به گزارش ایرنا، سرن(CERN) بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک هستهای است که سال ۱۹۵۴ میلادی توسط سازمان اروپایی تحقیقات هستهای ایجاد شد و در این مدت پژوهشهای متعددی را به رهبری دانشمندان برتر دنیا از جمله ۶ دارنده جایزه نوبل به سرانجام رساند؛ دانشگاه صنعتی اصفهان بعنوان نخستین دانشگاه ایرانی در سال ۱۳۹۸ به عضویت این مرکز درآمد.
روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان روز یکشنبه اعلام کرد: دومین گردهمایی تبادلات علمی و همکاریهای دانشگاههای ایران با آزمایشگاه "سی ام اس" (cms) مرکز پژوهشهای هستهای اروپا(CERN) با هدف گسترش سطح همکاریها و ایجاد انگیزه برای جذب نیروهای جوان بهمنظور پیشبرد هرچه بهتر پژوهشهای علمی و آموزشی در ارتباط با سِرن برگزار میشود.
این رویداد با حضور استادان و دانشجویان محقق و علاقهمند برگزار و علاوه بر مرور تاریخچه فعالیتهای داخلی و برنامه جامعه جهانی برای آینده فیزیک ذرات، امکانات و ظرفیتهای پژوهشی موجود در ایران معرفی میشود.
در این گردهمایی اعضای هیات علمی از جمله رضا منصوری فیزیکدان برجسته کشور و شهرام راحتلو، فیزیکدان ایرانی دانشگاه استنفورد به ارائه گزارشی از دستاوردهای همکاریهای مشترک در ۲ سال گذشته و برنامه فیزیک آزمایشگاه سرن خواهند پرداخت.
در کنار این رویداد، مدرسه سهروزه آشنایی با فعالیتهای سرن برای دانشجویان و محققان علاقهمند از ۲۰ شهریور آغاز شد و تا ۲۲ شهریور جاری ادامه دارد.
اطلاعات بیشتر و امکان حضور در این رویداد از طریق پایگاه اینترنتی همایش به نشانی https://indico.cern.ch/e/iut۱۴۰۰ در دسترس است.
قائم مقام رییس دانشگاه صنعتی اصفهان در امور بینالملل و توسعه ساختارهای فناوری، پیش از این به ایرنا گفته بود: این دانشگاه ببعنوان مرکز همکار بینالمللی ایران با مرکز پژوهشهای هستهای اروپا (CERN) در اجرای یکی از مهمترین و بزرگترین طرحهای علمی مشارکت دارد که مرتبط با شتاب دهنده ذرات و فناوریهای جدید در این زمینه است.
محمدجواد امیدی به پذیرش طرحی از این دانشگاه در مرکز سرن اشاره و خاطرنشان کرد: پذیرش این طرح پژوهشی که به اجرای هر بهتر برنامههای تحقیقاتی و آزمایشگاهی سِرن کمک می کند برای دانشگاه ما موفقیت بزرگی محسوب میشود.
امیدی با تاکید بر اینکه همکاری با مرکز سرن به فعالیت استادان دانشگاه صنعتی اصفهان محدود نمی شود، اضافه کرد: این دانشگاه بعنوان مرکز اتصال (هاب) دانشگاه های ایرانی با سرن، فعالیت دارد و در شهریور امسال نیز نشستی در این زمینه برگزار خواهد شد.
مرکز پژوهش های هسته ای اروپا(CERN) سال گذشته طرح محققان دانشکده های مهندسی برق و کامپیوتر و فیزیک این دانشگاه را بعنوان طرح برگزیده و برتر برای ارتقای تجهیزات مربوط به آزمایش موسوم به CMS که بخشی از بزرگترین طرح علمی دنیاست، انتخاب کرد.
مرکز سرن در صدد اجرای طرح بزرگ علمی آشکارساز ذرات جدید(LHC) است که برای اجرای این طرح، آزمایش CMS پیش بینی شده که در آن پروتونها و یونهای سنگین در مسیر ۲۷ کیلومتری شتاب داده و با سرعت نزدیک به نور به هم برخورد داده می شوند تا در نقطه تلاقی، ذرات جدیدی ایجاد شود.
محققان دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به ارائه طرحی برای ساخت دستگاه سنجش میزان درخشندگی ناشی از برخورد ذرات با درصد خطای کمتر از یک درصد برای ارتقای تجهیزات مربوط به آزمایش CMS و اندازهگیری درخشندگی برخورد ذرات در سرعتهای بالاتر شدند که مورد استقبال و پذیرش سرن قرار گرفت.
مرکز سرن در حال آمادهسازی مقدمات علمی، آزمایشگاهی و تجهیزاتی برای اجرای این آزمایش مهم در سال ۲۰۲۷ میلادی است و کشورهای مختلف دنیا در اجرای این طرح مشارکت دارند و طرح پذیرفته دانشگاه صنعتی اصفهان نیز به پیشبرد بخشی از آن کمک میکند.
دانشگاه صنعتی اصفهان حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۵۰۰ عضو هیات علمی دارد و بعنوان یکی از دانشگاههای برتر کشور محسوب میشود.
نظر شما