۲۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۶:۱۶
کد خبر: 84470928
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

صحن فرهنگی ، مذهبی جمعه مسجد اردبیل تکمیل شد

۲۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۶:۱۶
کد خبر: 84470928
صحن فرهنگی ، مذهبی جمعه مسجد اردبیل تکمیل شد

اردبیل - ایرنا - مدیرکل‌ میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل گفت: صحن فرهنگی مذهبی جمعه مسجد اردبیل در یک هزار و ۵۲۳ مترمربع مساحت تکمیل شده و آماده بهره‌ برداری است.

به گزارش ایرنا ، نادر فلاحی روز سه‌شنبه اظهارکرد: با راه‌اندازی این صحن زمینه برای برگزاری برنامه‌های مختلف در این صحن فراهم شده است.

او در مورد رویکرد و اهداف راه‌اندازی صحن فرهنگی در عرصه مسجد جامع عتیق اردبیل نیز گفت: از این محل برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی و برگزاری رویدادهای آیینی و فرهنگی در راستای حفظ میراث معنوی بهره‌برداری خواهد شد.

فلاحی با اشاره به اجرای عملیات کاوش باستان‌شناسی در جمعه مسجد اردبیل در سال گذشته بیان کرد: این عملیات با هدف احیا، مرمت و ساماندهی بافت و ابنیه تاریخی جمعه مسجد انجام و ایجاد صحن فرهنگی در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل ساماندهی جمعه مسجد را از مهم‌ترین مطالبات مردم این محله دانست و افزود: با توجه به مطالبه مردمی عملیات ایجاد صحن جدید در کمترین زمان ممکن تکمیل شد.

جمعه مسجد اردبیل در شمال شرقی شهر بر روی تپه باستانی قرار گرفته و بازمانده مسجد عظیم ، گسترده و کم‌نظیری است که در دوره های مختلف اسلامی بویژه دوره سلجوقی شکل گرفته و تا اوایل صفوی معمور و آباد بوده است.

کاوش‌های باستان‌شناسی ردپای مسجد را در قرون اولیه اسلامی به وضوح تشخیص داده است. مسجد در دوره سلجوقی و ایلخانی بسیار گسترده‌تر و وسیع‌تر از بنای مکعبی فعلی بوده و بنای سرپای موجود صرفا گنبدخانه و ایوان مسجد بزرگ را تشکیل داده است.

این مسجد گنبد آجری بزرگی داشته است که ۲ پوش ساخته شده و حوادث ایام هر ۲ پوش گنبد این مسجد را فرو ریخته و تنها ۲ قسمت قوسی شکل ناقص از گنبد خارجی و قسمت محدودی از گچ بری‌های گنبد داخلی در چهار گوشه فوقانی دیواره‌های شبستان اصلی برای نمایش عظمت تاریخی آن باقی مانده است.

ماذنه مسجد اثر دیگری است که به صورت گلدسته استوانه‌ای شکل در ضلع غربی شبستان اصلی مسجد و به فاصله تقریبی ۱۵ متری قرار دارد ، ایوان مسجد نیز متصل به گنبدخانه می‌باشد در قسمت شمالی آن واقع شده و در حال حاضر با تیرهای چوبی پوشانده شده و نمازخانه فعلی را به وجود آورده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha