انگلیس و آمریکا درحال زمینه چینی برای شناسایی رسمی طالبان هستند

لندن – ایرنا – یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی معتقد است که آمریکا و انگلیس پشت پرده با طالبان درباره آینده افغانستان توافق کرده و در حال زمینه چینی افکار عمومی برای شناسایی دیپلماتیک این گروه افغان هستند.

«مارکوس پاپادوپولوس» تحلیل‌گر مسائل سیاسی در انگلیس و سردبیر مجله پولیتیکس فرست روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در لندن گفت: باور این مساله که طالبان توانست یک کشور به بزرگی و تنوع افغانستان را در عرض چند هفته فتح کند دشوار است و به همین خاطر من اعتقاد دارم که انگلیسی و آمریکا با طالبان پشت پرده توافق‌هایی را انجام داده‌اند.

وی با بیان اینکه تاریخ نشان داده آمریکا و انگلیس فقط زمانی از یک کشور عقب نشینی می‌کنند که به لحاظ نظامی شکست بخورند عنوان کرد که نه طالبان این دو کشور را شکست و نه آن‌ها طالبان را شکست دادند.  پاپادوپولوس به این ترتیب نتیجه گرفت که طبق توافق پشت پرده و غیر رسمی میان انگلیس و آمریکا با طالبان، آن‌ها تواستند در کابل پیشروی کنند، قدرت را دست بگیرد و ارتش افغانستان مقاومت چندانی از خود نشان نداد. در عوض طالبان که امروز قدرت را در افغانستان دست گرفته، اطمینان حاصل می‌کند که منافع اقتصادی و نفوذ استراتژیک واشنگتن و لندن در افغانستان حفظ شود.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی افزود: باید این مساله را درک کنیم که آمریکا و انگلیس برای کنترل افغانستان دیگر نیازی به حضور نظامی در این کشور ندارند. در عوض آن‌ها می‌توانند همین تسلط را از طریق کانال‌های اقتصادی و توافق با جریان سیاسی در این کشور حفظ کنند.

وی در این رابطه توضیح داد که سفر اخیر مدیران سرویس‌های جاسوسی انگلیس و آمریکا به افغانستان و دیدار با طالبان شاهدی بر این ادعاست که طالبان نفوذ این دو کشور در افغانستان را تضمین کند.  این درحالیست که به گفته وی آمریکا و انگلیس از طریق طالبان همچنین تلاش خواهند کرد تا امنیت ملی روسیه را از طریق ایجاد بی ثباتی در آسیای مرکزی و مرزهای ایران با افغانستان تهدید کنند.

‌پاپادوپلوس در پاسخ به سووالی درباره ارزیابی او از سفر اخیر وزیر امور خارجه انگلیس به قطر و پاکستان هم گفت که این مساله شاهد دیگری بر ادعای اوست که یک توافق پشت پرده بین واشنگتن، لندن و طالبان بسته شده است؛ چراکه به گفته او طالبان روابط نزدیکی با قطر و پاکستان دارد و این دو کشور بر روند پیشروی طالبان در افغانستان نظارت داشتند. «در واقع پاکستان و قطر گوش و چشم غرب در افغانستان هستند تا اطمینان حاصل کنند که طالبان به تعهدات پشت پرده‌اش پایبند است.»

وی درباره آینده افغانستان به کنفرانس خبری طالبان پس از فتح افغانستان و اینکه آن ها به توئیتر وصل شده‌اند اشاره کرد و گفت این مساله نشان می‌دهد که چطور روابط شرکت های غربی با طالبان، به دستور انگلیس و آمریکا در حال شکل‌گیری است. این تحلیل‌گر انگلیسی افزود که واشنگتن و لندن افکار عمومی را نسبت به طالبان جدید و طرفی که بتوان با آن روابط دیپلماتیک و تجاری داشت و به طور بالقوه با داعش مقابله کند مهیا می‌کنند. وی تصریح کرد که به این ترتیب زمینه برای روزی که آمریکا و انگلیس روابط رسمی با طالبان داشته باشند آماده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha