به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از این خبرگزاری آمریکایی، "اندیشکده چتم هاوس" در مقاله ای که بتازگی منتشر کرده آورده است: همگام با رشد جمعیت جهان منابع غذایی رو به کاهش است و این امر به ویژه در نتیجه تغییرات آب و هوایی و گرمتر شدن هوا و خشکسالی تشدید می شود.
براساس گزارشی که بتازگی توسط این اندیشکده انگلیسی موسوم به "مؤسسه سلطنتی روابط بینالمللی" تهیه شده، تولید قوت غالب تا سال ۲۰۵۰ تقریبا یک سوم کاهش می یابد مگر اینکه میزان انتشار گازهای گلخانه ای در دهه آینده به شدت کاهش یابد و این در حالی است که کشاورزان برای تامین تقاضای جهانی نیاز به تولید ۵۰ درصد مواد غذایی بیشتری دارند. گزارش این اندیشکده در حالی منتشر می شود که قرار است یک نشست مهم آب و هوایی در ماه اکتبر (مهر) در گلاسکو اسکاتلند برگزار شود.
گفته می شود قیمت مواد غذایی در حال حاضر در بالاترین میزان یک دهه اخیر است و این امر ناشی از اختلال در زنجیره تامین مواد غذایی به ویژه به دلیل همه گیری ویروس کرونا و تغییرات آب و هوایی است. قیمت گندم در تابستان امسال به دلیل تلفات در برخی از کشورهایی که بزرگترین صادرکنندگان این محصول راهبردی هستند، روند صعودی داشت. در گزارش چتم هاوس تاکید شده که تنها راه مقابله با این روند، پیشگیری از افزایش دمای کره زمین است.
«دانیل کوئیگین» نویسنده اصلی این گزارش در مصاحبه ای گفت: «ما همچنان باید منتظر افزایش قابل توجه بهای مواد غذایی و همچنین کمبود آن در برخی نقاط جهان باشیم».
بر اساس این گزارش، تخمین زده شده که در دهه های پیش رو نسبت زمین های زراعی که باید با خشکسالی دست و پنجه نرم کنند بیش از سه برابر افزایش می یابد و به ۳۲ درصد در سال می رسد. همچنین پیش بینی می شود در دهه ۲۰۴۰ میلادی، به احتمال ۵۰ درصد، بیش از ۱۰ درصد محصول ذرت چهار کشور تولید کننده برتر در دهه ۲۰۴۰ از بین برود.
کوئیگین افزود: «محصولات عمده از گندم گرفته تا سویا و برنج به دلیل خشکسالی و دوره های کوتاهتر رشد با کاهش زیاد عملکرد روبرو می شوند». بر اساس این گزارش، در صورتی که کشورها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای اقدامی نکنند، تاثیرات شدید آب و هوایی تا سال ۲۰۴۰ غیرقابل تغییر خواهد شد.
نظر شما