معرفی نامزدهای بخش شعر ترکی و پژوهش نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل

تهران - ایرنا - نامزدهای دو بخش شعر ترکی و پژوهش نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) در پنج بخش کتاب مجموعه غزل فارسی و غزل ترکی چاپ شده بین ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸، تک‌اثر شعر فارسی و ترکی (پنج اثر از هر شرکت‌کننده) و پژوهش شامل پایان‌نامه و کتاب با موضوع غزل‌های حسین منزوی (۱۳۲۵ تا ۱۳۸۳) به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان و به دبیری محمد ربیع احمدخانی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان همچنین دبیری علمی اسماعیل امینی شاعر و استاد دانشگاه برگزار می‌شود.

مجموعه اشعار در این دوسالانه باید بیشتر شامل غزل باشند ولی کتاب‌هایی که قسمت بیشتر آثار در آنها غزل و بقیه در قوالب‌ دیگر شعری و حتی شعر نو هست نیز پذیرفته می‌شوند، در بخش تک‌اثر هم پنح اثر از هر شاعری پذیرفته می‌شود و حتما لازم نیست این آثار پیشتر جایی چاپ شده یا نشده باشند. همچنین در بخش تک اثر هر شاعر باید پنج غزل (نه کمتر ،نه بیشتر) ارسال کند.

فراخوان این دوسالانه اسفند سال گذشته منتشر شد و علاقه‌مندان تا ۱۵ خرداد سال جاری وقت داشتند آثار خود را ارسال کنند.

معرفی نامزدهای بخش شعر ترکی و پژوهش نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل

حسن پاکزاد عضو شورای سیاست‌گذاری با اشاره به اعلام نامزدهای دو بخش پژوهش و شعر ترکی در این جایزه گفت: وحید رحمانی، میترا سادات دهقانی، علی اصغر مقنی، دنیا تورج و عاصم اسدی در بخش پژوهش نامزد شده اند که داوری این بخش را مهدی محبتی و قربان ولیئی برعهده داشتند.

وی توضیح داد: بخش پژوهش شامل پایان‌نامه، مقاله و کتاب در حوزه نقد و بررسی غزلِ حسین‌ منزوی بوده است و در این بخش محدودیت زمان چاپ وجود نداشت.

وی افزود: مهدی میرزا رسول‌زاده (اردبیل)، وحید طلعت (ارومیه)، ملاحت نادری (خلخال)، عارف سلطانی (مراغه)، پرویز سودی و بهزاد بیات‌فرد (زنجان) در بخش غزل ترکی به عنوان نامزدها انتخاب شده‌اند که سعید سلیمان‌پور و علی کریمی داوری این بخش را انجام داده‌اند.

به گفته وی نامزدهای سه بخش باقیمانده غزل فارسی و تک‌اثر فارسی و ترکی نیز به زودی اعلام می‌شوند و در صورت بهبود شرایط از جهت شیوع کرونا مراسم اختتامیه به‌زودی و احتمالا با فاصله کمی پس از سالروز تولد حسین منزوی (اول مهر) برگزار می‌شود.

غیر از این سه بخش نخستین جایزه ملی غزل شامل بخش تک‌اثر به هر دو زبان فارسی و ترکی نیز می‌شود.

نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل، به نام و یاد حسین منزوی برگزار می‌شود. منزوی (۱۳۲۵ زنجان) از نوجوانی سرودن شعر را آغاز کرد و با ورود به دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۴ جدی‌تر ادامه داد. اما این رشته را رها کرد و به جامعه‌شناسی رو آورد اما تحصیلات خود را در جامعه‌شناسی نیز ادامه نداد و در سال ۱۳۵۰ مجموعه شعر حنجره زخمی تغزل (انتشارات بامداد) ‌‏را منتشر کرد.

وی که برگزیده اولین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخش شعر کلاسیک بود، دستی هم در ترانه‌نویسی داشت و بسیاری از اشغار وی توسط خوانندگان ایرانی خوانده شده است. منزوی در زنده کردن قالب غزل به عنوان قالب مهم شعر فارسی نقش ارزنده‌ای داشت. از وی آثاز زیادی به زبان‌های فارسی و ترکی برجای مانده که مجموعه اشعار فارسی اکنون در قالب یک مجموعه در دست است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha