به گزارش ایرنا موج پنجم کرونا نیز پس از ماه ها تاخت و تاز بی امان و کشاندن هزاران نفر به دام ابتلا و مرگ، بنابر گزارش های موجود روندی نزولی را به همت و تلاش شبانه روزی کادر درمان و شتاب واکسیناسیون در پیش گرفته است.
دلتا، سویه ای مهیب تر از دیگر هم خانواده هایش بود و بسیاری را به دام خود انداخت، بسیاری از خانواده های ایرانی را داغدار عزیزانشان کرد و شمار زیادی از مبتلایان به این ویروس پس از گذشت دوران نقاهت و قرنطینه همچنان دست به گریبان عوارض بعدی بیماری هستند.
این در حالی است که در استان لرستان نیز دلتا ویروس بنابه گفته مسولان دانشگاه علوم پزشکی شرایطی بحرانی را رقم زد بگونه ای که ناچار به تامین ۳۰۰ تخت بیمارستانی جدید برای بیماران نیازمند به بستری در مراکز درمانی و درمانگاه های استان شدند.
روند ابتلای روزانه تا یکهزار و ۲۰۰ نفر و فوتی های ۲رقمی تجربه تلخی بود که در موج پنجم کرونا برای کادر درمان و مردم این استان رقم زده شد و شمار زیادی از هم استانی ها قربانی هجوم ویرانگر دلتا شدند.
اما آنچه که دردناک و ناباورانه است حضور افرادی عادی انگار و بی توجه به پروتکل های بهداشتی در سطح خیابان ها و معابر، برگزاری مراسم عزادارای و دورهمی های پرمخاطره است که همچنان در این استان بازار پر رونقی دارند.
اگرچه موج پنجم کرونا در شیب نزولی قرار گرفته است اما با قرار گرفتن در آستانه فصل پاییز و احتمال شیوع سویه جدید، دوری از هرگونه تجمعات و رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی امری ضروری و انکارناپذیر است که باید توسط همه افراد جامعه مورد توجه قرار گیرد.
متوسط روزانه فوتی های کرونا در لرستان ۱۰ نفر است
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: اگرچه هفته اخیر وضعیت کرونا در استان تا حدودی از شرایط بحرانی فاصله گرفته اما همچنان آمار فوتی های استان به دلیل بیماران بدحال کرونایی نسبتا بالا است و بطور میانگین روزانه ۱۰ نفر قربانی می شوند.
دکتر علی فرهادی افزود: میزان ابتلا در استان نسبت به دوران بحرانی موج پنجم کرونا، ۵۰ درصد کاهش یافته و ابتلای روزانه از یکهزار و ۲۰۰ نفر به ۶۰۰ نفر و آمار بستری در استان نیز به ۴۰ درصد مبتلایان رسیده است.
وی با تاکید بر پرهیز از هرگونه عادی انگاری توسط مردم اظهار داشت: متاسفانه رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم استان هنوز کم است درحالیکه فصل پاییز به دلیل شیوع ویروس آنفلوآنزا در اواخر مهر و اوایل آبان و جهش ویروس کرونا ممکن است به زودی موج ششم کرونا در استان شیوع یابد.
فرهادی با بیان اینکه در این راستا تلاش می شود تا پایان مهرماه واکسیناسیون گروه های هدف انجام شود گفت: ۷۰ درصد افراد واجد شرایط در این استان تاکنون دُز اول و ۲۰ درصد نیز هر۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
وی افزود: تاکنون یک میلیون و ۳۹ هزار دُز واکسن کرونا به لرستان وارد شده است که از این میزان ۹۳۵ هزار دُز برای گروه های هدف تزریق شده است.
فرهادی عنوان کرد: روزانه ۳۰ هزار دُز واکسن کرونا در لرستان تزریق می شود که تلاش می شود این میزان با افزایش شیفت کاری و مراکز ۲۴ ساعته به روزانه ۴۰ هزار دُز برسد و در صورت ورود و تزریق واکسن با سرعت فعلی، بر اساس پیش بینی های انجام شده تمام جمعیت استان تا پایان مهرماه علیه کرونا واکسینه می شوند.
وی ادامه داد: ۲۷۰ هزار نفر از گروه های هدف در استان هر ۲ دُز و حدود ۶۵۰ هزار نفر نیز تک دُز واکسن کرونا را تزریق کرده اند و با توجه به فرارسیدن فصل پاییز و شیوع سویه های جدید در دنیا، رعایت دستورالعمل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و دوری از تجمعات همچنان توصیه جدی است.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه واکسیناسیون اساتید و دانشجویان استان در حال انجام است گفت: تاکنون واکسیناسیون ۸۰ درصد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شده است و مابقی دانشجویان نیز در حال دریافت واکسن کرونا هستند.
وی با اشاره به طرح واکسیناسیون دانش آموزان علیه کرونا بیان کرد: به محض ابلاغ رسمی این طرح به دانشگاه علوم پزشکی استان، با اولویت در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا بین مردم لرستان ۴۰ درصد است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا توسط مردم استان ۴۰ درصد است که با توجه به فرارسیدن پاییز و احتمال بروز سویههای جدید ویروس باید بیشتر از این میزان باشد.
دکتر مریم کوشکی بیان کرد: میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در ادارات، سازمان ها، بانک ها، دفاتر خصوصی و دولتی لرستان۵۷ درصد و در واحدهای صنفی ۴۷ درصد است.
وی ادامه داد: استفاده از ماسک توسط شاغلان واحدهای صنفی، دفاتر خصوصی و دولتی ۵۳ درصد، مراجعان واحدهای صنفی ۵۰ درصد و مردم و مسافران وسایط نقلیه درون و برون شهری لرستان۴۰ درصد می باشد.
وی بر ضرورت کاهش ترددهای غیرضروری، دوری از تجمعات و همچنین برقراری تهویه مناسب در منازل و اماکن عمومی تاکید و عنوان کرد: استفاده از ماسک در شاغلان ادارات، سازمان ها و بانک ها ۹۰ درصد و در مراجعان این مراکز ۹۱ درصد است.
کوشکی گفت: میزان ابتلا در استان نسبت به یک ماه گذشته ۵۰ درصد و میزان بستری نیز ۶۵ درصد کاهش داشته است.
تعداد قربانیان کرونا در لرستان به ۲ هزار و ۴۲۴ نفر و مجموع مبتلایان نیز به ۱۷۹ هزار و ۵۶۴ نفر رسیده است.
در حال حاضر تمامی ۱۱ شهرستان لرستان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.
نظر شما