به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، محمود بیجن خان روز سه شنبه در مراسم بهرهبرداری از سامانه آموزش الکترونیکی الفبای فارسی اظهار داشت: موسسه دهخدا به عنوان اولین و بزرگترین مرکز دانشگاهی آموزش زبان فارسی است تاکنون بیش از بیست و سه هزار فارسی آموز از یکصد کشور دنیا را آموزش داده است و با توجه به نیازی که در این حوزه دیده شده این سامانه را طراحی کرد و در واقع این سامانه بخشی از پروژه بزرگ سامانهٔ فارسی آموز دهخدا است که محتواسازی بخشهای آن کامل شده و به تدریج بخشهای مختلف در این سامانه پیاده میشوند.
وی افزود: این سامانه از نظر فنی، مجهز به قابلیتهای مدرن و بهروز در آموزش الکترونیکی است و در آن فارسیآموزان میتوانند به صورت غیرهمزمان (بدون حضور مدرس و به صورت خودخوان) و همزمان (با کمکگیری از مدرس و سایر یادگیرندههای همگروه خود) آموزش ببینند.
بیجنخان گفت: استفاده از محتواهای جامع و بهروز در آموزش الفبای فارسی، آزمون تعیین سطح، مشاهده محتوا، تمرین و آزمون پایانی در فرایند یادگیری، قابلیت تعامل با کاربران، امکان دریافت بازخوردهای اصلاحی از مدرس، قابلیت مشاهده کارنامه فعالیت و عملکرد توسط یادگیرنده، امکان پایش عملکرد یادگیرندهها توسط مدرس، ارسال بازخوردهای ترغیبی، قابلیتهای مدیریتی مختلف و امکان استفاده در همه دستگاهها و سیستم عاملها را میتوان از ویژگیهای این سامانه نام برد.
هادی ویسی معاون علمی موسسه دهخدا و مدیر این پروژه اضافه کرد: این سامانه به صورت نرمافزاری برخط و تحتوب، الفبای زبان فارسی را به غیرفارسی زبانان آموزش میدهد؛ بنابراین این نرمافزار یک آموزگار پایه است و به واسطه ترکیب تکنولوژیهای نوین یادگیری الکترونیکی و نقشآفرینی معلم، اثربخشی یادگیری بالایی دارد و برای اولین بار است که در این سطح ارائه میشود.
وی گفت: در واقع این یک کار مشارکتی است که در آن موسسه دهخدا تولید محتوا و بحثهای دیگر مرتبط با آموزش مانند سناریونویسی سامانه به همراه نظارت و ارزیابی را به عهده داشته و شرکت رایادرس مسائل فنی کار مانند پیادهسازی و برنامهنویسی و تهیه محتواهای چندرسانهای این کار را انجام داده است. شرکت رایا درس حدود یک سال قبل از طریق فراخوان مشترکی که موسسه دهخدا با صندوق نوآوری ریاست جمهوری داشت، از بین بیش از ۵۰ شرکت و استارت آپهای متقاضی انتخاب شده است.
این سامانه هم اکنون به صورت رایگان در وبگاه موسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران در اختیار علاقهمندان به زبان فارسی در سراسر دنیا قرار گرفت.
نظر شما