"امیرعلی امیرباقری" امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به روند معاملات بورس در هفته ای که گذشت اشاره کرد و افزود: در هفته گذشته تا حدودی شاهد فشار فروش در سهام شرکت های بزرگ و بنیادی بودیم که بعد از ریزش اخیر شاخص بورس رشد معقولی را تجربه کرده بودند و تا حدودی از ضرر و زیان سهامداران جبران شد.
وی روند معاملات بورس در هفته گذشته را طبیعی اعلام کرد و گفت: بعد از حرکت میان مدت در بسیاری از سهام شرکت های بزرگ و رسیدن آنها به سطوح مقاومتی، طبیعی است که تا حدودی زمینه ایجاد فشار فروش در این سهام و اصلاح قیمتی آنها فراهم شود.
امیرباقری با تاکید بر اینکه توجه به تفاوت اصلاح و ریزش به عنوان موضوعی بسیار مهم تلقی می شود که سهامداران باید آن را مورد توجه خود قرار دهند، اظهار داشت: سهامداران نباید در روند اصلاحی بازار نگران وضعیت بازار باشند و آن را به ریزش شاخص بورس ربط دهند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: ریزش شاخص بورس را می توان به روند بازار در نیمه دوم سال گذشته در بازار ربط داد اما اصلاح عمدتا ناشی از دست به دست شدن سهام و افت درون کانالی شاخص بورس است.
حفظ ضریب نفوذ بازار سرمایه در بین اقشار جامعه
وی گفت: اتفاق مثبتی که اکنون برای بازار سرمایه در حال رخ دادن است، دست به دست سهام در نقطه مقاومت، اصلاح درون کانالی و حرکت گردشی سهام و صنایع است که این امر مانع از ریزش شدید شاخص بورس و منجر به ایجاد ثبات در بازار سرمایه برای میان مدت و بلندمدت خواهد شد، با این اتفاق بازار سرمایه ضریب نفوذ خود را در بین اقشار جامعه حفظ خواهد کرد.
امیرباقری اظهار داشت: به نظر می رسد انتظاراتی که از دولت فعلی در حوزه بازار سرمایه وجود دارد ناشی از صحبت های مطرح شده در زمان برگزاری انتخابات بود که بر اساس آن، اکنون دولت به دنبال کاهش انتظارات تورمی و کنترل نرخ ارز است.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است؛ این اتفاق مانع از رشد پرشتاب شاخص بورس در بازار خواهد شد و از حرکات هیجانی در بازار جلوگیری می کند که این امر یک موضوع کاملا منطقی به نظر می آید.
وی بزرگترین نیاز بازار سرمایه در میان مدت و بلندمدت را ورود مثبت نقدینگی، رشد آرام و پوشش تورم اعلام کرد و افزود: به نظر می رسد در شرایط فعلی معاملات بورس با چنین مسایلی مواجه باشیم و اکنون این بازار در موقعیت مناسبی برای سرمایه گذاری قرار گرفته است.
آموزش، اصلی ترین نیاز فعلی بازار سرمایه
امیرباقری موضوع آموزش را یکی از مسایل مورد نیاز بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: ریاست سازمان بورس هم در این زمینه بارها به سهامداران هشدار داده و اعلام کرده است سهامدارانی که اطلاعات چندانی از انجام معاملات در بازار سرمایه ندارند؛ بهتر است به منظور جلوگیری از ضرر وزیانهای احتمالی از سرمایهگذاری مستقیم در بازار سرمایه پرهیز کنند و سرمایه خود را به دست افراد متخصصی دهند تا بتوانند از این طریق از نوسانات سنگین بازار در امان بمانند و رشد معقول و منطقی را همگام با بازار در بلندمدت داشته باشند و از سرمایه گذاری خود منتفع شوند.
وی به وضعیت بازارهای جهانی در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: در قیمت های جهانی اتفاق تاثیرگذاری در معاملات بازار سرمایه رخ نداد و تا حدودی شاخص دلار ثابت بود، در میان بازارهای جهانی فقط بازار رمز ارزها با فشار فروش سنگین مواجه شدند که همین امر تا حدودی دیدگاه ها را به سمت سرمایه گذاری سنتی بازگرداند و تقاضا برای کالاهای سرمایه ای افزایش پیدا کرد.
ریسک چندگانه بازار رمز ارزها در ایران
امیرباقری با اشاره به اینکه بازار رمز ارزها در ایران دچار ریسک چندگانه هستند، افزود: بدین معنا که بازار رمز ارزها علاوه بر نوسانات زیاد قیمت های جهانی، از بعد داخلی هم با محدودیت های قانونی مواجه هستند و طبیعتا افرادی که به دنبال سرمایه گذاری در این بازار هستند باید ریسک های زیادی را تحمل کنند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: به این دسته از سرمایه گذاران تاکید می شود که سرمایه خود را در معرض ریسک بالا قرار ندهند و در صورتی که تصمیم جدی برای سرمایه گذاری در این بازار دارند تا جایی که می توانند حجم پایینی از سرمایه های خود در وارد این بازار سرمایه گذاری کنند.
وی با بیان اینکه تثبیت جایگاه بازار سرمایه به عنوان فضای نخست سرمایه گذاری در کشور از جمله مسایل مهمی محسوب می شود که پیش بینی تحقق آن در میانمدت و بلندمدت وجود دارد، گفت: این موضوع اتفاقی مهم است؛ چرا که عمدتا در ایران معاملات بازارهای چندگانه مانند ارز، سکه و طلا با سفته بازی انجام می شود.
امیرباقری اظهار داشت: شاید این بازارها بتوانند به عنوان حفظ سرمایه در میان مدت و بلندمدت اثر داشته باشند اما عایدی واقعی را نصیب سرمایه گذاران نخواهند کرد و سرمایه های خرد در میان مدت و میان مدت راه خود برای ورود و سرمایه گذاری در بازار سهام پیدا خواهند کرد.
پیشبینی معاملات بورس در هفته جاری
این کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بورس برای هفته آینده را پیش بینی کرد و افزود: براساس پیش بینیهای صورت گرفته این احتمال وجود دارد که برای مدتی موقت عرضه در بازار از تقاضا پیشی بگیرد، ایجاد چنین روندی در بازار کاملا طبیعی است و سهامداران نباید نگران روند اصلاحی ایجاد شده در بازار باشند.
وی خاطرنشان کرد: سهامی که به مقاومت های خوبی رسیدند و به دنبال اصلاح های درون کانالی هستند نباید اصلاح آنها منجر به ترس سهامداران در بازار شود زیرا در مقابل سهامی در بازار وجود دارد که بر خطوط حمایت مستقر شده اند و طبیعتا می توانند با رشد میان مدت در بازار همراه باشند و عایدی را به سهامداران بازگردانند.
امیرباقری با بیان اینکه سرمایه گذاران باید تصور رشد کلی بازار را در همه سهام و صنایع با یکدیگر را کنار بگذارند و به تحلیل روی آورند، گفت: در این تحلیل باید به تحولات حال و آینده توجه داشته باشند تا بتوانند از فرصت های سرمایه گذاری در بورس استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفتهای که گذشت (چهارشنبه، ۱۷ شهریور ماه) با ۶ هزار واحد افزایش نسبت به هفته گذشته به عدد یکمیلیون و ۵۲۶ هزار واحد رسید؛ بر این اساس رشد شاخص کل در هفته گذشته کمتر از یک درصد بود.
نظر شما