مصطفی چترآذر روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عمده ترین دلیل کاهش تولید زالزالک نسبت به سال گذشته تغییرات آب و هوا و به ویژه کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی است.
وی افزود: مساحت محدوده جنگلهای زالزالک در این شهرستان بیش از ۹۸ هکتار است که بیشترین میزان آن در روستای "میرآباد" و به صورت پراکنده در روستاهای "مندان"، "شیخان" و "کانیسرخ" قرار دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشنویه با بیان اینکه شهروندان هرسال خود اقدام به جمعآوری و فروش این محصول میکنند اضافه کرد: زالزالک در ارقام مختلف و به رنگهای قرمز و زرد و به صورت طبیعی و خودرو در این شهرستان رشد میکند و نیاز به آبیاری نیز ندارد.
وی با اشاره به نقش درختان و درختچههای زالزالک در مقابله با فرسایش خاک اظهار داشت: درختان زالزالک با داشتن ریشههای بسیار عمیق علاوه بر اینکه از فرسایش خاک در مناطق کوهپایهای جلوگیری میکند، میتواند به عنوان یک پایه مناسب و مقاوم برای پیوند درختان گلابی نیز باشد.
چترآذر افزود:طبق تحقیقات انجام شده زالزالک به عنوان یک گیاه دارویی نیز شناخته شده و ثابت شده است که میوه، برگ، ریشه و حتی دمکرده برگ آن خواص دارویی دارد و در طب سنتی از آن برای رفع ناراحتیهای گوارشی، قلبی، بیخوابی و فشارخون استفاده میشود و دارای خواص آنتیاکسیدان بسیار قوی است.
وی گفت: میوه زالزالک در فصل پاییز قابلیت برداشت دارد و در مهرماه و پس از بارش نخستین باران پاییزی برداشت آن آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد.
زالزالک با نام علمی crataegus monogyna درختانی به ارتفاع پنج تا ۱۲ متر باشاخههای انبوه و خاردار است که به صورت خودرو در مناطق کوهستانی ایران به ویژه در شمال کشور و همچنین در آذربایجانغربی به وفور یافت میشود.
اشنویه در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما