توسعه گردشگری کشاورزی در گلستان نیازمند سرمایه‌گذاری است

گرگان- ایرنا - استان گلستان دارای ظرفیت های فراوان در حوزه های مختلف صنعت گردشگری از جمله گردشگری کشاورزی است که توسعه آن نیازمند برنامه ریزی علمی و سرمایه گذاری است تا زمینه اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی را برای این استان فراهم سازد.

به گزارش ایرنا، گردشگری کشاورزی از جمله ظرفیت های فراموش شده صنعت گردشگری ایران است که توسعه آن نیازمند شناسایی و تهیه و تدوین طرح و فراهم کردن زیرساخت های این بخش اقتصادی است.  

ایران از نظر ظرفیت های موجود در صنعت گردشگری کشوری بسیار غنی است با توجه به درآمدزایی و ارزآوری این صنعت ضروری است این ظرفیت ها، شناسایی شده و برای عملیاتی شدن هر کدام برنامه ریزی اصولی و هدفمند اتخاذ شود.

یکی از ویژگی های استان های شمالی بویژه گلستان کشت ها و زراعت های ویژه آن از جمله برنجکاری، مرکبات، گل و گیاه و پنبه  است که در سال های اخیر جشنواره های بومی در ارتباط با همین محصولات برگزار شده است.

واقعیت این است که مسوولان و برنامه ریزان برای بهره گیری از ظرفیت این بخش گردشگری برای جذب گردشگر تاکنون چه کرده اند؟ آیا برای شناسایی و نیاز سنجی این بخش ها اقداماتی علمی صورت گرفته است، چرا از این ظرفیت ها برای توسعه اقتصاد استان بهره نگرفته اند؟
ایران با داشتن یک میلیون و ۲۰۰ تپه و ۱۵۰ هزار اثر تاریخی و منابع متنوع طبیعی جزو ۱۰ کشور اول دارای جاذبه های گردشگری دنیا و پنج کشور اول در زمینه تنوع و جذابیت اکوتوریسم دنیا است.

وجود بیش از هشت هزار گونه گیاهی ، ۵۰۰ گونه پرنده ، ۱۶۰ گونه پستاندار و یکهزار گونه خزنده و آبزی در ایران ، درختان کهنسال، چشمه های آب معدنی، رشته کوه های البرز و زاگرس، بیابان های وسیع ، ۵۰ دریاچه داخلی و بزرگ ترین دریاچه جهان، جنگل های انبوه، دومین دریاچه شور جهان (ارومیه) و آثار تاریخی بی شمار با ۶۰۰۰ سال سابقه تمدنی دارای ظرفیت عظیمی است که باید بیش از پیش با برنامه ریزی دقیق و کارشناسانه درآمدی بیش از درآمد نفت را نصیب کشورمان کرد.

در برخی از کشورهای جهان مثل آمریکا گردشگری مزرعه ای را به صورت مزرعه های خانوادگی گردشگری تعریف کرده و توسعه می دهند به گونه ای که در گردشگری مزرعه ابعاد اکولوژیکی و ابعاد و ظرفیت محیطی را امکان سنجی می کنند و حتی تورهای ورودی به مزرعه را از پنج نفر الی ۲۰ نفر در نظر می گیرند.

به طور نمونه امروز در کشور مالزی مزرعه میوه دسارو ( Desaru ) با بیشتز از ۱۰۰ نوع میوه گرمسیری ، ۱۰ نوع گیاه مختلف یک باغ وحش حیوانات اهلی تجربه بی نظیری را برای تمامی گردشگران بین المللی و داخلی آن مجموعه فراهم کرده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان  در همین ارتباط گفت: اکنون ۷۴ متقاضی دریافت مجوز گردشگری کشاورزی در استان در حال تکمیل پرونده است و در دومین جلسه کمیسیون فنی گردشگری کشاورزی سال جاری هشت پرونده تائید و در حال تکمیل برای صدور پروانه بهره‌برداری است.

یاسر قندهاری روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: اجرا و بهره‌برداری از اولین طرح گردشگری کشاورزی کشور در مزرعه توسکا گلستان با همکاری بخش خصوصی ۲ سال قبل به سرانجام رسید.

وی بیان داشت: به دلیل برخورداری گلستان از اقلیم مناسب، زمین‌های مستعد و ظرفیت تولید ۹۲ گونه محصول کشاورزی، این بخش از اشتغال می‌تواند به یکی از راهکارهای موثر افزایش درآمد فعالان بخش کشاورزی و گردشگری این استان شمالی تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: گلستان با برخورداری از پتانسیل‌های بسیار در حوزه‌های گردشگری و کشاورزی، زمینه توسعه مزارع گردشگری را دارد و از ۲ سال گذشته که به‌نوعی این شکل از گردشگری با صدور اولین مجوز بهره‌برداری در گلستان رقم خورد، شاهد استقبال برای فعالیت هم‌استانی‌ها در بخش مزارع گردشگری هستیم.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گلستان‌ گفت: در یک سال گذشته مجوز بهره‌برداری و صدور هشت پروانه مزرعه گردشگری در استان انجام شده که ۷۷ میلیارد ریال حجم سرمایه‌گذاری با فراهم شدن زمینه اشتغال ۱۲۶ نفر همراه بوده است.

قندهاری تصریح کرد: گردشگری کشاورزی فرصتی برای توسعه روستاها، رونق کشاورزی و ایجاد فرصت‌های تفریحی سالم و آموزنده برای گردشگران داخلی و خارجی است.

وی تاکید کرد: توسعه این نوع جدید از گردشگری در گلستان که از ظرفیت‌هایی نظیر اقلیم‌های گوناگون، تنوع محصولات کشاورزی و اقامتگاه‌های بوم‌گردی متنوع برخوردار است می‌تواند زمینه اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی به‌ویژه در روستاها را فراهم سازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha