۲۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۳:۲۱
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 84470747
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

کوتاه شدن مسیر سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی

۲۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۳:۲۱
کد خبر: 84470747
کوتاه شدن مسیر سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- صدور مجوزهای بی‌نام برای متقاضیان سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی به عنوان اقدامی بی‌سابقه موجب کوتاه شدن فرآیند و کاهش زمان مورد نیاز برای نهایی شدن در این عرصه می‌شود که با این اقدام فرایندهای زمانبر و پیچیده اداری هم حذف خواهند شد.

به گزارش ایرنا، متقاضیان سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی نیاز به طی کردن فرآیندهای مربوط به اخذ مجوز برای اجرای پروژه ندارند و به همین دلیل در استان تمامی متقاضیان مجوزهای مربوطه را به صورت آنی دریافت می کنند و سرمایه‌گذار پس از احراز صلاحیت می تواند جواز صادر شده را به نام خود منتقل کند.

یکی از دغدغه های بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و اجرای طرح، طولانی و هزینه بر بودن روند دریافت مجوزها و اخذ استعلام ها از دستگاه های مختلف است اما در خراسان شمالی در اقدام ابتکاری استانداری این مشکل حل شده است. صدور مجوزهای بی نام از ۲ سال پیش مطرح شد و بر اساس آن با همت استانداری، تمام فرآیندها مربوط به دریافت استعلام ها از دوش سرمایه گذار برداشته شده است.

سامانه انتقال آنی مجوزهای صادر شده سرمایه گذاری (طرح ولایت) روز شنبه هفته جاری با حضور حضور ویدئو کنفرانسی وزیر کشور رونمایی شد.

این سامانه به ۲ زبان فارسی و انگلیسی آماده می شود تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی بتوانند از هر نقطه ای به راحت ترین شیوه ممکن در این سامانه ثبت نام و مجوزهای لازم را دریافت کنند. 

همچنین در فاز بعدی، طرح های بخش خصوصی که نیازمند ورود سرمایه گذار است نیز در این سامانه قرار داده می شود تا سرمایه گذاران نسبت به فرصت هایی که مردم برای سرمایه گذاری دارند نیز مطلع شوند. 

اکنون، سرمایه گذار در هر نقطه از کشور برای اجرای پروژه، باید فرآیندهای مختلف طی کند که چند ماه به طول می انجامد، سرمایه گذار با مراجعه به دستگاه متولی و پس از انتخاب رسته باید ۲۵ تا ۲۶ استعلام از دستگاه های مختلف دریافت کند در حالیکه اخذ استعلام برای اجرای طرح،  نیازمند بازدید از محل اجرای طرح است که اقدامی زمان بر و هزینه بر است.

همچنین پس از صدور استعلام، طرح سرمایه گذاری به کارگروه زیربنایی ارجاع داده می شود تا محل اجرای طرح مصوب شود، معمولا کارگروه زیربنایی هر یک ماه تشکیل می شود بنابراین کمترین زمان برای طی کردن این مرحله از سرمایه گذاری هم کمتر از یک ماه نخواهد بود. پیگیری برای موضوع تغییر کاربری هم از دیگر الزامات برای اجرای طرح سرمایه گذاری است که آن هم فرآیند طولانی دارد.

علاوه بر این، سرمایه گذار با ۲ موضوع مهم یعنی تامین زیرساخت و واگذاری زمین روبه رو است، البته این موارد برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی کمی ساده تر است اما در خارج از شهرک های صنعتی، اجرای این کارها زمان بر و سخت تر است.

اما در خراسان شمالی تمامی مجوزهای لازم از جمله تهیه طرح توجیه فنی و اقتصادی، واگذاری زمین، استعلام تمامی دستگاه ها، کارگروه ها و موافقت اصولی و جواز تاسیس صادر و بانک عامل برای ارائه تسهیلات مشخص شده است و سرمایه گذار قرار نیست به هیچ یک از ادارات مراجعه کند. 

صدور ۸۶ مجوز بی نام سرمایه گذاری 

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان شمالی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: صدور مجوزهای بی نام و راه اندازی سامانه انتقال آنی مجوزهای سرمایه گذاری صادر شده در هیچ نقطه ای از کشور انجام نشده است و برای نخستین بار در این استان اجرایی شد.

سیدعلی میرکریمی اظهار داشت: با رونمایی از این سامانه، نیازی به طی فرآیندهای اداری که بعضا تا چند ماه زمان می برد توسط سرمایه گذار وجود ندارد، مجوزهای بی نام که در سامانه بارگزاری شده آماده واگذاری به متقاضیان سرمایه گذاری است.

وی افزود: برای راه اندازی این سامانه، گام های متعدد برداشته شده است، زمینه های سرمایه گذاری در استان بر اساس اسناد بالادستی از جمله سند آمایش سرزمین و سند توسعه استان مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت و سپس اولویت های هر بخش تعیین و مطالعه پیش امکان سنجی توسط شرکت مشاور ذی صلاح انجام شد، اکنون استعلام ها از دستگاه ها اخذر شد و موضوع مجوز تغییر کاربری و تامین زیرساخت ها برای همه طرح ها محقق شده و خیال سرمایه گذار از استعلام و تامین زیرساخت ها آسوده است. سرمایه گذار متقاضی در لحظه مجوز دریافت می کند و می تواند عملیات طرح را آغاز کند.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: مطالعه امکان سنجی که توسط دستگاه مشاور انجام شده، مورد پذیرش بانک ها است و بانک ها مشکلی در پرداخت تسهیلات به متقضیان سرمایه گذاری ندارند.

وی افزود: اکنون مجوز بی نام برای ۸۶ طرح سرمایه گذاری در سامانه بارگذاری شده است که ارزش ریالی آن ۴۴ هزار میلیارد ریال است که با بهره برداری از آن برای بیش از ۲ هزار و ۲۵۲ نفر شغل ایجاد می شود.
میرکریمی اظهار داشت: مجوزهای بی نام صادر شده شامل ۳۳  طرح بخش کشاورزی، ۲۷ طرح بخش صنعت و معدن، پنج طرح گردشگری، ۶ طرح عمران شهری و ۱۵ طرح انرژی تجدید پذیر یا ساخت نیروگاه خورشیدی است.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان شمالی افزود: در روز رونمایی از سامانه مربوط، مجوز برای سه متقاضی سرمایه گذاری در زمینه های گردشگری، صنعت و کشاورزی   به نام متقاضیان منتقل شد.


سامانه انتقال آنی مجوزهای سرمایه‌گذاری نقطه عطف در اقتصاد

استاندار خراسان شمالی هم در این باره گفت: راه اندازی این سامانه نقطه عطفی برای اقتصاد و فضای کسب و کار استان و کشور خواهد بود.

محمدعلی شجاعی با تاکید بر اینکه اجزای حاکمیت در استان با انسجام و هم افزایی در راستای تحقق منویات رهبری تلاش می کنند، گفت: بروکراسی های اداری موجب خستگی و فرار سرمایه گذاران شده است و با راه اندازی و اجرای این سامانه می توانیم با جذب سرمایه گذاران بیشتر در راستای ایجاد اشتغال پایدار و افزایش رفاه و معیشت مردم گام برداریم. 

وی با اشاره به اینکه این سامانه به طور پایلوت در استان خراسان شمالی راه اندازی و در ادامه نقطه نظرات سایر استان اعمال خواهد شد، افزود: در این سامانه در استان مجوزهای بی نام سرمایه گذاری برای ۸۶ طرح  به  ۲ زبان فارسی و انگلیسی بارگذاری شده است. 

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی افزود: ظرفیت معادن استان در قالب تعریف طرح های سرمایه گذاری با یکهزار و ۹۲۰ میلیارد ریال اعبتار در این سامانه به نمایش گذاشته شده است. 

استاندار خراسان شمالی  خاطرنشان کرد: در این سامانه ٣٢ پروژه ناتمام بخش دولتی به ارزش هفت هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال اعتبار  برای واگذاری به بخش خصوصی بارگذاری شده است و در آینده طرح های سرمایه گذاری حوزه شهرداری ها نیز بارگذاری خواهد شد.

خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
توزیع اشتغال در این استان در بخش کشاورزی ۳۹.۶ درصد، صنعت ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.

سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.

براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن، خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha