محمد رحیمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کار برداشت ذرت علوفه ای در شهرستان مریوان آغاز شده و تا اواسط مهر ماه همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ۶۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت ذرت علوفه ای است گفت: متوسط برداشت در هر هکتار ۵۰ تن است و پیش بینی می شود امسال بیش از ۳۰ هزار تن ذرت علوفه ای در اراضی این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان یادآور شد: کار کاشت و برداشت ذرت علوفه ای برای ۲۰۰ کشاورز به صورت مستقیم ایجاد شغل کرده و برای بیش از ۵۰۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی کرده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۰۰ هکتار از اراضی شهرستان مریوان به کشت ذرت علوفه ای اختصاص یافته بود اضافه کرد: امسال کشت و برداشت ذرت علوفه ای در این شهرستان نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.
رحیمی افزود: باتوجه به اینکه کشت و برداشت ذرت علوفه ای نیاز به آب فراوان دارد به کشاورزان پیشنهاد کرده ایم به جای کشت این نوع محصول از محصولات مشابه نظیر سورگم که به آب کمتری نیاز دارد و دقیقا به ذرت علوفه ای شبیه است استفاده کنند.
به گفته وی، زمان کشت و برداشت ذرت علوفه ای ۱۰۰ روز به طول می انجامد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان افزود: کشت و برداشت ذرت علوفهای در مزارع این شهرستان نماد بارز کشاورزی قراردادی و در راستای زنجیره تولید و ارزش غذایی است که جهت مصرف علوفه در واحدهای دامداری صنعتی و نیمه صنعتی انجام شده است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه امسال در شهرستان مریوان برای این محصول کشاورزی ساختاری شکل گرفت به این ترتیب که بین تولیدکننده و مصرف کننده یک رابطه شکل گرفت که براین اساس تمام محصول تولیدکنندگان ذرت علوفه ای توسط دامداران خریداری می شود و همین امر موجب ایجاد انگیزه در بین تولیدکننده شده و استرس اینکه محصول وی به فروش نرسد از بین می رود.
رحیمی ظرفیت واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی مریوان را ۲۰ هزار راس دام بیان کرد و افزود: سالانه بیش از چهار هزار تن گوشت قرمز و۲۰ هزار تن شیر در این واحدهای تولیدی، تولید و روانه بازار مصرف و واحدهای فرآوری و مراکز جمع آوری شیر می شود.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
نظر شما