفتابی است و دمای مناسب برای کشت محصولات کشاورزی را نیز دارد، گفت: کشت گلخانه ای در این منطقه از لحاظ مصرف پایین سوخت و هزینه های جاری نگهداری گلخانه بسیار مقرون به صرفه است.
وی ادامه داد: وجود نور خورشید و دمای مناسب باعث رویش سریع و مناسب سبزیجات، صیفی جات در گلخانه ها می شود از این رو کشاورزان شهرستان ری میل و انگیزه بالایی به کشت گلخانه ای دارند.
شهرستان ری با ۲۹ هزار هکتار زمین کشاورزی، سالانه در حدود ۸۵۰ هزار تن محصولات کشاورزی و زراعی تولید میکند.
این شهرستان دارای رتبه اول در تولید گندم، ذرت علوفه ای، صیفی جات، شیر و رتبه دوم در تولید تخم مرغ استان تهران است.
شهرستان ری (به مرکزیت شهرری) با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده که دارای پنج بخش مرکزی، کهریزک، خاوران، قلعه نو و حسن آباد است.
نظر شما