محمدرضا حسینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سیمای طرح های آبرسانی به شهرهای مزبور شامل احداث ۴۰ هزار متر مکعب مخزن جمع آوری و ذخیره و ۷۷ کیلومتر خطوط جمع آوری و انتقال است که تاکنون پیشرفت بیش از 90 درصد دارد.
وی ادامه داد: تاکنون ۲۰ حلقه چاه حفاری و ۱۹ حلقه آن تجهیز، ۲۷ هزار متر مکعب مخزن ایجاد، ۷۶ کیلومتر خطوط جمع آوری و انتقال، اجرا و تحویل دستگاه خدمات رسان مربوطه شده است.
وی گفت: در زمان حاضر هم تکمیل هفت هزار متر مکعب مخزن و شروع عملیات اجرایی یک مخزن پنج هزار متر مکعبی دیگر همراه با تجهیز، برقرسانی و سایر جزئیات در دستور کار شرکت آب منطقه ای برای اجرا قرار دارد.
حسینی اضافه کرد: انجام این طرح ها که تا پایان برنامه سوم توسعه در قالب طرح آبرسانی به شهرهای گرگان و آق قلا، بندرترکمن، گمیشان و گنبد در دست مطالعه و اجرا بود و از ابتدای برنامه چهارم توسعه به صورت مستقل و از سال ۸۴ به عنوان آبرسانی به شهربندرترکمن و گمیشان اجرا یی شده است.
به گفته وی هدف این طرح تامین آب آشامیدنی شهرهای بندرترکمن و گمیشان برای افق سال ۱۴۱۳ با جمعیت افزون بر ۱۸۰ هزار نفر است.
وی افزود: به دلیل این که در شمال گلستان سفره های آب زیرزمینی فقیری وجود دارد، حفر بخشی از چاه های آبرسانی به مجتمع آبرسانی از جمله در گمیشان و بندرترکمن از چاه های جنوب استان پیگیری و انجام می شود.
در استان گلستان با یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت وجود دارد که ۵۳ درصد از این جمعیت شهرنشین و بقیه در مناطق روستایی زندگی می کنند و سرمایه گذاری در تامین آب شرب پایدار برای ساکنان آن از برنامه های مهم دستگاه های مرتبط به شمار می رود.
مطابق آمار شرکـت آب منطقه ای گلستان، این استان شمالی در شرایط نرمال سالانه ۹ میلیون متر مکعب آب تولیدی با ارزش دارد که ۳ تا ۳.۵ میلیون متر مکعب آن در حوزه محیط زیست، سه میلیون متر مکعب تبخیر و ۲.۵ میلیون متر مکعب هم صرف بخش کشاورزی شرب و صنعت می شود.
نظر شما