حسن عباسنژاد روز چهارشنبه در بازدید از منطقه فسیلی مراغه با بیان اینکه این منطقه نخستین اثر ملی، طبیعی و فسیلی ایران بوده و از شهرت جهانی برخوردار است، افزود: در سال جاری از محل اعتبارات ملی برای تکمیل مرکز تحقیقات فسیلشناسی کشور، بودجه مناسبی تخصیص یافته ولی با توجه به اهمیت و وسعت پروژه باید از بودجه استانی نیز به آن اعتبار اختصاص یابد.
وی با تاکید بر اینکه با حداکثر توان مالی و نیروی انسانی از توسعه این منطقه حمایت کرده و در این راستا نیازمند همراهی مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی هستیم، اظهار داشت: این پروژه میتواند محرک بسیار مهمی در مسائل توریستی، علمی، اجتماعی و اقتصادی برای این شهرستان و استان باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی اظهار داشت: منطقه فسیلی مراغه از غنیترین مناطق فسیل مهرهدار دنیا بوده و با توجه به وجود گونههای مختلف فسیلی در این منطقه میتوان از آن به عنوان بهشت فسیلی ایران و دنیا نام برد.
عباس نژاد با بیان اینکه منطقه فسیلی مراغه جزو پنچ منطقه مهم فسیل مهرهدار در سطح دنیاست، ادامه داد: توسعه اکوتوریسم، طبیعتگردی و آشنایی مردم با تنوع زیستی دیرینه و تاریخ طبیعی ملی ایران زمین، از جمله سیاستهای سازمان حفاظت محیط زیست بوده و در این زمینه برنامهریزی لازم انجام شده است.
وی یادآوری کرد: به منظور توسعه ارتباطات بینالمللی و جذب گردشگران داخلی و خارجی برای بازدید از این منطقه برنامههایی مانند استفاده از توان رسانهها، طراحی وب سایت، برگزاری همایشهای ملی و بینالمللی تدارک دیده شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی بیان کرد: در این راستا همایش ملی دیرینهشناسی و تنوع زیستی با همکاری انجمن دیرینهشناسی ایران، دفتر موزه تاریخ طبیعی ملی و ادارهکل حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی و دانشگاه مراغه در این شهر برگزار میشود.
عباسنژاد افزود: این مرکز توان تبدیل به عنوان مرکز علمی پشتوانه خوبی برای کارهای مطالعاتی در سطح دنیا را دارد و از جایگاه ویژهای برای جذب علاقهمندان به طبیعتگردی و اکوتوریسم برخوردار است.
وی با اشاره به بازدیدهای سالانه دانشجویان و دانشآموزان از این اثر طبیعی و ملی، اظهار داشت: این بازدیدها نقطه عطفی در اطلاعرسانی و فرهنگسازی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی اضافه کرد: در زمان کنونی از مهمترین شاخصهای توسعهیافتگی کشورها در دنیا، داشتن محیط زیست سالم و همسانگزینی با این محیط بوده که میتوان با حفظ و توجه به محیط زیست به توسعه سیمای طبیعی اقتصادی منطقه کمک کرد.
عباسنژاد با قدردانی از حمایتهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور از این منطقه، ادامه داد: برای شناساندن، معرفی و جذب گردشگر به منطقه فسیلی مراغه نیازمند نگاه ملی در سطح تصمیمسازان و تصمیمگیران هستیم.
منطقه فسیلی مراغه جزو مناطق پنجگانه فسیل مهرهدار جهان محسوب شده و در محدودهای به وسعت بیش از ۵۰ کیلومتر پراکنده شده است.
نظر شما