۲۰ شهریور ۱۴۰۰، ۱۷:۵۷
کد خبرنگار: 2084
کد خبر: 84467483
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۴۵۰ هکتار عملیات نهالکاری در سطح استان سمنان برنامه‌ریزی شد

سمنان-ایرنا- معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: برنامه ریزی به منظور اجرای عملیات نهالکاری در سطح ۴۵۰ هکتار از اراضی استان سمنان انجام شده است.

به‌ گزارش ایرنا، علی اصغرجلالی روز شنبه در جلسه شورای مدیران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، بیان کرد: ۲۰۰ هکتار اجرای طرح زراعت چوب در دستور کار قرار دارد که در صورت وجود منابع آب مازاد در اراضی ملی و مستثنیات قابل اجرا است. 

وی ادامه داد: به منظور اجرای طرح زراعت چوب نیاز به ۱۰۰ هزار اصله نهال گونه های با رشد سریع است که با توجه به کمبود این نهال ها در استان مقرر شد تا بخشی از نهال های مورد نیاز از سایر استان ها تأمین شود.

جلالی با بیان اینکه درختکاری در استان تنها به اسفند ماه و روز درختکاری منتهی نشده است، افزود: بعد از انتخاب محدوده‌های مستعد برای جنگل کاری و توسعه جنگل، با مشارکت آبخیزنشینان و جوامع محلی که در قالب تشکل های تخصصی منابع طبیعی وآبخیزداری سازماندهی شده اند و همچنین پیمانکاران بخش خصوصی عملیات جنگل کاری و غنی سازی جنگل با بذر و نهال از گونه‌های بومی و سازگار با اقلیم منطقه در سطح استان انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه ظرفیت قانونی ایجاد شده با استناد بند ب ماده ۲۹ قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور برای تشکل‌های تخصصی منابع طبیعی شامل فارغ‌التحصیلان و بهره‌برداران محلی شهرستان، مجوز لازم صادر و از آنها در عملیات‌های مرتبط با منابع طبیعی و آبخیزداری استفاده شده است.

جلالی با بیان اینکه راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی پیشنهاد می‌شود، گفت: یکی از موثرترین راه‌ها برای تأمین مواد اولیه کارخانجات صنایع چوب کشور و تأمین درآمد برای ساکنان روستاها، ترغیب علاقه‌مندان به زراعت درختان سریع الرشد و بهره‌برداری از آنها است.

وی افزود: با زراعت چوب می توان از راه قانونی و بدون هرگونه تخلف، درآمدزایی داشت همچنین چوب مورد نیاز بازار را تامین و اشتغالزایی کرد چون در واقع کاشت درختانی مانند صنوبر فرصت تازه‌ای برای تنوع‌بخشی به درآمد و تولیدات کشاورزی محسوب می‌شود. 

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه سرمایه گذاری، استمرار و تلاش در کار و نگاه درست به آینده یکی از ملزومات کشاورزی موفق است، اظهار داشت: در مناطق خشک و نیمه خشک مانند استان سمنان کشاورزان و باغداران با کاشت گونه های مقاوم مانند انواع گونه های هیبریدی صنوبر، کاج، گز شاهی و در مناطقی با زمستان های معتدل کشت اکالیپتوس در پیرامون اراضی زراعی و باغی علاوه بر احداث بادشکن که خود باعث افزایش محصول باغی و زراعی می شود، می توانند پس از یک دوره رشد ۱۰ ساله نسبت به بهره برداری و فروش درختان کاشته شده اقدام کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha