واکسیناسیون علیه کرونا

۲۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۳:۵۸
کد خبر: 84470798
واکسیناسیون علیه کرونا

تهران- ایرنا- پس از سپری کردن روزهای سیاه رکوردشکنی مرگ‌های کرونایی حالا به رکوردشکنی واکسیناسیون علیه کرونا رسیده‌ایم و طبق گزارش وزارت بهداشت آخرین آمار واکسیناسیون ۲۴ ساعته علیه کرونا به مرز یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسیده است.

ویروس کرونا نزدیک به ۲ سال است که جهان را درگیر کرده و نفس‌های زیادی را قطع کرده است اما در ماه‌های اخیر این ویروس در برخی از کشورها از جمله ایران قدرتمندتر از دیگر نقاط جهان خودنمایی کرده و این روزها مردم سخت درگیر واکسیناسیون هستند تا بتوانند از شر این ویروس منحوس نجات پیدا کنند. در این میان بررسی تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی جنبه های مختلف این اتفاق مهم پرداخته اند.

رسانه‌های اصولگرا
تزریق روزانه واکسن کرونا در کشور 

روزنامه وطن امروز در گزارشی می نویسد: با ورود ۵۰ میلیون دوز واکسن به ایران، رکوردهای تزریق در کشور در حال جابه‌جا شدن است به نحوی که بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، میزان تزریق واکسن در یک روز به بیش از یک میلیون و ۵۹۰ هزار دوز رسید. روند افزایشی میزان تزریق واکسن در کشور در حالی رقم خورده که بسیج، سپاه و ارتش با ایجاد پایگاه‌های تجمیعی، این روند را تسریع بخشیده‌اند و پیش‌بینی می‌شود وعده تزریق روزانه ۲ میلیون دوز واکسن که پیش از این رئیس‌جمهور داده بود، روزبه‌روز به مرز عملی شدن نزدیک شود. وزیر بهداشت با اشاره به کسب رتبه دوم واکسیناسیون هفتگی کرونای ایران در جهان، گفت: برای ادامه روند تزریق واکسن کرونا به کمک ارتش نیاز داریم. بهرام عین‌اللهی در دیدار با فرماندهان ارتش گفت: امروز وزارت بهداشت به تنهایی قادر به انجام واکسیناسیون نیست و نیاز به کمک بویژه در مناطق صعب‌العبور داریم. وی از ثبت رکورد هفتگی واکسیناسیون کرونا خبر داد و گفت: ما در هفته گذشته رتبه سوم جهانی در واکسیناسیون را داشتیم؛ آلمان با تزریق هفتگی ۶ میلیون دوز در رتبه نخست، فرانسه با تزریق بیش از ۴ میلیون در رتبه دوم و ایران با اختلاف کمی از فرانسه در رتبه سوم قرار داشت و تلاش می‌کنیم رکورد جهانی تزریق واکسن در این هفته را بشکنیم.

دولت تازه‌نفس و تأمین واکسن

روزنامه رسالت در گزارشی نوشت: برخلاف دولت گذشته که در تصمیمات مربوط به حوزه سلامت، نگرش سیاسی داشت، اکنون درزمینه واکسن، نگاه سیاسی حاکمیت ندارد و این مقوله سبب شده واکسیناسیون در کشور شتاب بگیرد. اگر به آمار جان‌باختگان نگاهی بیندازید، بیشتر و بهتر درمی‌یابید که چه خسارتی به کشور تحمیل شده است. به یاد بیاورید روزی را که ۹۸ عضو مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی در نامه‌ سرگشاده‌ای به حسن روحانی خرید واکسن «اسپوتنیک ‌وی» را «غیرموجه و خطرآفرین» اعلام کردند! امضاکنندگان این نامه بر «نبود اطلاعات شفاف» از مراحل پژوهش و ساخت اسپوتنیک وی تأکید و مدعی شدند که تاکنون، هیچ‌یک از «منابع معتبر جهانی» واکسن روسی را تأیید نکرده‌اند. آن‌ها بابیان این‌که «اثربخشی» و «بی‌خطری» این واکسن با تردید جدی از سوی مجامع جهانی روبه‌رو است، گفتند: «حتی شخصیت‌های علمی ستاد کرونا» نیز استفاده از این واکسن را زیر سؤال برده‌اند. حال‌آنکه محمدرضا ظفرقندی- رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی پیش‌تر مطرح کرده بود، «واکسن کرونا باید هرچه سریع‌تر خریداری شود که می‌تواند از کشورهایی مانند روسیه و هند برای کشور تأمین شود. اکنون در چین واکسن ویروس ضعیف شده کار می‌شود یا mRNA است. کشور ترکیه ۵۰ میلیون دُز واکسن از چین  پیش‌خرید کرده، امارات پیش‌خرید کرده. اصلا باید منبع خرید واکسن‌ متعدد باشد و از یک کانال کفایت نمی‌کند زیرا تولید محدود است».مینو محرز- عضو کمیته مشورتی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز از دیگر کسانی بود که در مقابل واکسن روسی، صف‌آرایی کرد، وی در واکنش به خرید واکسن «اسپوتنیک وی» از روسیه گفته بود به‌عنوان یکی از اعضای کادر درمان تن به تزریق واکسن روسی کرونا نخواهد داد.

ترس از علم

روزنامه صبح نو در گزارشی می آورد: انتشار فیلم‌هایی از مخالفان واکسیناسیون و تنوع افراد حاضر در این گردهمایی که مشخص نیست با مجوز بوده یا نه، واکنش‌های بسیاری را بین مردم برانگیخته است. بسیاری دوست دارند بدانند مخالفان واکسن چه نگاه‌هایی دارند؟ گروه اول کسانی هستند که از اساس و بدون هیچ منطق علمی با هرگونه واکسن مخالف و معتقدند که واکسن‌ها نه‌تنها بدن را در مقابل بیماری ایمن نمی‌کنند که موجب ضعیف‌تر شدن آن می‌شوند. در این گروه علت‌های دیگر غیرمنطقی و علمی برای مقاومت در برابر واکسن کرونا وجود دارد که می‌گویند سرچشمه آن بی‌اعتمادی به تولیدکنندگان واکسن است. قراردادن میکروچیپ در واکسن‌ها، خاصیت سرطان‌زایی و تاثیر معکوس بر سلامت از استدلال‌های اشتباه دیگری است که این گروه می‌آورند و روی آن پافشاری دارند. برخی از آن‌ها در اظهارات‌شان می‌گویند: «واکسن به ویروس داخل بدن اضافه می‌شود و بسیار مضر است.» یا روی پلاکاردهای‌شان می‌نویسند: «واکسن نزنید تا آی‌کیو فرزندان‌تان بالا برود!»، «واکسن از نجاست، سرب و جیوه پر شده است».گروهی دیگر هستند که مخالفت خود را به اعتقادات دینی گره می‌زنند که تاثیر سوئی برای جایگاه دین اسلام که توجه زیادی به علوم پزشکی دارد، گذاشته و برخی اسلام‌ستیزان و معاندان را به‌سمت جهت‌گیری‌ها و طرح ادعاهای مضحک علیه دین سوق می‌دهد. این در حالی است که رهبر انقلاب خود واکسن کرونا دریافت کرده و همزمان هیچ‌یک از علمای دینی کشور، مخالفتی درباره تزریق واکسن نداشته‌اند؛ برای مثال، برخی مخالفان مذهبی واکسن می‌گویند: «کشورهای غیرمسلمان از طریق واکسن موادی وارد بدن مسلمان‌ها می‌کنند که عقیم شوند، فلج شوند، زشت شوند، قدرت تعقل خود را از دست دهند یا مطیع و سرسپرده عوامل بیگانه شده تا بتوانند به‌راحتی کنترل مملکت را در دست گیرند و به اسلام ضربه بزنند.»

تحقق وعده‌های واکسنی با عبور واکسیناسیون روزانه از ۱.۵میلیون دوز

روزنامه جوان در گزارشی می نویسد: با وجود سرعت گرفتن واکسیناسیون و سر به زیری موج پنجم، اما آمار فوتی‌های کرونا همچنان بالاست. بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، طی شبانه‌روز منتهی به روز ۲۲ شهریور ماه، ۴۴۸ بیمار کووید ۱۹ به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۱۴ هزار و ۷۵۹ نفر رسید. همچنین بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۲ هزار و ۵۴۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳ هزار و ۱۶۳ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۳۱۸ هزار و ۳۲۷ نفر رسید. تا کنون ۴ میلیون و۵۹۷ هزار و ۲۱۵ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۷ هزار و ۲۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. روند واکسیناسیون شتاب گرفته و روز گذشته رکورد تازه‌ای برای واکسیناسیون روزانه کرونا ثبت شد. پیش از این بود که بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت دولت سیزدهم با تأکید بر اینکه تنها شش تا هشت هفته فرصت داریم خودمان را برای مقابله با پیک ششم کرونا آماده کنیم، وعده افزایش ظرفیت واکسیناسیون روزانه کرونا از ۱.۵ تا ۲ میلیون دوز را داده بود؛ وعده‌ای که روز گذشته محقق شد و تزریق روزانه واکسن کرونا از۱.۵میلیون دوز عبور کرد.

مجوز سازمان بهداشت جهانی برای تولید واکسن در داخل ضروری نیست

خبرگزاری مهر در گفت و گو با مصطفی قانعی عضو کمیته علمی مقابله با کرونا نوشت: در حال حاضر مسئله ما سازمان بهداشت جهانی نیست زیرا نیاز داخل به واکسن در کشور بالاست. زمانی که شرکتهای تولید کننده امکان صادرات این واکسن‌ها را داشته باشند باید از سازمان بهداشت جهانی مجوز اخذ کنند. اکنون با توجه به اینکه در ابتدا باید نیاز کشور به واکسن کرونا تأمین شود به همین دلیل ضرورتی برای اخذ مجوز از سازمان بهداشت جهانی وجود ندارد و مجوز از وزارت بهداشت کافی است. البته که لازم است شرکتها در حدی معقولانه تولید کنند که به اندازه یک سال استراتژیک واکسن وجود داشته باشد. وزارت بهداشت موظف است به اندازه یک سال ذخیره استراتژیک را از شرکتها خریداری کنند. بنابراین شرکتها می‌توانند بعد از تکمیل مدارک خود و اخذ مجوزها از سازمان بهداشت جهانی نسبت به صادرات واکسن اقدام کنند.

رکورد روزانه تزریق واکسن در ایران شکسته شد

خبرگزاری دانشجو در گزارشی نوشت: رکورد تزریق واکسن طی روزهای اخیر در کشور افزایش خوبی داشته است و این اتفاق نتیجه اقدامات دولت جدید برای ورود محموله‌های متعدد واکسن کرونا از مبادی رسمی و معتبر مختلف است. در حال حاضر روزانه بیش از ۱ میلیون دز واکسن در کشور برای گروههای تعیین شده تزریق می‌شود و خوشبختانه مباحثی چون واکسن هراسی نیز کمرنگ شده و مردم از تزریق واکسن استقبال می‌کنند. شاید بهترین خبر این روزها ورود محموله‌های جدید واکسن و افزایش روند واکسیناسیون در کشور باشد. اتفاقی که بسیاری از مردم مدت‌ هاست به دنبال وقوع آن بودند. در هفته اخیر امکان واکسینه شدن گروه‌های زیادی از جمله دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی فراهم شده است و بسیاری از رده‌های سنی که از این فرآیند جا مانده بودند موفق به تزریق نخستین دز واکسن خود شدند. در مجموع تا ظهر روز پنجشنبه ۱۸ شهریور ماه ۳۲ میلیون و ۴۰۹ هزار و ۶۲۷ هزار نفر موفق به تزریق واکسن در ایران شده اند که از این میان ۲۱ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۹۲۹ نفر دز نخست واکسن و ۱۱ میلیون و ۲۸۰ هزار ۶۹۸ نفر نیز دز دوم را دریافت کرده اند. شاید این اتفاق شروع خوبی برای آغاز به کار بهرام عین الهی، وزیر جدید وزارت بهداشت و دست اندرکاران او در وزارتخانه باشد. عین الهی در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله نیز، درحضور فرماندهان سپاه نیز از بابت ذخیره‌ی واکسن اظهار اطمینان خاطر کرد. وی در این مورد عنوان کرد که در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون دز واکسن در کشور ذخیره کرده ایم و تا پایان شهریور ماه قرار است محموله‌هایی سنگین که در مجموع شامل ۴۰ تا ۵۰ میلیون دز واکسن است وارد کشور شود.

رسانه‌های اعتدال گرا

شب‌های واکسیناسیون

روزنامه ایران در گزارشی می نویسد: پس‌ از شتاب‌گیری واکسیناسیون و شکست رکورد چندین باره تزریق واکسن در کشور روند نزولی بیماری کرونا در پایتخت و دیگر شهرها آغاز شده است. یکی از اقدامات مؤثر و اثربخش در تسریع سرعت واکسیناسیون عمومی افزایش مراکز تجمیعی و راه‌اندازی مراکز شبانه‌روزی تزریق واکسن در تهران است. به‌طوری که بنابر گزارش وزارت بهداشت دیروز با تزریق یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۲۰۵ دوز واکسن کرونا، رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور برای چندمین بار شکسته شد. همچنین تاکنون ۲۴ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۷۵۰ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۲ میلیون و ۴۹۲ هزار و ۵۹۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۳۶ میلیون و ۶۳۷ هزار و ۳۴۸ دوز رسید. ناگفته نماند با اعلام افزایش ساعت کاری مراکز واکسیناسیون به‌صورت شبانه‌روزی در پایتخت این امکان برای برخی از شهروندان ایجاد شده که ساعات پایانی شب هم برای تزریق مراجعه کنند اما برخی از گزارش‌ها هم نشان می‌دهد مرکز ۲۴ ساعته در تهران (انتهای اتوبان کردستان) در چند روز گذشته شاهد شلوغی گسترده و تا ساعت سه صبح شاهد صف‌های طولانی بوده است. از طرفی به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در حال حاضر ۱۰۰۸ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در کشور وجود دارد که سهم استان تهران ۱۲۷ مرکز است. از آنجا که نقش مؤثر واکسیناسیون در مهار این بیماری غیرقابل انکار است به یکی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون در تهران سر زدیم و از مراجعان در مورد روند کلی واکسیناسیون پرسش کردیم. نسرین. م از اتلاف وقتش در حین واکسیناسیون آن هم به‌دلیل تعویض شیفت ناراضی است. او در مورد روند کلی واکسیناسیون اینگونه می‌گوید: من دوقلو در خانه دارم و آنها را به امان خدا گذاشته‌ام تا واکسن بزنم. برای دوز اول چنین مشکلی پیش نیامد. نمی‌دانم شاید شانس من است. وی گفت: در کل همکاری خادمان خیلی خوب و خونسردانه بود و همه راضی بودند. واکسن هم اصلاً درد نداشت و حتی با آنکه بسیاری از دوستانم دچار عارضه شده بودند من علایم جانبی نداشتم. او ماسک نزده است. از او می‌پرسم چرا ماسک ندارد؟ پاسخ: فراموش کردم از داخل ماشین بردارم. همه ما باید در کنار واکسیناسیون ماسک بزنیم و پروتکل‌ها را رعایت کنیم.

واکسیناسیون کرونا بر مدار سرعت

روزنامه جمهوری اسلامی در گزارشی می آورد: واکسیناسیون مردم کشورمان علیه بیماری کرونا سرعت بیشتری گرفته و با واردات واکسن امیدها برای تزریق همه هموطنان در آینده نزدیک بیشتر شده است. وزارت بهداشت اعلام کرده با تزریق یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۲۰۵ دوز واکسن کرونا طی روزهای یکشنبه تا دوشنبه، مجددا رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور شکسته شد. بر این اساس، تا کنون ۲۴ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۷۵۰ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۲ میلیون و ۴۹۲ هزار و ۵۹۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۳۶ میلیون و ۶۳۷ هزار و ۳۴۸ دوز رسید. وزیر بهداشت هم با بیان اینکه با واردات فراوان، واکسیناسیون به سرعت در کشور درحال انجام است، در عین حال گفت: با افتخار اعلام می‌کنیم که بهترین واکسن را در کشور تولید می‌کنیم و با افزایش تولیدات و صنعتی کردن آنها در آینده دیگر نیازی به واردات واکسن نخواهیم داشت. دکتر بهرام عین‌اللهی گفت: سلامت مردم در مسئله کرونا عمدتا با واکسیناسیون انجام می‌گیرد. در تمام دنیا، مطالعات و کشور خودمان ثابت شده است که تنها راهی که ما می‌توانیم در رابطه با ویروس‌ها مقابله کنیم واکسیناسیون است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

آمار واکسیناسیون رو به افزایش و آمار فوتی‌های کرونا رو به کاهش است

روزنامه اعتماد در گزارشی می نویسد: برای چهارمین روز متوالی، آمار تزریق واکسن کرونا بیش از یک میلیون دوز در روز ثبت شد. دیروز وزارت بهداشت در گزارش روزانه اعلام کرد که در شبانه‌روز ۲۱ تا ۲۲ شهریور، یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۲۰۵ دوز واکسن کووید ۱۹ در کشور تزریق شده که نسبت به آمار واکسیناسیون شبانه‌روز پیش از آن افزایش داشته است. طبق این گزارش، مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور تا روز ۲۲ شهریور به عدد ۳۶ میلیون و ۶۳۷ هزار و ۳۴۸ دوز افزایش یافته که طبق آمار تفکیکی، ۲۴ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۷۵۰ نفر دوز اول و ۱۲ میلیون و ۴۹۲ هزار و ۵۹۸ نفر دوز دوم واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده‌اند. به استناد گزارش روزانه وزارت بهداشت از شیوع کرونا در کشور، در شبانه‌روز ۲۱ تا ۲۲ شهریور، ۴۴۸ مبتلای کووید ۱۹ در کشور فوت کرده‌اند که با این تعداد فوتی، مجموع متوفیان کرونا در کشور به ۱۱۴ هزار و ۷۵۹ نفر افزایش یافت و همچنین در این بازه زمانی، ۲۲ هزار و ۵۴۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که از این تعداد، سه هزار و ۱۶۳ نفر بستری شدند. با این شناسایی جدید، مجموع مبتلایان کووید ۱۹ در کشور به عدد ۵ میلیون و ۳۱۸ هزار و ۳۲۷ نفر رسید در حالی که هم‌اکنون، ۷ هزار و ۲۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. طبق اعلام دیروز رییس بیمارستان شهدای گمنام، مراجعات سرپایی این مرکز درمانی از کاهش ۲۵ درصدی برخوردار بوده علاوه بر آنکه آمار ابتلای کادر درمانی در این بیمارستان به دلیل واکسیناسیون هم کاهش  محسوسی داشته است.

واردات واکسن جایگزین سیاست تولید واکسن شد

روزنامه شرق در گزارشی نوشت: «اینکه بعضا گفته می‌شود «نگذاشتند دولت قبل واکسن بخرد»، کاملا عاری از حقیقت است؛ زیرا در دولت جدید شخص آیت‌الله رئیسی در تماس با رئیس‌جمهور چین درخواست خرید ۹۰ میلیون دُز واکسن را مطرح کرد و با پذیرش «شی جینپینگ» روند واردات واکسن «سینوفارم» یکباره متحول شد»؛ این بخشی از گزارش رسانه نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی است که خبر از تماس تلفنی ابراهیم رئیسی با رئیس‌جمهور چین برای تأمین واکسن می‌دهد. به بیان دیگر، «شی جینپینگ» منتظر یک زنگ از سوی ابراهیم رئیسی بود تا واکسن به ایران برسد و اولویت تولید واکسن ایرانی کنار برود و واکسن مثل نقل‌ونبات در دسترس مردم قرار بگیرد. فارغ از اینکه تماس چه کسی باعث شد واکسن به ایران برسد و حالا دیگر بخش زیادی از مردم توانسته‌اند واکسینه شوند، قطعا این اتفاق، امر فرخنده‌ای برای ما ایرانی‌هاست که ۱۸ ماه است عزاداریم و روزانه ۴۰۰ نفر از ما کم شده‌اند. فارغ از هرچه اتفاق افتاده است، باید از اساس بابت این روزها که خیال عمده مردم از واکسیناسیون راحت شده، شاکر بود و این اصلا مهم نیست که نشان افتخار واردات واکسن بر سینه چه کسی آویخته می‌شود. اما تکلیف جان‌هایی که در دعواهای سیاسی از دست رفتند چه می‌شود؟ چه کسی می‌تواند پاسخ‌گوی خانواده‌هایی باشد که مادر را تنها برای چند روز دیرکرد واردات واکسن از دست داده‌اند؟ چه شد که اولویت ساخت واکسن ایرانی رنگ باخت و جایش را به واردات اورژانسی واکسن داد؟

بررسی سیاست‌های کرونایی دولت جدید

روزنامه همدلی در گزارشی می آورد: قرنطینه هوشمند، پس از روی کار آمدن وزیر جدید بهداشت ورد زبان مسئولان این وزارتخانه و ستاد ملی مبارزه با کرونا شده است. این طرح بنا دارد ارائه همه خدمات و بازگشت به زندگی روزمره را به دریافت واکسن منوط کند. با وجود آنکه این طرح نسبت به عملکرد و رفتارهای گذشته مسئولان وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا ظاهری جذاب‌تر از خود نشان داده، اما ابهامات زیادی متوجه آن است؛ از جمله آنکه آیا اصلا محدودیت‌های برجسته‌ای وجود دارد که این طرح میل به رفع آن‌ها داشته باشد؟ در ادامه «همدلی» نگاهی به زوایای قرنطینه هوشمند می‌اندازد. در این میان سوال آنجاست که ستاد ملی مقابله با کرونا اکنون که آمار تلفات حتی از سوی وزارت بهداشت قابل‌انکار نیست، چگونه می‌خواهد طرح هوشمندسازی قرنطینه را اجرا کند؟ خیل عظیم جمعیتی که بلافاصله پس از اعلام تعطیلی سراسری چمدان‌های خود را می‌بندند و به جاده‌ها می‌زنند و این گاهی بدون در نظر گرفتن جریمه عبور و مرور بین‌شهری است، چگونه ممکن خواهد بود؟ کدام دستگاه نظارتی می‌تواند بررسی کند که کدام‌یک از این مسافران دو دُز واکسن خود را دریافت کرده‌اند یا نه؟ حتی اگر این امر شدنی باشد، راستی‌آزمایی کارت‌های واکسیناسیون چگونه خواهد بود؟ همان‌گونه که پیش از این محمدرضا محبوب‌فر کارشناس حوزه سلامت در همدلی نوشته بود «با اجباری شدن کارت واکسیناسیون در کشور، این نگرانی وجود دارد که مراکز چاپ کارت واکسن آغاز به کار کنند و با پرداخت مبالغ نجومی همان‌طور که پیش‌تر درباره فروش آزمایش‌های منفی و مثبت پی. سی. آر چنین بود، بازار سیاه کارت واکسن نیز در شهرهای کشور به راه افتد.»

ایران تا چه اندازه امکان شناسایی و بررسی سویه های جدید کرونا را دارد؟

خبرگزاری ایسنا به نقل از قباد مرادی رییس کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ می نویسد: نظام مراقبت ژنومیک و توالی یابی کووید-۱۹ کشور در حال حاضر با هماهنگی بین معاونت تحقیقات و فناوری و معاونت بهداشت و حمایت مالی، توسط دو آزمایشگاه تحقیقاتی در کشور در حال انجام است. ظرفیت نظام مراقبت ژنومیک در کشور بسیار اندک است، در حال حاضر این نظام واریانت‌های در گردش را گزارش می‌کند و آخرین نتایج نشان‌دهنده افزایش و غالب شدن واریانت دلتا در کشور است. این نظام می‌تواند واریانت‌های جدید را هم شناسایی کند، هر چند با ظرفیت محدود فعلی امکان شناسایی به موقع کم است. این نظام به صورت روتین و با تعداد نمونه‌های کم گزارشات ماهیانه‌ای از وضعیت واریانت‌های درگردش در کشور درباره این ویروس ارائه می دهد. فعالیت‌های کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ را اکنون در پنج محور هدفمندسازی پژوهش‌های مرتبط با کووید-۱۹، گردش گسترده و سریع تازه‌ترین اطلاعات علمی کووید-۱۹ در جهان و کشور، سرعت بخشیدن به مسیر پاسخ‌دهی سوالات مهم و فوری سیاست‌گذاران سلامت، کمک به افزایش روحیه همکاری تیمی در تحقیقات مرتبط با کووید ۱۹ و برنامه ریزی و پیگیری جهت اجرای مطالعات مهم و کاربردی با بیش از ۲۰ برنامه در سطح کشوری دسته بندی کرده‌ایم. هر سویه جدیدی که پیدا و در کشور منتشرشود، مسئولیت‌هایی را برای بخش‌های مختلف ایجاد می‌کند. پژوهش هم از این قاعده مستثنا نیست. با ورود سویه دلتا به کشور توجه بسیاری از برنامه موجود تحقیقات و فناوری مانند پژوهش ها، مراقبت ژنومیک، رصد مجلات، انتشار گزاره برگ ها، وبینارها و غیره بر این واریانت بیشتر و متمرکزتر شد. در همین راستا سعی شد که فعالیت های این کمیته با توجه بیشتری بر این واریانت صورت گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha