'سيدانور حسيني' روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: بيشترين سطح 'زالزالك' در روستاي 'ميرآباد' و به صورت پراكنده در روستاهاي 'مندان'، 'شيخان' و 'كاني سرخ' مي رويد.
وي افزود: 'زالزالك' در ارقام مختلف و به رنگ هاي قرمز و زرد ديده مي شود هر چند كه رقم غالب در اشنويه قرمز است ولي از لحاظ طعم رقم زرد رنگ خوش طعم تر مي باشد.
حسيني اظهار كرد: درختان زالزالك با داشتن ريشه هاي بسيار عميق به عنوان يك پايه مناسب و مقاوم براي درختان گلابي است.
وي افزود: طبق تحقيقات انجام شده زالزالك به عنوان گياه دارويي شناخته شده و ثابت شده كه ميوه، برگ، ريشه و حتي دم كرده برگ آن خواص دارويي دارد و در طب سنتي از آن براي رفع ناراحتي هاي گوارشي،قلبي، بي خوابي و فشارخون استفاده مي شود و داراي خواص آنتي اكسيدان بسيار قوي است.
وي گفت: ميوه زالزالك در فصل پائيز رسيده مي شود و هرساله از اوايل آبان ماه برداشت آن انجام مي گيرد.
به گزارش ايرنا، زالزالك با نام علمي crataegus monogyna درختاني به ارتفاع پنج تا 12 متر باشاخه هاي انبوه و خاردار است كه به صورت خودرو در مناطق كوهستاني ايران به ويژه درشمال كشور و همچنين در آذربايجان غربي به وفور يافت مي شود.
شهرستان اشنويه از شهرهاي آذربايجان غربي است كه بيش از 74 هزار نفر جمعيت دارد.
3072/ 9870/3214
**خبرنگار: سارا معروفي** تنظيم كننده: شاهين سپهراد** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
مهاباد- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي اشنويه با بيان اينكه مساحت محدوده جنگل هاي زالزالك اين شهرستان بيش از 98 هكتار است، گفت: امسال نزديك به 35 تن زالزالك در اشنويه توليدشده و اين مقدار نسبت به پارسال تغييري نكرده است.