۳۱ شهریور ۱۴۰۰، ۸:۰۵
کد خبرنگار: 939
کد خبر: 84476304
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کاشت گیاهان دارویی، گزینه بی‌زیان تغییر الگوی کشت در زنجان

زنجان - ایرنا - توسعه کشت گیاهان دارویی برای مدیریت بهینه آب و حفظ منابع با ایجاد ارزش افزوده بالا اهمیت قابل توجهی دارد، گزینه ای که در استان زنجان به دلیل بازار بی زیانش با اقبال رو به رشد کشاورزان نیز مواجه شده است.

به گزارش ایرنا بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، این استان با داشتن ۸۴۵ هزار هکتار عرصه های مناسب کشاورزی، پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را دارد.

بخش کشاورزی در استان زنجان بیش از ۹۰ هزار بهره‌بردار دارد که به تولید انواع محصولات زارعی و باغی اشتغال دارند.

کشاورزی در زنجان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و بیش از ۳۲ درصد سهم اشتغال را در این استان به خود اختصاص داده است در حالی که میانگین سهم اشتغال کشوری در این بخش ۱۸ درصد است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در زمان حاضر بیش از سه میلیون تن محصولات کشاوزی در این استان تولید می شود، گفت: کشاورزان این استان، تولید کننده ۶۰ نوع محصول باغی و زراعی هستند.

توسعه کشت گیاهان دارویی در استان زنجان

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه امسال ۶۷۰ هکتار از زمین‌های استان زیر کشت گل محمدی، زعفران، زیره و رازیانه قرار گرفت، گفت: به طور میانگین سالانه ۶۳۳ تن گیاهان دارویی در استان تولید و روانه بازار می‌شود.

تاراسی افزود: گیاهان دارویی سیستم ریشه ای گسترده ای دارند که نشان دهنده سازگاری این گیاهان به کاهش قابلیت دسترسی به آب و عناصر غذایی است که به دلیل نیازآبی کم در شرایط خشکسالی و قابلیت تولید در زمین‌های کم بازده می تواند در افزایش بهره وری از منابع آب و خاک مؤثر باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: گیاهان دارویی تحمل زیادی به خشکی دارند و گزینه مناسبی برای کاشت در مناطق خشک و نیمه خشک هستند که کاشت آن در عرصه های کم بازده و حاشیه ای ضمن تامین نیازهای اقتصادی روستاییان، صنایع مختلف غذایی، دارویی، حفاظت از منابع آب، بهبود مصرف کارآیی آب و معشیت مردم مناطق ایجاد می کند.
تاراسی افزود: گل‌ محمدی و بیشتر گیاهان دارویی از گیاهان کم‌ توقعی به شمار می روند که در شرایط آب و هوایی مختلف از جمله خاک نامرغوب، کم آبی و شیب زیاد زمین رشد می کند، پایداری و سازگاری این گیاه به کم آبی مهمترین خصوصیت این گیاهان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: در حال حاضر سطح زیر کشت گل محمدی در استان ۲۴۰ هکتار، زیره سبز ۲۲۷هکتار ، زعفران ۹۵ هکتار، رازیانه ۷۳ هکتار و سایر گیاهان دارویی نیز حدود ۳۵ هکتار  است.
تاراسی، تولید سالانه گل محمدی را ۳۷۲ تن ترگل، ۶۵ هزار لیتر گلاب، ۱۹۷ کیلوگرم زعفران، ۱۱۴ تن زیره سبز و ۱۴۰ تن رازیانه در استان اعلام کرد.

وی اظهارداشت: با توجه به توسعه کشت مطلوب گیاهان دارویی در چند سال اخیر، استان زنجان نسبت به استان های دیگر در زمینه سطح زیرکشت جهش قابل قبولی داشته است. با مساعدت هایی در تهیه نهال و بذر گیاهان دارویی در استتان ارائه می شود شاهد استقبال روز افزون کشاورزان نسبت به کست این نوع محصولات هستیم. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه تغییر الگوی کشت به سمت محصولات کم آب بر به دلیل وجود خشکسالی های اخیر یکی از نیازهای اساسی شهرستان خدابنده است، اظهار داشت: در همین راستا کشت گیاهان کم آب بر و با نیاز آبی پایین ضرورت دارد.

تاراسی خاطرنشان کرد: تحقق تغییر الگوی کشت به عوامل متعددی وابسته است و هدف از اجرای طرح اصلاح الگوی کشت، تولید محصولات کشاورزی بر اساس نیاز بازار و متناسب با شرایط اقلیمی و آب‌وخاک در مناطق مختلف است.

وی با بیان اینکه خرید تضمینی محصولات کشاورزی از روش های حمایت از کشت الگویی است، اظهار داشت: امسال همه محصول تولید شده کلزا در استان به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد.

تاراسی گفت: سال زراعی گذشته بالغ بر هفت هزار هکتار از اراضی این استان زیر کشت گوجه فرنگی رفت در حالی که بر اساس کشت الگویی، باید حدود پنج هزار و ۵۰۰ هکتار کشت می‌شد و این موضوع باعث بروز مسائلی در عرضه محصول کشاورزان شد.

وی تصریح کرد: در سال هایی که میزان کشت محصولات به اندازه سهمیه های ابلاغی انجام شده است، بازار نسبتا متعادلی داشته ایم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: برای محصولاتی که مشمول خرید تضمینی نیستند، سعی کرده ایم با ایجاد صنایع بالادستی و پایین دستی، زمینه فرآوری بخشی از محصولات را فراهم کنیم.

زنجان در فرآوری محصولات کشاورزی رتبه برتر کشور را دارد

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی در این استان فرآوری می شود، گفت: زنجان در این زمینه رتبه برتر کشور را دارد.

جواد تاراسی افزود: زیتون، انگور، حبوبات، جو، گوجه فرنگی، سیب زمینی و سیر عمده محصولات کشاورزی قابل فراوری استان محسوب می‌شوند.

وی اظهار داشت: در راستای تامین امنیت غذایی در استان، سعی کرده ایم در جهت تحقق کشاورزی پایدار حرکت کنیم و اجرای طرح های بهره ورانه موید این موضوع است.

تاراسی با بیان اینکه طی دو سه سال گذشته هفت زنجیره فعال در بخش تولیدی کشاورزی در استان فعال شده است، گفت: در زمان حاضر جمع زنجیره های تولیدی در این بخش، به ۱۹ فقره رسیده است.

وی گفت: یکی از این زنجیره های تولید در استان، تولید و پرورش بوقلمون است که امروز ۱۰ درصد گوشت بوقلمون کشور در زنجان تولید می شود.

تاراسی افزود: زنجان در زنجیره تولید زیتون و روغن زیتون نیز سرآمد کشور محسوب می شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: با فرآوری محصولات کشاورزی از طریق توسعه صنایع تبدیلی، از هدر رفت بیش از ۱۱۰ هزار تن محصول کشاورزی در استان جلوگیری می‌شود.

اجرای سامانه های نوین آبیاری در بیش از ۵۰ درصد از اراضی مستعد استان

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه اجرای سامانه های نوین آبیاری در بیش از ۵۰ درصد از اراضی مستعد استان محقق شده است، اظهار داشت: توسعه سیستم های آبیاری تحت فشار، نقش موثری در حرکت به سمت کشاورزی پایدار دارد.  

تاراسی افزود: در زمان حاضر سالانه بالغ بر ۸۰میلیون مترمکعب آب در این استان با توسعه سامانه های نوین آبیاری صرفه جویی می شود.

وی اظهار داشت: از حدود ۱۸۰ هزار هکتار زمین‌های آبی استان اعم از زراعی و باغی، ۱۲۰ هزار هکتار مستعد تجهیز سامانه‌های نوین آبیاری هستند که در زمان حاضر این طرح در ۶۰ هزار هکتار(معادل ۵۰ درصد زمین‌های مستعد) استان اجرا شده است.  

تاراسی افزود: زنجان در زمینه اجرای طرح‌های مربوط به سامانه‌های نوین آبیاری از استان‌های پیشرو کشور محسوب می‌شود.

 رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در بخش کشاورزی استان بیشترین حجم عملیات، انجام اقدامات در راستای ارتقای بهره وری از آب و خاک است، اظهار داشت: از چند سال گذشته هیچ آب جدیدی برای زارعت و باغبانی از منابع آبی زیر زمینی استان برداشت نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha