«زهرا امینی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انجام طرح غربالگری و پیشگیری از تنبلی چشم براساس اعلام جدول رنگ بندی کرونا در شهرهای تابعه استان انجام میشود.
وی توضیح داد: طرح غربالگری و پیشگیری از تنبلی چشم در شهرهایی که در موقعیت پرخطر کرونا و با رنگ قرمز هستند اجرایی نمیشود اما، در شهرهای نارنجی و زرد امکان اجرا با رعایت پروتکلهای بهداشتی درحال اجرا است.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: کودکان سه تا ۶ سال در خانه بهداشت و مجتمعهای بهزیستی استان غربالگری بینایی میشوند.
امینی افزود: برای جلوگیری از تجمع والدین در پایگاهها، یکی از والدین با در دست داشتن مدارک شناسایی کودک اقدام به حضور در این مراکز میکند.
وی اظهار داشت: بهترین سن برای درمان تنبلی چشم زیر پنج سالگی است و در صورتی که اشکال دید کودک قبل از پنج سالگی تشخیص و درمان شود، حتی اگر چشم در این مدت تنبل شده باشد با درمان به موقع بینایی کامل به دست میآید.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی افزود: هر چه درمان چشم تنبل بیشتر به عقب افتد، احتمال بهدست آوردن بینایی کامل کمتر است، بهطوری که پس از ۱۰سالگی درمان تاثیر زیادی در بینایی نخواهد داشت.
رشد و تکامل مرکز بینایی هر فرد از دوران جنینی تا حدود هشت سالگی ادامه دارد که حداکثر سرعت رشد در ۲ سال اول است.
طرح غربالگری تنبلی چشم از سال ۷۴ در سازمان بهزیستی کشور آغاز شده شده است و هر ساله بهصورت همزمان در سراسر کشور اجرایی میشود.
نظر شما