به گزارش ایرنا، آیت الله لطف الله دژکام دوشنبه در آیین تجلیل از قهرمانان و ورزشکاران استان فارس شرکتکننده در رقابتهای پارالمپیک توکیو، به مشکلات قهرمانان ورزشی اشاره کرد و گفت: قدرمسلم است که مردانگی، انسانیت و فتوت در ورزشکاران ما به اوج رسیده است و نباید طوری رفتار کنیم که آنها در ساده ترین مسائل زندگی خود، دچار مشکل باشند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس در ادامه یادآور شد: آنچه که از جهاتی همه را دلگرم می کند ورزش است و می دانیم وقتی پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در رقابتهای بینالمللی به اهتزاز در میآید، چه حس و حالی در مردم ایجاد می شود.
وی تصریح کرد: هرملتی برای اینکه بتواند هویت، اقتدارو سربندی خود را به دنیا نشان دهد نیاز دارند کسانی در بین ملت از جهتی درخشش داشته باشند.
آیت الله دژکام خطاب به ورزشکاران حاضر در این آیین اضافه کرد: وقتی شما در میدان مسابقه هستید مردم دارند دعا می کند و با تسبیح صلوات می فرستند برای موفقیت شما و برخی هم هورا می کشند این امر بدان معناست که شما مردم را با خود همراه دارید و عظمت یک ملت را در صحنه مسابقه نشان میدهید.
نماینده ولی فقیه دراستان فارس با اشاره به حضور برادران گرایی از شیراز در المپیک توکیو و کسب مدال طلا در رشته کشتی فرنگی، درخشش ورزشکاران استان در رقابتهای پارالمپیک 2020 را نیز ستود و گفت: این اوج افتخار است که در چنین میادین بزرگ ورزشی مدال کسب می کنید و ما نیز به داشتن چنین ورزشکارانی افتخار می کنیم.
جهان پهلوان تختی الگوی مردمی
امام جمعه شیراز در ادامه به جهان پهلوان تختی به عنوان یک الگوی مردمی و جوانمردی اشاره کرد و بیان داشت: تختی پول نداشت اما در زمان وقوع زلزله بوئین زهرا در خیابان حرکت کرد و از مردم کمک خواست؛ مردم هم بیشترین کمک به زلزله زدگان را به تختی اهدا کردند،زیرا او را قبول داشتند.
وی ادامه داد: برای این است که می گوییم پول شرط ریاست نیست؛ با این وجود، متاسفانه در جامعه پول خرج می کنند تا به ریاست برسند و باید جلوی آنرا گرفت.
هویت ایرانی
آیت الله دژکام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پرچمداری ساره جوانمردی ورزشکار شیرازی با حجاب کامل و پوشش چادر در کاروان ورزشی ایران در اختتامیه پارالمپیک، از وی که در این نشست حاضر بود، تقدیر کرد و گفت: خانم جوانمردی با حجاب چادر، معنویت را در توکیو به دنیا نشان داد و صادر کرد.
وی گفت: جوانمردی با پوشش خود هویت ایرانی را به نمایش گذاشت زیرا چادر غیر از اسلامی بودن، ایرانی هم هست و قبل از اسلام وجود داشته است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس اضافه کرد: در کتیبه های تخت جمشید هم نشانه هایی از چادر وجود دارد که در برخی شهر های فارس چادر می بافتند و برخی نیز در انتشار این واقعیت که چادر ایرانی است، کوتاهی کردهاند.
افتخارات در عرصه ملی و بین المللی
همچنین دراین دیدار، مدیرکل ورزش و جوانان فارس به عملکرد ورزشکاران استان در پارالمپیک و المپیک اشاره کرد و گفت: طی ۶ ماه گذشته ورزشکاران ما در عرصه های مختلف افتخارات زیادی کسب کردند که موجب عزت ایران و خوشحالی مردم شدند.
عباس حاجی زاده افزود: صعود تیم فجر پس از هشت سال به لیگ برتر، قهرمانی تیم هندبال شهید شاملی کازرون پس از ۵۳ سال در لیگ برتر و کسب ۳۲ مدال برون مرزی توسط ورزشکاران فارس در عرصه های مختلف از جمله المپیک و پارالمپیک موجب شد مردم کشور واستان فارس خوشحال شوند.
وی اضافه کرد: سهم مدال کسب شده در المپیک برای ورزشکاران فارس ۳۳ درصد از کل مدالهای کاروان ورزشی ایران بود و در پارالمپیک هم در کسب مدال برای کشورمان نیز ۱۶ درصد سهم داشتند؛ از این رو،در این رقابت ها موفقیت بزرگی نصیب کشورمان و استان فارس شد که جای تقدیر دارد.
حاجی زاده با بیان اینکه اداره کل ورزش و وجوانان به تنهایی نمی تواند از ورزشکاران مدال آور ایران در رقابتهای توکیو 2020 به شکل شایسته قدردانی کند، افزود: از امام جمعه محترم شیراز و دیگر مسئولان می خواهیم به ورزش استان کمک کنند و از اینکه خیرین اعلام آمادگی کردند جای تقدیر دارد.
نمایندگان مجلس مصوبه استخدام فرزندان قهرمانان را پیگیری کنند
مدیرکل ورزش و جوانان فارس در ادامه به مشکلات استخدامی قهرمانان پارالمپیک اشاره کرد و گفت: حدود ۶ سال پیش مجلس شورای اسلامی مصوبه ای را به تصویب رساند که طی آن فرزندان قهرمانان پارالمپیک می توانند استخدام شوند که این مصوبه نیاز به بازنگری دارد زیرا هم اینک خود این ورزشکاران مشکل کار دارند و برخی نیز بیکار هستند.
پدر و مادر ورزشکاران بیکار هستند
حاجی زاده از مجمع نمایندگان فارس به ویژه مهدی فروردین نماینده مردم فیروزآباد، قیروکارزین و فراشبند و رئیس فراکسیون ورزش مجلس خواست موضوع استخدام قهرمانان پارالمپیکی در صحن مجلس مطرح شود و مصوبه قبلی تغییر یابد زیرا هم اینک خود قهرمانان پارالمپیکی بیکار هستند و مشکل اشتغال دارند.
وی همچنین از امام جمعه شیراز به دلیل اشاره به قهرمانان استان فارس در المپیک و پارالمپیک در خطبه های نماز جمعه نیز تشکر کرد.
ورزشکاران فارس در پارالمپیک توکیو
ساره جوانمردی و سمیرا ارم در تیراندازی، علی اصغر جوانمردی و مهدی اولاد در دو و میدانی و مجتبی کمالی در بسکتبال با ویلچر پنج ورزشکار استان فارس بودند که در بازیهای پارالمپیک شرکت داشتند و با کسب ۲ نشان طلا و یک نقره به کار خود در این رویداد مهم ورزشی پایان دادند.
اصغر جوانمردی ورزشکار شرکت کننده از استان فارس در ماده پرتاب وزنه با پرتاب ۱۵ متر و ۴۰ سانتی متر متر در مکان چهارم ایستاد و دستش از مدال کوتاه ماند.
همچنین مجتبی کمالی دیگر ورزشکار شرکت کننده استان فارس در این رقابت ها به همراه تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران در رده نهم قرار گرفت تا این ورزشکار هم بدون کسب مدال توکیو را ترک کند،سمیرا ارم ورزشکار شیرازی با وجود تلاشی که از خود نشان داد نتوانست در تپانچه ۱۰ و ۵۰ متر مدال کسب کند.
کاروان سردار دلها
کاروان ورزشی ایران در بازیهای پارالمپیک توکیو با ۱۲ طلا، ۱۱ نقره و یک برنز با ۲ پله صعود نسبت به پارالمپیک۲۰۱۶ ریو در رده سیزدهم قرار گرفت تا بهترین نتیجه تاریخ ایران در بازیهای پارالمپیک به ثبت برسد.
چین با با ۹۶ طلا، ۶۰ نقره و ۵۱ برنز در صدرجدول رده بندی پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو قرار گرفتٰ، ٰانگلستان با ۴۱ طلا، ۳۸ نقره و ۴۵ نقره دوم شد و آمریکا با ۳۷ طلا، ۳۶ نقره و ۳۱ برنز در جای سوم ایستاد.
شانزدهمین دوره بازیهای پارالمپیک توکیو از دوم لغایت چهاردهم شهریور ماه در توکیو برگزارشد و کاروان ایران که با نام سردار دل ها شرکت داشت ، با ۶۲ ورزشکار (۹ زن و ۵۳ مرد) در ۱۰ رشته جودو، قایقرانی، تکواندو، بسکتبال با ویلچر، دوچرخهسواری، والیبال نشسته، دوومیدانی، تیراندازی، تیروکمان و وزنهبرداری در این رویداد حضور یافت.
نظر شما