به گزارش ایرنا، «استالین گونزالس» یکی از پیشروان اپوزیسیون ونزوئلا و عضو میز مذاکره در مکزیک، در گفتگو با روزنامه ال پائیس اسپانیا گفت: ما از مادورو نمی خواهیم که فردا استعفا دهد، اما این دولت نیز نمی تواند به طور مادام العمر باقی بماند. ما هم حق داریم به قدرت برسیم ... هدف بزرگ ما تقویت همزیستی است.
گونزالس همچنین ابراز امیدواری کرد که با چاویسم (طرفداران «هوگو چاوز» رئیس جمهوری فقید این کشور و «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری کنونی) برای عادی سازی زندگی در این کشور به توافق برسند.
نماینده مخالفان ونزوئلا با وجود آنکه محیط مذاکره را «صمیمی» توصیف کرد، اما لحن اظهارات وی به گونه ای بود که تارنمای شبکه ntn۲۴ کلمبیا (کشور همسایه و مخالف ونزوئلا) در تیتر گزارش خود نوشت: آیا موضوع خروج مادورو از قدرت، مورد مذاکره است؟
گونزالس در حالی این اظهارات را مطرح می کند که مادورو از طریق انتخابات قانونی ریاست جمهوری ۲۰۱۸ با رأی اکثریت مردم ونزوئلا به عنوان رئیس جمهوری مشروع این کشور برگزیده شد.
با این وجود، در پی اعلام پیروزی مادورو، «خوان گوایدو» رهبر حزب مخالفان، تحت حمایت و تحریک آمریکا و با ادعای تقلب در انتخابات، خود را رئیس جمهوری خودخوانده عنوان کرد.
اپوزیسیون ونزوئلا همزمان با مذاکرات مکزیک، با تغییر موضع پیشین خود، برای شرکت در انتخابات منطقه ای و محلی نوامبر (آبان) نیز اعلام آمادگی کرده است.
به نوشته خبرگزاری رویترز، این استراتژی پس از بایکوت انتخابات قبلی ونزوئلا توسط برخی اعضای اپوزیسیون، تغییر کرده است؛ سال ۲۰۲۰ برخی از اعضای گروه مخالفان به سرکردگی خوان گوایدو با ادعای آزادانه نبودن انتخابات، این روند قانونی برای برگزیدن نمایندگان مجلس را تحریم کردند.
این در حالی است که گروه مخالفان با همین روند قانونی در انتخابات ۲۰۱۵ قدرت مجلس این کشور را به مدت پنج سال به دست گرفتند. اما در انتخابات پارلمانی سال گذشته که نظرسنجی ها به درستی پیروزی احتمالی طرفداران مادورو را ترسیم می کرد، بار دیگر بنای مخالفت گذاشتند.
رهبر مخالفان همچنین با برجسته کردن اهمیت انتخابات منطقه ای ۲۱ نوامبر در ونزوئلا گفت: ما در آستانه دستیابی به نظارت بین المللی هستیم و این موضوع می تواند در آینده به ما کمک کند.
تصمیم اپوزیسیون ونزوئلا برای شرکت در انتخابات در حالی گرفته شده که آنها به مدت بیش از دو سال به انحاء مختلف تلاش کردند تا نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور را از قدرت برکنار کنند و در این راه به حمایت آمریکا و فشارهای بینالمللی و حتی تحریک ارتش برای روی گردانی از مادورو توسل جستند، اما این تلاشها بی ثمر بود.
ناامیدی و استیصال از عدم موفقیت در برکناری مادورو باعث شد تا بسیاری از سیاستمداران اپوزیسیون ونزوئلا مصرانه از خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون این کشور بخواهند تا استراتژی خود را تغییر دهد تا برای دستیابی به قدرت از طریق انتخابات آتی تلاش کنند.
با این همه، رئیس جمهوری ونزوئلا ضمن استقبال از آشتی مخالفان با انتخابات، برخی از طرفداران گوایدو و آمریکا را متهم کرد که قصد برهم زدن مذاکرات را دارند. وی همچنین در پاسخ به انتقاد برخی حامیان دولت از تصمیم دولت برای گفتوگو با مخالفان، مذاکره را «تنها راه» و «برای صلح» دانست.
پس از دو سال فشار مخالفان و متحدان غربی آنها برای سرنگونی دولت نیکلاس مادورو و همچنین پس از چندین تلاش ناموفق، سرانجام دور جدیدی از مذاکرات میان نمایندگان دولت مادورو و اپوزیسیون از روز جمعه (۱۳ اوت/ ۲۲ مرداد) در مکزیک به عنوان میزبان و با میانجیگری نروژ و همراهی هلند و روسیه آغاز شد.
اخیرا نیز نمایندگان دولت ونزوئلا در این مذاکرات نسبت به «لغو تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا» علیه دولت بولیواری و «احیای آزادی اقتصادی» در این کشور ابراز «امیدواری» کردند.
نظر شما