به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تارنمای فرانس انفو؛ لودریان با اشاره به اوضاع و شرایط افغانستان در پی عقب نشینی نیروهای ارتش آمریکا، در نشست وزیران در ژنو گفت که نیمی از شهروندان افغان شامل بیش از چهار میلیون زن و نزدیک به ۱۰ میلیون کودک، اکنون در معرض خطر قرار دارند و ما مسئول هستیم که در این شرایط دشوار تازه، در کنار آنان باشیم.
هدف از برگزاری این نشست نیم روزه، به میزبانی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، در فاصله کمتر از یک ماه از به قدرت رسیدن طالبان در کابل و در پی خروج پر هرج و مرج نیروهای ارتش آمریکا و متحدانش پس از اشغال ۲۰ ساله این کشور آسیای میانه، گردآوردن بیش از ۶۰۰ میلیون دلار بود که به گفته سازمان های امدادرسانی برای ارایه کمک های اولیه و نجات بخش به میلیون ها افغان، به شدت ضروری است.
گوترش هم زمان با خروج نخستین پرواز خارجی از کابل که نشانه امیدوار کننده ای برای افراد خواهان بیرون رفتن از افغانستان بود، از جامعه بین المللی درخواست کرد که برای نجات زندگی افغان هایی که به شدت به کمک نیاز دارند، با طالبان تعامل کنند.
به گفته مارتین گریفیث مدیر بخش امدادرسانی سازمان ملل متحد، کشورهای کمک دهنده تعهد پرداخت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار داده اند، اما به مبلغ گردآوری شده برای تامین ۶۰۰ میلیون دلار درخواست فوری این سازمان برای بودجه کمک اضطراری تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۱)، اشاره ای نکرد.
فرودگاه بین المللی کابل پس از بیرون برده شده بیش از ۱۲۰ هزار تن و پایان عملیات پر هرج و مرج تخلیه نیروهای خارجی به فرماندهی آمریکا به اشغال نیروهای طالبان درآمد و از آن هنگام برای ازسرگیری فعالیت ها با کمک های فنی قطر و دیگر کشورها تلاش می کنند.
افغانستان اکنون افزون بر بحران سیاسی، با چالش های فراوانی در داخل و خارج از این کشور، بحران مالی و گرسنگی شهروندان مواجه است. فقر، جنگ، ناامنی و شیوع ویروس کرونا، اثرات منفی زیادی به اقتصاد ضعیف افغانستان وارد کرده و این مساله سبب شده است تا مردم این کشور با مشکلات جدی دست و پنجه نرم کنند.آمریکا پس از ۲۰ سال حضور نظامی در خاک کابل، در حالی این کشور آسیایی را ترک کرد که مردم افغانستان را بسیار فقیرتر از گذشته با ۱۱ میلیون پناهنده و پنج هزار آواره افغان در داخل، به جا گذاشته و ناامنی و بی ثباتی فراوانی ناشی از سیاست های مداخله جویانه واشنگتن بر این کشور سایه افکنده است.