توسعه تجدیدپذیرها در شهرک های صنعتی برای جلوگیری از قطع برق

تهران- ایرنا- سخنگوی صنعت برق توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در شهرک‌های صنعتی را راهکاری برای جلوگیری از قطع برق آنها دانست.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، مصطفی رجبی مشهدی این سخنان را در جلسه ای ویدیو کنفرانسی با حضور انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدید پذیر (ساتکا)، شرکت مدیریت شبکه برق ایران، وزارت صمت، شرکت توانیر، ساتبا، سازمان محیط زیست و سازمان صنایع کوچک، مطرح کرد.

در این جلسه پیشنهادهای برون رفت از قطعی برق صنایع در دوران اوج بار با استفاده از انرژی خورشیدی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

رجبی مشهدی از همکاری شهرک‌های صنعتی برای عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۰ قدردانی کرد و افزود: کاهش میزان مصرف برق صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی در ساعت اوج بار نیازی ضروری است اما باید به گونه‌ای عمل کرد تا نیروگاه‌های خورشیدی مستقر در شهرک‌ها به هیچ عنوان قطع نشوند و در زمان اوج بار شبکه بر اساس تفاهم نامه‌های موجود، این واحدهای صنعتی به شبکه متصل باشند. 

وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم نیروگاه های خورشیدی، آن هم در شهرک های صنعتی را توسعه دهیم، باید تفاهم کنیم که شهرک های صنعتی که نیروگاه خورشیدی دارند به جای قطع برق، گزینه کاهش مصرف را آن هم تحت نظارت و مدیریت خود شهرک صنعتی انتخاب کنند تا چنانچه میزان مصرف از میزان مشخص شده بیشتر شد، ما روی آن فیدر رله ای بگذاریم تا فیدر را قطع کند. با این روش شهرک با آن حداقل مصرفی که باید طبق توافق داشته باشد، برق دار می ماند.

رجبی مشهدی افزود: این یک امتیاز برای شهرک هایی است که دارای نیروگاه فتوولتاییک هستند.

سخنگوی صنعت برق گفت: به این صورت برق آن شهرک به هیچ عنوان قطع نخواهد شد بلکه صرفا در شرایطی که افزایش مصرف داشته باشد با یک رله از مدار خارج می شوند.

وی ادامه داد: در این صورت نیروگاه های خورشیدی تولید دارند و برق شهرک هم قطع نمی شود. این موضوع هم برای آن شهرک و هم برای توسعه و ترویج استفاده از نیروگاه خورشیدی و انرژی های تجدیدپذیر مزیت محسوب می شود.

سخنگوی صنعت برق چنین راهکاری را برای برون رفت از مشکل تامین سوخت نیروگاه ها در زمستان و محدودیت های منابع در تابستان را راهکاری زیرساختی، کم هزینه و عملیاتی دانست که باید هرچه زودتر به اجرا درآید.

«حبیب قراگوزلو» معاون بازار برق شرکت مدیریت شبکه استفاده از کنتورهای هوشمند برای قطع و وصل برق مشترکان صنعتی را نیازمند به فراهم شدن زیرساخت های لازم دانست که شاید در بلندمدت بتوان به آن فکر کرد.

وی افزود: اگر شهرک های صنعتی درصدی از توان مصرفی خود را از طریق نیروگاه خورشیدی تامین کنند وزارت نیرو می تواند فیدر آنها را قطع نکند.

پس از آن اردشیر مذکوری معاون برنامه ریزی و نظارت بر امنیت شبکه در حوزه طرح پاسخگویی بار که طرحی تشویق محور است، گفت: در این طرح موضوع استفاده صنایع از انرژی خورشیدی هم می تواند با یک رویکرد تشویقی بیشتر لحاظ شود که میزان تولید نیروگاه های خورشیدی متناسب با بار کاهش یافته در نظر گرفته شود. این موضوع در قراردادهای پاسخگویی بار لحاظ می شود و در آنجا هم از نظر آمادگی و هم از نظر انرژی کاهش یافته مورد محاسبه قرار می گیرد. یعنی علی رغم اینکه مصرف قرارداد خرید تضمینی دارد، منبعی هم برای تشویق کاهش بارمی شود.

مذکوری ادامه داد: با توجه به محدودیت هایی که در حوزه منابع برای تولید برق در تابستان داریم و پیش بینی احتمال کمبود سوخت در زمستان، برای حفظ پایداری شبکه مجبور به اعمال محدودیت هایی خواهیم بود لذا برای عبور از این مشکل، با توجه به دغدغه های شهرک های صنعتی به عنوان بخش مولد در کشور، این موضوع در خصوص صنایع انرژی بر، در دستور کارمان قرارگرفته و کارگروهی تخصصی برای آن تشکیل داده ایم.

وی گفت:این یک تجربه خوب است که در سال جاری با توجه به میزان بالای ناترازی که داشتیم در دست اقدام است. همین موضوع هم دیروز در جلسه ای با همکاران در وزارت صنعت در حوزه سیمان با انجمن تولیدکنندگان سیمان نیز مطرح و در نهایت وارد کارگروه شدیم. امیدواریم همین کارگروه را در حوزه شهرک های صنعتی نیز داشته باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha