دورنمای پذیرش ایران در سازمان همکاری های شانگهای از نظر کارشناسان روس

مسکو - ایرنا - با پیوستن رسمی ایران به سازمان همکاری های شانگهای به گفته کارشناسان روس ضمن اینکه فصلی جدیدی از روابط ایران و کشورهای منطقه رقم می خورد، چشم انداز روشنی از افزایش توان این سازمان در عرصه های امنیتی نظامی و اقتصادی پیش بینی می شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از مسکو  ظهر ۱۷ سپتامبر ( ۲۶ شهریور) و در جشن بیستمین سالگرد تاسیس سازمان همکاری شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان، پذیرش رسمی جمهوری اسلامی ایران از سوی این سازمان رقم خورد و فصل جدیدی ار روابط ایران و کشورهای منطقه آغاز شد.

جمهوری اسلامی ایران که تاکنون به عنوان عضو ناظر در سازمان همکاری شانگهای حضور داشت، از روز(جمعه ۲۶ شهریور) و در بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای  فرایند عضویتش به صورت رسمی در این سازمان آغاز شد.

همکاری شانگهای یک سازمان بین دولتی منطقه ای است که برای همکاری های مختلف بویژه امنیتی و اقتصادی تشکیل شده است. این سازمان ۲۵ خرداد ۱۳۸۰ هجری خورشیدی (۱۵ ژوئن ۲۰۰۱) با عضویت چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان در شهر شانگهای چین تاسیس شد. کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای معادل ۳۰ میلیون و ۱۸۹ هزار کیلومتر مربع مساحت معادل سه پنجم گستره آسیا و حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت (نزدیک ۲۵ درصد) جمعیت کره زمین، را دارند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) دفتر مسکو در باره پذیرش رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای و اهمیت آن برای ایران و کشورهای عضو نظر کارشناسان روس را جویا شد.


 عضویت ایران در سازمان شانگهای تاثیرهای مثبت منطقه ای

«لئونید ایواشف» رییس مرکز مطالعات ژئوپولیتیک روسیه گفت: ایران شریک مطمئنی برای سازمان همکاری شانگهای است و عضویت این کشور برای افزایش امنیت منطقه ای مهم و تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه ایران کشوری قدرتمند و دارای جایگاه برتری در منطقه است، افزود: ایران در تحولات منطقه ای نقش خوبی ایفا می کند و سازمان همکاری شانگهای نیز با عضویت رسمی ایران برای تحکیم امنیت و ثبات منطقه ای استفاده می کند.


دورنمای پذیرش ایران در سازمان همکاری های شانگهای از نظر کارشناسان روس

رییس مرکز مطالعات ژئوپولیتیک روسیه ادامه داد: پذیرش عضویت ایران در این تشکل موجب تقویت همکاری ها با اعضای کلیدی بویژه روسیه می شود.

ایواشف تصریح کرد : ورود کشوردبزرگ  ایران به سازمان همکاری شانگهای که تشکلی نوپا و منطقه ای است بر نقش و توانمندی این مجموعه و سطح تاثیرگذاری آن بر تحولات منطقه ای خواهد افزود.

عضویت رسمی ایران موجب تحقق اهداف راهبردی پیمان همکاری شانگهای

سرگئی لوزینین استاد دانشگاه روابط بین الملل روسیه از عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای حمایت کرد و این اقدام را در دورنمای پیمان مذکور، بسیار با اهمیت خواند.

وی عضویت ایران در سازمان شانگهای را در تحقق اهداف  راهبردی این پیمان بزرک منطقه ای، موثر و سازنده خواند.

روابط ایران و کشورهای عضو شانگهای مستحمکتر می شود

«ادلان مارگویف» کارشناس پژوهشگاه تحقیقات بین المللی دانشگاه مگیمو وابسته به وزارت خارجه روسیه هم گفت: ایران در سازمان همکاری شانگهای عضو ناظر بود و در همه نشست های این سازمان حضور و مشارکت فعال داشت.  وی خاطرنشان کرد که از نظر روابط بین ایران و کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، وضعیت بهتر خواهد شد  و روابط بهتری بین آنها برقرار می شود.  

مارگویف گفت: اما سازمان همکاری شانگهای که سیاست های خود را در عرصه هایی همچون سیاسی، نظامی و اقتصادی هماهنگ و در این موارد تصمیم گیری می کند ایران در این روند مشارکت فعال خواهد داشت و حق رای خواهد داشت.

سازمان شانگهای به ایران نیاز دارد 

«عباس جوما» خبرنگار بین المللی روسیه نیز به رادیو اسپوتنیک گفت که ایران بازیگر بسیار مهم و کشوری قدرتمند است که در جنوب شرقی منطقه اوراسیا قرار گرفته است که از این منطقه را از خاورمیانه جدا می کند.

به گفته وی، ایران کشور بسیار مهم در امر مبارزه با تروریسم است و در سالهای اخیر نشان داد که با روسیه همکاری بسیار موثری در مبارزه با تروریست ها در سوریه داشته است که موضوع بسیار مهمی است.

وی افزود: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای نشان داد که اعضای این سازمان حضور کامل ایران در این سازمان را ضروری خواندند.


دورنمای پذیرش ایران در سازمان همکاری های شانگهای از نظر کارشناسان روس
 

این خبرنگار روس گفت: ایران هم به سازمان همکاری شانگهای نیاز دارد. کشورهای عضو این سازمان بازار بسیار بزرگی را تشکیل می دهند و نیمی از جمعیت جهان ساکن این کشورها هستند.  

وی با بیان اینکه ایران دهها سال است برای رفاه و بهروزی و استقلال خود تلاش و مبارزه  می کند و آمریکا و اسراییل همواره مواضع ضدایرانی اتخاذ کرده اند، اضافه کرد: این کشور همواره تحت فشار غرب و آمریکا بوده و با تهران همواره بطور غیرشایسته رفتار کرده اند.

جوما گفت: تصمیم گیری برای پذیرفتن ایران در سازمان همکاری شانگهای بسیار مهم است. این کشور می تواند در طرح های بزرگ سازمان شانگهای مشارکت کند.

وی همچنین به مقابله ایران با زیاده خواهی ها و رفتار متکبرانه آمریکا اشاره و اضافه کرد: امریکا قطعا از عضویت ایران در سازمان شانگهای ناراحت می شود.  


عضویت ایران درسازمان شانگهای ازفشارهای غرب می کاهد

رئیس دانشکده سیاست های جهانی دانشگاه دولتی مسکو (ام. گ. او) گفت: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای از فشار های غرب بر این کشور خواهد کاست و تاثیر مثبت بر ساختار همکاری اقتصادی خارجی آن خواهد گذاشت.

«آندره سیدوروف» تصریح کرد: ایران، روسیه و چین تحت فشارهای شدید غرب به سرکردگی آمریکا قرار دارند اما با توجه به ویژگی های اقتصادی، ایران بیشتر از دو کشور دیگر از تحریم ها آسیب می بیند.

به گفته وی، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای به عنوان عضو کامل، فرصت های جدید برای تهران برای مقابله با تحریم های یکجانبه ظالمانه و غیرقانونی بوجود می آورد.


دورنمای پذیرش ایران در سازمان همکاری های شانگهای از نظر کارشناسان روس

وی با بیان اینکه ایران در عرصه مقابله با تحریم ها از تجربیات بسیار زیادی برخوردار است، اظهار داشت: ایران در همکاری با کشورهای عضو سازمان شانگهای از این تجربیات استفاده می کند و شکی نیست تعامل با روسیه و چین دو کشور دیگر مورد تحریم غرب، دستاوردهای خوبی به همراه خواهد داشت.

رئیس دانشکده سیاست های جهانی دانشگاه دولتی مسکو خاطرنشان کرد که سازمان همکاری شانگهای در حال تقویت است و عضویت ایران در آن به اعتبار و وجهه آن در سطح جهانی می افزاید و در سالهای آینده کشورهای بیشتری به این سازمان خواهند پیوست.

وی افزود: سازمان همکاری شانگهای به وزنه سنگینی در برابر غرب تبدیل می شود و می تواند با موفقیت از زیاده طلبی ها و سیستم سلطه طلبی آن بویژه آمریکا جلوگیری کند.

به گفته این مقام دانشگاهی روس، سازمان همکاری شانگهای در راستای مقابله با نظام تک قطبی ادعایی آمریکا است و این سازمان در آینده نقش تعیین کننده در برقراری نظام چندقطبی با قطب های جدید قدرت ازجمله روسیه، ایران، چین و هند ایفا خواهد کرد.  

عضویت رسمی ایران اعتبار سازمان شانگهای را افزایش می دهد

 عضو شورای روابط بین اقوام که زیر نظر ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه فعالیت می‌کند، اظهار داشت: معتقدم عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای اعتبار و موقعیت جهانی این سازمان را افزایش می دهد و ثمرات فراوانی برای دو طرف به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه ایران بازیگر مهم و جدی در منطقه خاورمیانه است، اظهار داشت: ایران موقعیت ممتاز در منطقه دارد، از یک طرف اروپا را به آسیا متصل می کند و ازسوی دیگر بین منطقه خلیج فارس و دریای خزر و کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و نیز روسیه قرار گرفته است.

این فعال اجتماعی فرهنگی روس یادآوری کرد که ایران در معادلات سیاسی منطقه خاورمیانه مشارکت فعال دارد و پیوستن به سازمان همکاری شانگهای برای این کشور در مشارکت در حل مسائل منطقه ای کمک خواهد کرد.


دورنمای پذیرش ایران در سازمان همکاری های شانگهای از نظر کارشناسان روس


شعبانف با بیان اینکه عضویت در سازمان همکاری شانگهای برای ایران بسیار مهم و سودمند است، اظهار کرد: ایران می تواند از طریق این سازمان موقعیت اقتصادی، سیاسی و نظامی خود را بهبود بخشد و آزادانه با کشورهای همسایه و قدرت های بزرگ جهانی همکاری کند.

عضو شورای روابط بین اقوام که زیر نظر رییس جمهوری روسیه است، گفت: کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بازار بسیار بزرگی برای صادرات کالاها است و ایران می تواند از این فرصت مهم برای توسعه ساختار صادرات خود استفاده کرده و بهره گیرد.

شعبانف معتقد است که عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای برای این سازمان نیز بسیار مهم و سودمند است زیرا این کشور بازیگر قدرتمندی است.  

شعبانف گفت: بدون شک عضویت ایران در این سازمان به افزایش وجهه این کشور و نیز تامین امنیت ایران کمک می کند و پس از این ایران تنها نیست و یک سازمان بزرگ از آن حمایت می کند.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha