«بهروز اکرمی» روز شنبه در نشست ستاد اربعین استان مرکزی افزود: ۵۶۶ نفر از شهروندان نیز برای شرکت در آئینهای اربعین و عزاداری حسینی در کربلا از طریق مرز هوایی اعزام میشوند.
وی تاکید کرد: از زائران ۴۸ ساعت پیش از اعزام تست «پی سی آر»(تشخیص کرونا) گرفته میشود و بهمنظور حفظ سلامت شهروندان پس از پایان آئین اربعین و به محض ورود به کشور نیز این آزمایش تشخیصی برای زائران تکرار میشود.
جانشین ستاد اربعین استان مرکزی اظهار داشت: برای کاهش هزینهها، بازگشت زائران حسینی به کشور از طریق مرزهای زمینی خواهد بود و میطلبد که تدابیر ویژه در خصوص تامین وسایل نقل عمومی با توجه به شرایط شیوع کرونا اتخاذ شود.
اکرمی تاکید کرد: دستورالعمل برپایی موکبها برای آئین اربعین حسینی تاکنون ابلاغ نشده اما، با توجه به شیوع بالای ویروس کرونا، رعایت شیوهنامههای بهداشتی توسط آحاد مردم ضروری است.
وی ادامه داد: برگزاری آئین معنوی دهه نخست محرم با توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم و هیاتهای مدهبی، باعث افزایش شیوع ویروس کرونا در استان نشد که این مهم مایه مباهات است و انتظار میرود عزاداران حسینی رفتار متعهدانه بهداشتی را در آیین اربعین مدنظر ویژه قرار دهند.
جانشین ستاد اربعین استان مرکزی خاطرنشان کرد: موکبهای استانی باید نذورات را به صورت نقدی و غیر حضوری دریافت کنند تا ازدحام جمعیت رخ ندهد و عامل انتشار ویروس کرونا نشود.
اکرمی گفت :سهمیه زائران به کربلا در کل کشور ۶۰ هزار نفر است که تاکنون ۴۴ هزار نفر در سامانه ثبتنام کردند و مدارک قانونی هشت هزار نفر نیز تحویل سفارت عراق شده است.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود یک هفتهای که موکبداران در آیین اربعین در کشور عراق حضور دارند برای ۴۰ هزار نفر وعده غذایی شامل صبحانه، ناهار و شام تهیه میکنند.
جانشین ستاد اربعین استان مرکزی تصریح کرد: ظرفیت برای اسکان ۹ هزار و ۷۰۰ نفر از سوی موکبداران استان مرکزی تدارک شده و ۲ موکب در کربلا، یک موکب در نجف و هشت موکب نیز در مسیر نجف به کربلا جانمایی شده است.
اکرمی بیان کرد: تهیه و توزیع بستههای معیشتی، بهداشتی، کمک هزینه بستههای دانشآموزی، تهیه غذای گرم در صورت موافقت و برگزاری آئین عزاداری از سوی هیاتهای مذهبی در چهار روز و تهیه نان و فتیر با مشارکت سه موکب انجام میشود که نیاز است آرد مورد نیاز در اختیار این موکبها قرار گیرد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: در ماه صفر احتمال سفر جمعی از زائران به مشهد زیاد است و ستاد مدیریت کرونا در مشهد اعلام کرده است که از زائران باید آزمایش تشخیصی در حین مراجعت به این استان را انجام دهند و اعمال سختگیری و نظارت باید با تدابیر خاص اعمال شود.
دکتر «عباس اسماعیلی» تاکید کرد: انتظار میرود شهرداری در خصوص برپایی ایستگاههای صلواتی و توزیع خوراکیها و نذورات نظارت ویژه داشته باشد.
وی بیان داشت: چنانچه از زائران حسینی هنگام ورود به کشور تست pcr انجام شود، احتمال ابتلا و به تبع آن افزایش شمار مبتلایان و بستری نیز وجود دارد که انتظار میرود این مهم نیز مدنظر قرار گیرد.
پیش از شیوع ویروس کرونا سالانه بیش از ۱۰۰ هزار نفر از استان مرکزی در آیین پیادهروی اربعین حسینی شرکت میکردند.
نظر شما