فرهاد یعقوب نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال زراعی جاری بیش از ۴۰ هکتار از اراضی دهگلان به کشت سیاه دانه اختصاص یافته است و پیش بینی می شود، بیش از ۳۵ تن محصول تولید و برداشت شود.
وی اضافه کرد: با توجه به قیمت بالای این محصول و درآمدزایی در حدود یک میلیارد ریال در هکتار، نیاز است کشاورزان به کشت اینگونه محصولات در برنامه تناوب زراعی اراضی خود توجه ویژه کنند.
رییس جهاد کشاورزی دهگلان یادآور شد: محصول سیاه دانه یکی از محصولات پربازده است، که از هر هکتار آن ۸۰۰ کیلوگرم تا یک تن می توان برداشت کرد.
یعقوب نژاد ادامه داد: سیاهدانه جز محصولاتی است که نیاز کمی به آب دارد و به صورت دیم و یا آبیاری تکمیلی در ۲ مرحله کشت می شود که با توجه به خشکسالی های اخیر، کشت آن به کشاورزان توصیه می شود.
وی اضافه کرد: علاوه بر هزینه پایین کاشت این محصول، درصد ابتلا به آفات و بیماریها بسیار کم بوده و از دانه و روغن این گیاه در مصارف دارویی و غذایی استفاده می شود و کنجاله آن نیز به علت داشتن پروتئین و فیبر خام به عنوان مکمل غذایی برای انسان و دام محسوب می شود.
اکولوژی گیاه سیاه دانه مخصوص نواحی معتدل و سرد بوده و با شرایط آب و هوایی این منطقه سازگاری کامل دارد. سیاهدانه یا شونیز با نام علمی Nigella Sativa، تخم گیاهی است تند بو که مغز آن سفید است، بومی جنوب غربی آسیاست و از قدیم به عنوان ضد انگل و ضد باکتری استفاده می شد.
سیاهدانه به عنوان ادویه در مواد غذایی و به عنوان چاشنی در شیرینی و شربت استفاده میشود و حاوی روغنی معطر و ویتامینهای A ,E ,D است.
نظر شما