امکان اوجگیری کرونا در مشهد و خراسان رضوی وجود دارد

مشهد- ایرنا- رییس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا(ع) مشهد که بیشترین پذیرش بیماران کرونایی را داشته است گفت: خوشبختانه روند ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن در مشهد و خراسان رضوی همچنان نزولی است، اما امکان اوجگیری کرونا در قالب موج ششم وجود دارد.

دکتر علیرضا صداقت روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: رویکرد خوش‌باورانه نسبت به کاهش کنونی تعداد مبتلایان به بیماری گووید ۱۹، ساده‌انگاری و کم‌توجهی نسبت به لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی پیشگیرانه خطر طغیان مجدد ویروس کرونا را در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: امید داریم که آحاد مردم با هوشیاری و رعایت کامل مسوولیتهای اجتماعی مانع شکل‌گیری ششمین موج هجوم ویروس کرونا در مشهد و خراسان رضوی شده و کاهش روند ابتلا به بیماری گووید ۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن همچنان ادامه داشته باشد. 

رییس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا(ع) مشهد همچنین به شکل‌گیری "پویش ملی مردمی همیار سلامت" اشاره و بیان کرد: شعار اصلی در این مسیر "انجام دقیق مسوولیتهای اجتماعی در مبارزه با ویروس کرونا توسط اقشار مختلف مردم" است.
وی در خصوص مصداق عنوان "همیاران سلامت" نیز گفت: فردی که ماسک طبی به صورت می‌زند، شهروندی که پس از ابتلا به ویروس کرونا به پزشک مراجعه کرده و قرنطینه را رعایت می‌کند، کاسبانی که شرایط رنگ‌بندی شغلی را رعایت می‌کنند، افرادی که در میانه بحران کرونا به کمک اقشار آسیب‌پذیر و کم درآمد آمده‌اند، خانواده‌هایی که بطور جدی از مسافرت پرهیز کرده‌اند، هرکس که در پی فوت عزیزانش مراسم ختم در مسجد یا منزل برگزار نمی‌کند و شهروندی که ضمن انجام واکسیناسیون خود، دیگران را نیز تشویق به تزریق واکسن کرونا می‌کند "همیار سلامت" هستند.
دکتر صداقت افزود: خبرنگاری که با انتشار اخبار شفاف، دقیق و آگاهی‌بخش مناسب مانع سیاهنمایی‌ در شبکه‌ها و کانالهای زرد می‌شود و به این ترتیب آرامش را به جامعه هدیه می‌دهد نیز مصداق واقعی "همیار سلامت" است.

۸۰ درصد جمعیت شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام نیز بقیه جمعیت این استان را زیر پوشش خدمات‌ بهداشتی و درمانی دارند.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون پنج میلیون و ۴۲۴ هزار و ۸۳۵ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ جان ۱۱۷ هزار و ۱۸۲ نفر را نیز تاکنون در کشورمان گرفته است. تاکنون چهار میلیون ۷۶۴ هزار و ۹۹۸ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

هم‌اینک ۵۷ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۸ شهرستان در شرایط نارنجی و ۱۳۶ شهرستان در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند. ۱۷ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار گرفته‌اند.

همچنین تاکنون ۲۹ میلیون و ۴۶۷ هزار و ۵۶۸ شهروند ایرانی دوز نخست واکسن کرونا و ۱۳ میلیون و ۹۰۴ هزار و ۷۰۲ نفر دوز دوم آن را تزریق کرده و واکسینه شده‌اند. بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در ایران به ۴۳ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۲۷۰ دوز رسیده است.

"پاندمی کرونا" در سطح جهان ۲۲۹ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۲۴۷ نفر را بیمار کرده و جان چهار میلیون و ۷۰۵ هزار و ۴۶۱  نفر را گرفته است. ۲۰۵ میلیون و ۹۰۸ هزار و ۹۴۱ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا هم تاکنون در سطح جهان درمان شده‌اند.

آمریکا در این میان با ۴۲ میلیون ۹۰۰ هزار ۹۰۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین ۶۹۱ هزار و ۸۸۰ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و انگلیس بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.

ایران بر اساس آخرین آمارهای رسمی جایگاه هشتم را در جدول بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا در میان کشورهای جهان دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha